Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Hastanemi Açın Platformu'ndan protesto

Hastanemi Açın Platformu, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (EAH) kapatılmasının yeniden gündeme gelmesine hastane önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Hastanemi Açın Platformu, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (EAH) kapatılmasının yeniden gündeme gelmesine hastane önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Platform adına açıklamayı yapan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, hastanenin kapatılmasına gerekçe olarak binasının eski olmasının gösterildiğini belirterek “Bu hastanemizin sağlık hizmeti veremeyeceği, kullanılamaz ya da depreme dayanıksız olduğu yönünde bir uzman raporu bile yoktur. Olmaz, kabul etmiyoruz, halkın sağlığıyla, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının geleceğiyle böyle oynanmasına itiraz ediyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sözünde durmaya çağırıyoruz. Hastanelerimize gerekli yatırımlar yapılsın. Hastanelerimiz yaşasın, Ulucanlar Göz Hastanesi kapatılmasın” dedi.

Hastanemi Açın Platformu, Etlik Şehir Hastanesi’nin açılması ile kapatılması gündeme getirilen, kısmen boşaltılan ve kamuoyu baskısı ile hizmet vermeye devam eden Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (EAH) yeniden kapatılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi. Hastanemi Açın Platformu, konuya ilişkin bugün Ulucanlar Göz EAH önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aylin Yaman, CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ile hastaneden göz hizmeti alan hastalar, platform üyeleri katıldı.

Platform adına ortak açıklamayı, Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun okudu. Coşkun, "Tam bir fırsatçılık ile karşı karşıyayız. Bunun sağlık hizmetlerinin ya da bilimin gereği ile bir ilgisi yoktur. Özel göz hastaneleri her gün yeni şubeler açıp büyürken kamunun elindeki en önemli göz hastanesinin yok edilmesi iyi niyetle bağdaşmaz" dedi.

"UZMAN RAPORU BİLE YOK"

Kapatılma gerekçesi olarak hastane binasının eski olmasının gösterildiğini dile getiren Coşkun, şöyle devam etti:

"Bir kere bu hastanemizin sağlık hizmeti veremeyeceği, kullanılamaz ya da depreme dayanıksız olduğu yönünde bir uzman raporu bile yoktur. Hastanemizi bu hale getiren, ilgisiz bırakan ise yıllardır bir çivi dahi çakmayan, yatırım yapmayan, üstelik hekimlerinin ve cihazlarının önemli bölümünü Etlik Şehir Hastanesi’ne götüren Sağlık Bakanlığı’dır. Türkiye’nin dört bir yanında 30’a yakın hastanenin başına gelen, şehir hastaneleri nedeniyle kapatılma, zayıflatılma, içinin boşaltılması faaliyeti bu hastanemiz için de acımasızca uygulanıyor ve son darbe indirilmek isteniyor. Türkiye 11 ili etkileyen şiddetli depremler yaşamışken, deprem bölgelerinde hala çadırlarda, konteynerlerde sağlık hizmeti verilmeye çalışılırken, çok sayıda hastane yatırımına ihtiyaç varken, başta İstanbul olmak üzere deprem riski yüksek illerde hastaneler ilgi ve yatırım beklerken, Ankara’da Ulucanlar Göz Hastanesi’nin kapatılmasına odaklanmak nasıl açıklanabilir?"

"YOKSUL HALKIN HİZMET ALDIĞI BİR HASTANE"

Coşkun, Ulucanlar Göz Hastanesi'nin, alanında uzmanlaşmış, kamunun elindeki iki dal hastanesinden biri olduğunu, burada çok değerli hocalar, uzmanların, asistanların Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalara üst düzey göz sağlığı hizmeti verdiğini söyledi. Ulucanlar'ın özellikle yoksul halkın ücret ödemeden nitelikli sağlık hizmeti alabildiği en önemli göz hastanesi olduğunu vurgulayan Coşkun, "Hastanemizde bu haliyle bile ayda 23 bin göz hastası tedavi oluyor, ayda 850’ye varan göz ameliyatı yapılıyor. Hekimler, çalışanlar hastaneyi ayakta tutup halka hizmet etmeye, Sağlık Bakanlığı ise yok etmeye çalışıyor. İnanılmaz!" diye konuştu.

"KABUL ETMİYORUZ"

Coşkun, şunları söyledi:

"Hastanemiz halkın da hekimlerin de göz bebeğidir. Hatırlatalım bu hastaneden hizmet alan yurttaşlarımız memnundur. Kolay ulaşmakta, hastane içinde yorulmadan en nitelikli sağlık hizmetini ücretsiz alabilmektedir. Hocalarımız, uzmanlarımız, asistanlarımız, sağlık emekçilerimiz bu hastanede çalışmaktan gurur duymaktadır, kapatılmasını istememektedir. O zaman bu hastane neden sürekli kapatma tehdidi altında bırakılıyor ve tüm çalışanlarımız, hastalarımız tedirginlik içinde yaşıyor? Olmaz, kabul etmiyoruz, halkın sağlığıyla, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının geleceğiyle böyle oynanmasına itiraz ediyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sözünde durmaya çağırıyoruz. Hastanelerimize gerekli yatırımlar yapılsın. Hastanelerimiz yaşasın, Ulucanlar Göz Hastanesi kapatılmasın!"

"BU KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Yaman da şöyle konuştu:

"Sağlık yöneticiliğinde dal hastanelerinin önemi çok büyüktür. Maalesef şu an ki iktidar dev şehir hastaneleriyle hizmeti yürütmeye çalışırken dünya bu işi dal hastaneleriyle götürür. Yaşlanan nüfus için göz hastalıkları olmazsa olmazdır. 65 yaş üstünde katarakt en fazla gördüğümüz hastalık, yaşlanan nüfus için ulaşım kolaylığı çok önemlidir, dev bir hastaneye girmektense daha kompakt, ulaşılabilir hastaneler çok daha anlamlıdır. Türkiye’de şu anda 25 adet göz dal hastanesi var sadece 2 tanesi kamuya ait bu bile çarpıklığı yeterince vurguluyor. O 2 tanesinden 1 tanesini şu anda kapatmaya çalışıyorlar. Özel sektörde artıyor bu hastaneler. Biz ücretsiz bu hizmeti sunmak varken kamuya ait dal hastanesini kapatıp başka bir yere taşımaya çalışıyoruz bu kabul edilebilir bir şey değil."

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir de şunları kaydetti:

"Özel göz hastaneleri her gün yeni şubeler açarken, kamunun elindeki göz hastanelerinin kapatılması tam bir akıl tutulmasıdır. Hastaya hasta değil müşteri gözüyle bakmanın bir sonucudur bu. Doktorlara giderlerse gitsinler diyen bu anlayıştan başka bir şey beklemek mümkün değildir. Fahrettin Koca seçim öncesi Ulucanlar Göz Hastanesi’nin kapatılmaması noktasında söz verdi. Ulucanlar bir tarihtir bir markadır. Bu konuyu Meclis gündemine taşıdım, CHP Grubu olarak bu olayın takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Ulucanlar Göz Hastanesi kapatılmayacaktır."