Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Dünya Basınında Türkiye: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’yı uyardı

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Zirvesi’nin kapanışında yaptığı, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakata ilişkin “Anlaşmaya uymazlarsa, Parlamento’ya gitmez” açıklamasını öne çıkarttı.

ANKARA - Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Zirvesi’nin kapanışında yaptığı, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakata ilişkin “Anlaşmaya uymazlarsa, Parlamento’ya gitmez” açıklamasını öne çıkarttı.

İngiliz The Guardian, Katar haber ajanslarından Al Jazeera, Amerikan The Washington Post ve Voice of America, konuya geniş yer ayırdı.

Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, Türkiye'nin ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ülkenin Kürt yanlısı partisi olan Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP), önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tek bir rakibi desteklemeye çağırdığını bildirdi.

Reuters, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin Afganistan'daki Kabil Havaalanı’nı Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile işletmeyi teklif ettiğini ve bu teklife Taliban'ın yanıtını beklediğini aktardı.

Yunan Greek Reporter, Yunan-Amerikalı Kongre üyelerinin Başkan Joe Biden'in Türkiye'ye F-16 jetlerinin satışına verdiği desteğe güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını bildirirken, The Business Standard, ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışından emin olduğunu kaydetti.

The Guardian: Erdoğan, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini hala engelleyebileceği konusunda uyardı

İngiliz The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine anlaşmayı bozan itirazları kaldırmayı kabul ettikten sadece iki gün sonra, iki ülkenin beklentilerini tam olarak karşılayamaması durumunda, Ankara'nın bu iki ülkeyi süreci engelleyebileceği konusunda uyardığını okurlarına duyurdu.

Haberde Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO’nun Madrid'deki zirvesinin kapanışında, İskandinav ülkeleriyle imzalanan 10 maddelik anlaşmaya yönelik olarak, “Ankara için bir zafer” sözleri öne çıkarıldı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'un, çarşamba günü İsveç’in resmi yayıncısı SVT'ye verdiği demeçte, "İnsanları avlayacağımızdan ve onları iade etmeye başlayacağımızdan endişelenen bazı insanlar olduğunu biliyorum. İsveç yasalarına ve uluslararası sözleşmelere her zaman uyduğumuzu ve İsveç vatandaşlarını asla iade etmediğimizi söylemenin önemli olduğunu düşünüyorum" sözlerini kullanmasına da haberde yer verildi.

Al Jazeera: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO anlaşma sözlerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi

Katar merkezli haber ajansı Al Jazeera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik hedefleri üzerindeki vetosunu kaldırma anlaşmasında, Türkiye'ye verdikleri sözleri tutmaları gerektiğini, aksi takdirde onayın Türk Parlamentosu’na gönderilmeyeceği” açıklamasını gündemine taşıdı.

Haberde, Erdoğan’ın, iki İskandinav ülkesiyle yapılan NATO anlaşmasını “diplomatik bir zafer” olarak nitelendirdiği; İsveç ve Finlandiya'nın artık “terörizmle” mücadele etme taahhütleri de dahil olmak üzere verdikleri sözleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

The Washington Post: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı NATO anlaşması kapsamındaki görevleri "yerine getirmeleri" konusunda uyardı

Amerikan The Washington Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’yı NATO anlaşması kapsamındaki görevlerini yerine getirme konusunda uyardığını sayfalarına taşıdı.

Haberde, Erdoğan’ın bu anlaşmayı zafer olarak gördüğü belirtilirken, Erdoğan’ın parlamento kozunu elinde tuttuğu kaydedildi.

Voice of America: Erdoğan, Türkiye'nin NATO güzergahını hâlâ engelleyebileceği uyarısında bulundu

Voice of America (VOA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya'ya, Ankara ile yeni bir mutabakat anlaşmasını uygulamaya koymamaları halinde NATO'ya katılma isteklerini yine de engelleyebileceğini yazdı.

VOA, Erdoğan’ın, ABD liderliğindeki ittifakın kuzey ülkelerini 30 ulustan oluşan bloğa resmi olarak davet ettiği bir NATO zirvesinin sonunda, açık açık uyardığını belirtti.

Haberde, Erdoğan’ın, “Bize 73 teröristi verecekler, söz aldık” sözlerine yer verilirken, Erdoğan’ın bahsi yükselttiği kaydedildi.

Financial Times: Erdoğan, NATO genişlemesini tekrar rayından çıkarmakla tehdit etti

Prestijli yayın kuruluşlarından Financial Times, Erdoğan’ın, NATO genişlemesini tekrar rayından çıkarabileceğini bildirdi.

Financial Times, Erdoğan’ın, NATO Zirvesi’nin bitiminin ardından yaptığı basın toplantısında, İsveç ve Finlandiya’yı tehdit ettiğini öne sürdü.

Bloomberg: Türkiye'nin muhalefeti, Kürtlerden Erdoğan'ı yenmek için seçim desteği istiyor

Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, Türkiye'nin ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun, ülkenin Kürt yanlısı partisi olan HDP'yi, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tek bir rakibi desteklemeye çağırdığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu’nun BirGün gazetesine verdiği röportajı haberleştiren Bloomberg, Kılıçdaroğlu’nun, “HDP ve sol partiler, milletvekili seçimleri için ittifak peşinde koşuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak bir aday çıkarmak daha uygun olur” sözlerini öne çıkarttı.

Haberde, anketlerde halkın yaklaşık yüzde 10'luk desteğiyle HDP'nin katkısının Kılıçdaroğlu'nun altı partili Millet İttifakı'na ağırlık katabileceği, ayrı bir adayın muhalefet oylarını bölebileceği aktarıldı.

Haberde, HDP’nin, teröre destek de dahil olmak üzere suçlamalarla Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmakla karşı karşıya olduğu anımsatıldı.

Reuters: “Türkiye, Kabil Havaalanı teklifine Taliban'ın yanıtını bekliyor”

Reuters, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin Afganistan'daki Kabil Havaalanı’nı Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile işletmeyi teklif ettiğini ve bu teklife Taliban'ın yanıtını beklediğini aktardı.

Reuters, Erdoğan’ın bu açıklamayı, Madrid'deki NATO zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında yaptığını ifade etti.

Greek Reporter: ABD Kongresi F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı üzerinden savaşa hazırlanıyor

Yunan Greek Reporter, Yunan-Amerikan asıllı Kongre üyelerinin, Başkan Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 jetlerinin satışına verdiği desteğe, güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını bildirdi.

Greek Reporter, Yunan-Kafkas Eşbaşkanları Carolyn B. Maloney (D-NY) ve Gus Bilirakis (R-FL), Kafkas Üyesi Temsilci Chris Pappas (D-NH) ile birlikte F-16’nın önerilen satışını kınayan bir bildiri yayınladıklarını aktardı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye'nin mevcut hava filosunu güvenilir bir NATO üyesi ve müttefiki Yunanistan'ın egemenliğini ihlal etmek için kullandığını ve böyle modernize edilmiş bir gücün Kuzey Kıbrıs'taki yasa dışı işgallerini desteklemek için kullanılabileceğini unutmamalıyız.”

The Business Standard: Biden, Türkiye'ye F-16 satışını destekliyor, kongre onayından emin

The Business Standard, ABD Başkanı Biden’ın, İspanya’nın Madrid şehrinde gerçekleşen 32. NATO Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’ye F-16 satışı konusunu gündeme getirmesini öne çıkarttı.

The Business Standard, Joe Biden’ın, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışını desteklediğini ve satış için gereken kongre onayının alınabileceğinden emin olduğunu aktardı.

STA: Delo, Türkiye'yi NATO zirvesinin galibi olarak görüyor

Slovenya Haber Ajansı STA, Sloven gazete Delo’nun cuma günkü yorumuna atıfta bulunarak, Türkiye'nin Madrid'deki NATO zirvesinin en büyük galibi olarak çıktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'ten aldığı tavizler göz önüne alındığında siyasi olarak Kürtlerin en büyük kaybedenler olduğunu savundu.