Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

İşlenmiş gıdada yüksek tehlike

Imperial College London bilim insanlarının 200 bin İngiliz'den alınan on yıllık veriler ışığında yaptığı çalışma, en sevilen yiyeceklerin ardındaki riskleri ortaya çıkardı.

Haber Merkezi

ANKARA- Imperial College London bilim insanlarının 200 bin İngiliz'den alınan on yıllık veriler ışığında yaptığı çalışma, en sevilen yiyeceklerin ardındaki riskleri ortaya çıkardı. İşlenmiş gıdalardan alınan kalorilerdeki artış, kanser riskini de yükseltiyor.

İnsan vücudunun, endüstriyel olarak üretilmiş bileşenlere ve katkı maddelerine, minimum düzeyde işlenmiş taze ve besleyici gıdalarla aynı tepkiyi vermeyebileceği bildirildi. İşlenmiş gıdalardan alınan kalorilerdeki her yüzde 10'luk artışın, kanser riskinde yüzde 2'lik bir artışla bağlantılı olduğu belirlendi.

İşlenmiş gıdaları tüketen kişilerde yumurtalık kanserinden ölme riski yüzde 30 daha yüksek. Yetişkinlerin, özellikle de kadınların, her gün iki veya daha fazla işlenmiş gıdalarla yapılmış yemekleri yemeleri, 50 yaşından önce bağırsak kanseri riskini iki katına çıkarıyor.

Alkolsüz içecekler, meyve aromalı içecekler ve spor ve enerji içeceklerinin hepsi önemli bir tehdit oluşturuyor.

 Erkeklerin sağlıklı bir sebze diyeti yemesi bağırsak kanseri riskini beşte bir oranında azaltabilyor.