Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789

COP27 İklim Zirvesi'nde gündem yüklü

Bangladeş merkezli The Business Standard, önümüzdeki hafta Mısır'da başlayacak olan Uluslararası İklim Zirvesi'nde (COP27) gündemin, savaşlar, enflasyon ve küresel ısınmadan ötürü dağınık olacağı öngörüsünde bulundu.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Bangladeş merkezli The Business Standard, önümüzdeki hafta Mısır'da başlayacak olan Uluslararası İklim Zirvesi'nde (COP27) gündemin, savaşlar, enflasyondan ve küresel ısınmadan ötürü dağınık olacağı öngörüsünde bulundu.

Yaklaşık 200 ülkeden temsilciler de dahil olmak üzere 30  binden fazla delege, iklim değişikliğinin yavaşlatılması ve etkilerinin hafifletilmesi amacıyla 6-18 Kasım tarihlerinde Şarm El-Şeyh'te toplanacak. Ancak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonucu olarak, artan gıda ve yakıt fiyatlarıyla ve ekonomik istikrarsızlıkla mücadele eden ülkeler ile iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden kaçınmak için hızlı hareket etmek zorunda olan ülkelerin nasıl ortak bir yol haritası çizeceği merak ediliyor. The Business Standard'da yer alan haberde, COP27 görüşmelerine katılan yaklaşık 200 ülkeden sadece 24'ünün, geçen yıl İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) iklim konferansından bu yana yeni emisyon azaltma planları sunduğu hatırlatıldı. Haberde, "Şili, Meksika ve Türkiye dahil olmak üzere birkaç ülkenin Mısır Konferansı sırasında yeni planlarını paylaşması bekleniyor" denildi. Haberde ayrıca Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan büyük ekonomilerin planlarını güncelleyip güncellemeyeceğinin belli olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Voice of America: Erdoğan'ın korumalarına açılan dava sürüyor

Birleşik Devletler merkezli Voice of America'nın haberine göre, ABD Yüksek Mahkemesi 5 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'a ziyareti sırasında protestocular ve Erdoğan'ın korumaları arasında çıkan çatışmanın davasının görülmesine devam etme kararı aldı. Türk tarafının “davanın düşürülmesi” talebi Yüksek Mahkeme'de reddedildi. Protestocuların Erdoğan'ın korumaları tarafından yerlerde tekmelendiği görüntüler daha önce basına yansımıştı.

The Guardian: Ukrayna rekor tahıl sevkiyatı yaptı

İngiliz The Guardian gazetesi, Ukrayna'nın, Rusya tahıl anlaşmasından çekilmiş olmasına rağmen, Birleşmiş Milletler ve Türkiye aracılığıyla rekor miktarda tahıl sevk ettiğini duyurdu. Rusya, Karadeniz'deki Sivastopol Limanı'nda bekleyen savaş gemilerine yönelik insansız hava aracı saldırısına misilleme olarak, küresel bir açlık krizini engellemek için BM ve Türkiye'nin girişimiyle yapılan tahıl anlaşmasından çekilmişti. Buna rağmen tahıl taşıyan dev bir konvoy, pazartesi günü Ukrayna'nın Odesa Limanı'ndan denize açıldı. Haberde görüşlerine yer verilen uzmanlar, Moskova'nın onayı olmadan tahıl sevkiyatlarına devam etmenin “riskli” olacağı uyarısında bulundu.

Voice of America: Türkiye-Libya Anlaşması Türk-Yunan gerginliğini alevlendirdi


Birleşik Devletler merkezli Voice of America, Türkiye'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ekimde yaptığı enerji anlaşmasının, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi arttırdığını yazdı. Video haber şeklinde yayımlanan ve konuya ilişkin uzman görüşlerine yer verilen haberde, Akdeniz'de Yunanistan  ve Türkiye arasındaki sorunların iki ülkeden ibaret görülemeyeceği, sorunun Fransa, İsrail, Mısır gibi birçok tarafı olduğu hatırlatıldı. Haberde, “Yunan hükümeti Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki eylemlerinden ötürü müthiş öfkeli” yorumu yapıldı.