İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Dünya basınında Türkiye: İsrail, Türkiye’ye teşekkür etti

Dünya basını, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Türkiye’ye ziyaretine geniş yer ayırırken; Lapid’in, İsraillilere yönelik saldırıları önlemedeki iş birliğinden dolayı Türkiye’ye “teşekkür”ünü başlığına taşıdı.

ANKARA- Dünya basını, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Türkiye’ye ziyaretine geniş yer ayırırken; Lapid’in, İsraillilere yönelik saldırıları önlemedeki iş birliğinden dolayı Türkiye’ye “teşekkür”ünü başlığına taşıdı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin Türkiye ziyaretinin yankıları sürerken, dünya basını, iki ülke arasındaki ilişkilerini “yeni bir sayfa” olarak gördü.

Yunan gazeteler, Türk-Yunan gerginliğine ilişkin haberlerine devam etti ve Yunanistan Başbakanı Kryiakos Miçotakis’in, NATO zirvesinde bu konuyu gündeme taşıyacağını okurlarına duyurdu.

Zimbabwe gazetelerinden The Herald, Türkiye’de yaşayan Zimbabwelilerin güvende olduğunu ve asılsız haberlere kulak asılmaması gerektiğini bildirdi.

Güvenlik ve savunma temalı web sitelerinden Defence Blog, Rus yapımı Orlan-10 insansız hava aracının, Türkiye'nin kuzeyindeki Gümüşhane ilinde kontrolsüz bir şekilde düştüğünü okurlarına duyurarak, Orlan-10 hakkında teknik bilgi verdi.

Reuters Haber Ajansı, Türkiye’deki yangının devam ettiğini aktarırken, konuyla ilgili bir kişinin tutuklandığını aktardı.

ABC News: İsrail Dışişleri Bakanı, İsraillilere yönelik saldırıları önlediği için Türkiye'ye teşekkür etti

Amerikan ABC News, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, İsraillilere yönelik saldırıları önlemedeki iş birliğinden dolayı  Türkiye'ye teşekkür ettiğini ve İsrail'in İran'ın vatandaşlarına yönelik tehditleri karşısında “boş kalmayacağı” konusunda uyardığını okurlarına duyurdu.

Haberde, bu ayın başlarında İsrail’in, vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyardığı, Türkiye'deki İsraillileri derhal terk etmeye çağırdığı ifade edildi.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Türkiye’nin, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki birçok ülke ile ilişkileri normalleştirerek uluslararası izolasyonunu sona erdirmeye çalıştığı vurgulandı.

The Times of Israel: Lapid, Türkiye ile güvenlik ilişkilerini övdü

İsrail gazetesi The Times of Israel, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, İsrailli ziyaretçilerin hayatlarını kurtarmaya yönelik iş birliği için Türkiye'ye teşekkür ettiğini; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, büyükelçilerin dönüşüyle ilgili görüşmelerin başladığını söylediğini bildirdi.

Haberde, Lapid’in, İsrail'in Türkiye topraklarında İsrailli gezginlere zarar vermeye yönelik devam eden girişimlerin ardından, Ankara'nın "İranlılara nasıl yanıt vereceğini bildiğinden" emin olduğu sözlerine yer verildi.

Lapid, ülkenin yeni resmi adını (Türkiye) kullanarak, "İsrail ile Türkiye arasındaki güvenlik ve diplomatik iş birliği sayesinde İsrail vatandaşlarının hayatı kurtuldu" dedi.

Business Recorder: İsrail, İran'ın suikast planını engellediği için Türkiye'ye teşekkür etti

Pakistan gazetelerinden Business Recorder, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, Türkiye ziyaretinde, İran-İsrail gerginliğindeki İstanbul’daki güvenlik ilişkilerine dair Türkiye’ye teşekkür ettiğini okurlarına duyurdu.

Haberde, ilerleyen günlerde geçici hükümetin başına geçecek olan İsrail'in Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in sözlerinin, Türkiye'nin “sözde” İran hücresinin sekiz üyesini tutukladığını bildirmesinin ardından geldiği vurgulandı.

Lapid, Ankara'da iki bölgesel rakip arasındaki ilişkilerde yakınlaşmayı amaçlayan görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, İran hücrelerine yapılan operasyonlara ilişkin, "Bu profesyonel ve koordineli faaliyet için Türk hükümetine minnettarız" dedi.

Arab News: Suudi Arabistan ve Türkiye, Veliaht Prens’in Ankara'yı ziyaret etmesiyle “yeni bir sayfa açtı”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’yi ziyaretini, Arab News, “İkili ilişkilerde yeni bir sayfa” başlığıyla okurlarıyla paylaştı.

Türk-Suudi Dostluk Komitesi Başkanı Halil Özcan, Arab News'e verdiği demeçte, Suudi Arabistan ve Türkiye, “İlişkilerinde yeni bir sayfa açıyor” dedi.

Arab News’e göre, Parlamento Komitesi’nin Suudi Arabistan'ı düzenli olarak ziyaret etmesi bekleniyor. Haberde, ilk gezinin bayramdan sonra yapılacağı belirtildi.

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomik ve ticari bağları düzeltmek için önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Der Spiegel: Türkiye ve Suudi Arabistan "yeni iş birliği dönemi" için anlaştı

Alman Der Spiegel, bin Selman’ın Türkiye ziyaretiyle Türkiye ve Suudi Arabistan’ın “yeni iş birliği dönemi” için anlaştığını bildirdi.

Haberde, Muhammed bin Salman ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmelerde, her iki ülke de siyasi, ekonomik, askeri ve güvenlik düzeylerinde iş birliğine vurgu yapıldığı aktarıldı.

Der Spiegel, analistlerin, yakınlaşmanın arkasında öncelikle ekonomik çıkarları gördüklerini okurlarına duyurdu.

eKathimerini: Yunanistan, NATO zirvesinden emin

Yunan eKathimerini, Atina’nın, Başbakan Kyriakos Miçotakis'in Avrupa Konseyi'nin toplandığı Brüksel'den Avrupa Birliği'nin desteğine sahip olduğu mesajını iletmesiyle, gelecek hafta Madrid'de yapılacak NATO zirvesinde Ankara'nın iddialarını üstlenmeye ve çürütmeye tamamen hazır olduğunu öne sürdü.

Haberde, Miçotakis’in, Avrupa Birliği liderlerinin katıldığı toplantıda, "Atina, Türkiye'den AB ülkelerinin egemenliği ve toprak bütünlüğüne itiraz etmeyi bırakmasını ve gerilimi düşürme sürecine geri dönmesini açıkça isteyen taslak sonuçlar iletecek" denildi.

Cyprus Mail: AB, Türkiye'yi blok üyelerinin egemenliğine saygı duymaya çağırıyor

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nin tek İngilizce gazetesi olan Cyprus Mail, Avrupa Konseyi’nin, Türkiye'nin son eylem ve açıklamalarından duyduğu derin endişeyi dile getirdi ve Ankara'nın AB üye devletlerinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini yineledi.

Haberde, AB liderlerinin, Brüksel'de gerçekleşen zirvede, “Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bölgesel istikrar lehine gerilimi düşürmesi gerekiyor” sözlerine yer verildi.

Zirvede hem Güney Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades hem de Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis hazır bulunurken; iki lider, gerginliği azaltmanın Türkiye'ye bağlı olduğunu vurguladı.

Defence Blog: Rus Orlan-10 insansız hava aracı Türkiye'nin kuzeyinde düştü

Güvenlik ve savunma temalı web sitelerinden Defence Blog, Rus yapımı Orlan-10 insansız hava aracının, Türkiye'nin kuzeyindeki Gümüşhane'de kontrolsüz bir şekilde düştüğünü okurlarına duyurdu.

Haberde, Orlan-10 ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Orlan-10, St Petersburg'daki Rus firması Special Technology Center LLC tarafından geliştirilen insansız bir hava sistemidir. Drone, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Kazakistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi ve Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile hizmet veriyor.”

The Herald: Zimbabweliler Türkiye’de güvende

Zimbabwe gazetelerinden The Herald, Türkiye’de yaşayan Zimbabwelilerin güvende olduğunu ve asılsız haberlere kulak asılmaması gerektiğini bildirdi.

Zimbabwe’nin Türkiye Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka, NewsDay gazetesinin dünkü, “Türkiye’de mahsur kalmış düzinelerce Zimbabweli” başlıklı haberde yer alan bilgileri yalanlayarak, Zimbabwelilerin Türkiye’de güvende olduğunu aktardı.

Reuters: Türkiye'nin güneybatısında orman yangını devam ediyor; kundaklama zanlısı tutuklandı

Reuters haber ajansı, Türkiye’nin güneybatısında orman yangını devam ederken, sabotaj ihtimaline karşı bir kişinin tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Reuters görüntüleri, yangının seyrek nüfuslu bölgedeki ormanlık alanlara yayıldığını, polisin tazyikli araçlarının, itfaiyecilere yardım ettiğini gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, başlayan yangınla ilgili olarak bir şüphelinin gözaltına alındığını ve kişinin ailevi sorunlar nedeniyle “hayal kırıklığıyla ormanı yaktığını kabul ettiği” sözlerine yer verildi.