ANKARA- Imperial College London bilim insanlarının 200 bin İngiliz'den alınan on yıllık veriler ışığında yaptığı çalışma, en sevilen yiyeceklerin ardındaki riskleri ortaya çıkardı. İşlenmiş gıdalardan alınan kalorilerdeki artış, kanser riskini de yükseltiyor.
İnsan vücudunun, endüstriyel olarak üretilmiş bileşenlere ve katkı maddelerine, minimum düzeyde işlenmiş taze ve besleyici gıdalarla aynı tepkiyi vermeyebileceği bildirildi. İşlenmiş gıdalardan alınan kalorilerdeki her yüzde 10'luk artışın, kanser riskinde yüzde 2'lik bir artışla bağlantılı olduğu belirlendi.
İşlenmiş gıdaları tüketen kişilerde yumurtalık kanserinden ölme riski yüzde 30 daha yüksek. Yetişkinlerin, özellikle de kadınların, her gün iki veya daha fazla işlenmiş gıdalarla yapılmış yemekleri yemeleri, 50 yaşından önce bağırsak kanseri riskini iki katına çıkarıyor.
Alkolsüz içecekler, meyve aromalı içecekler ve spor ve enerji içeceklerinin hepsi önemli bir tehdit oluşturuyor.
Erkeklerin sağlıklı bir sebze diyeti yemesi bağırsak kanseri riskini beşte bir oranında azaltabilyor.
Subscribe for our daily news
John Carpet
But unfortunately for most of us our role as gardener has never been explained to us. And in misunderstanding our role, we have allowed seeds of all types, both good and bad, to enter our inner garden.
Joeby Ragpa
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyAlexander Samokhin
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyChris Root
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
Reply