İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Dünya basınında Türkiye: NATO için Türkiye yıkıcı bir müttefik

Dünya basını, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusuna karşı Türkiye’nin tutumunu ‘yıkıcı bir müttefik’ olarak değerlendirdi.

ANKARA- Dünya basını, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusuna karşı Türkiye’nin tutumunu ‘yıkıcı bir müttefik’ olarak değerlendirdi.

NATO üyeliğine ilişkin, New York Times’tan Michael Crowley ve Steven Erlanger bir analiz yazısı yayımlarken, Yunan eKathimerini, bu analiz yazısını haberleştirerek okurlarına duyurdu.

Amerikan ABC, Türkiye’nin olası bir Suriye operasyonuyla, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği arasında korelasyon kuran bir haber yayımladı.

Reuters ve İsrail basını, İran Devrim Muhafızları komutanının ölümünü gerekçe göstererek, İsrail vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda uyarılmasını gündemine taşıdı.

Pakistan basını, önce Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Butto Zerdari’nin, sonrasında ise Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

New York Times: NATO için Türkiye yıkıcı bir müttefik

Amerikan New York Times, Türkiye ve NATO ile ilgili olan haftalık analiz yazısını okurlarına duyurdu.

Michael Crowley ve Steven Erlanger’in analiz yazısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu ay Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini engellemekle tehdit ettiğini, bu yüzden, Batılı yetkililerin çileden çıktığını ama şok olmadıkları ifade edildi.

Analizde, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ‘evet’ demeyeceğini açıklamasının, Erdoğan ile yakınlaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in lehine olan bir durum olduğu ifade edildi. Rus lider için İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımının reddedilmesinin önemli bir zafer olacağı vurgulandı.

eKathimerini: NATO için Türkiye yıkıcı bir müttefik

Yunan eKathimerini, Amerikan New York Times’ın, Türkiye ve NATO ile ilgili olan haftalık analiz yazılarından birini kendi sayfasından okurlarına duyurdu.

Yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu ay Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini engellemekle tehdit ettiğini, bu yüzden, Batılı yetkililerin çileden çıktığını ama şok olmadıkları ifade edildi.

Analizde, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ‘evet’ demeyeceğini açıklamasının, Erdoğan ile yakınlaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in lehine olan bir durum olduğu ifade edildi. Rus lider için İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımının reddedilmesinin önemli bir zafer olacağı vurgulandı.

ABC News-Erdoğan: Türkiye'nin Suriye operasyonu 'aniden' gerçekleşebilir

Amerikan ABC News, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’deki teröristlerin ‘kökünü kazımaya’ kararlı olduğunu yazdı.

Suriye'nin kuzeydoğusuna YPG'ye karşı 2019 yılında düzenlenen bir saldırının, yaygın uluslararası kınamalara yol açarak Finlandiya, İsveç ve diğerlerinin Türkiye'ye silah satışını kısıtlamasına neden olduğunu belirten ABC, şimdi ise Türkiye’nin, silah yasağı ve Kürt gruplara verdikleri iddia edilen destek nedeniyle iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılma konusundaki tarihi girişimini engellediğini belirtti.

Al Arabiya News: Suriyeli isyancılar, kuzeydoğudaki Türk operasyonunu desteklemeye hazır olduklarını söyledi

Al Arabiya News, Suriyeli isyancıların, Türkiye'nin kuzey Suriye'deki Kürt YPG’ye karşı Kürt liderliğindeki güçler tarafından tutulan ve büyük ölçüde Arap nüfuslu kasaba ve köyleri geri almak için tehdit ettiği olası yeni bir saldırıda Türk birliklerine katılmaya hazır olduklarını söylemesini duyurdu.

Suriye'nin önde gelen muhalif komutanlarından Yüzbaşı Abdul Salam Abdul Razak Reuters'e verdiği demeçte, "Türk ordusunun yanında katılmaya hazır binlerce savaşçı var. Hazırlık bir veya iki gün içinde gerçekleşebilir” dedi.

The Times of Israel: İsrail, İran'ın intikam saldırısının 'gerçek tehdidi' nedeniyle Türkiye'ye seyahate karşı uyardı

The Times of Israel, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi’nin, İran'ın İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey bir subayına Tahran'da düzenlenen suikastın ardından İsraillileri hedef almaya çalışabileceğine dair 'artan endişe' nedeniyle Türkiye için bir seyahat uyarısı yayımlamasını haberleştirdi.

Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını "keskinleştirdiğini" ve İran sınırındaki ülke ve diğer ülkelerin "bu günlerde İsrailliler için yüksek düzeyde risk" oluşturduğunu vurguladı.

Güvenlik yetkilileri, uyarıların, Türkiye'deki "İsraillilere yönelik gerçek tehditleri" takip ettiklerini söyledi.

Haaretz: Çar Putin'e karşı savaşta Sultan Erdoğan'a güvenmeyin

İsrailli Haaretz, Rusya'da Devlet Başkanı Putin'in ve Türkiye'de Erdoğan'ın "benzer vahşi hırsları paylaştığını" söyledi.

Gazete, Batı’nın, Putin'in Ukrayna'yı işgalini reddederken, Erdoğan'ın yeni NATO üyeleri üzerindeki “şaşırtıcı” derecede “iki yüzlü şantaja” karşı çıkması gerektiğini belirtti.

Reuters: İsrail, İran suikastını gerekçe göstererek Türkiye'ye seyahate karşı uyardı

Reuters, İsrail’in, İran'ın Devrim Muhafızları albayına düzenlenen suikastın intikamını almakla tehdit ettiğini öne sürerek vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardığını öne çıkarttı.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi yaptığı açıklamada, Tahran'ın Türkiye'deki İsraillilere zarar vermek isteyebileceğini ve Türkiye’yi "yüksek riskli ülke" olarak sınıflandırdığını söyledi.

Reuters, Türkiye’nin, İsrailliler için popüler bir turizm merkezi olduğunu ve iki ülke, on yılı aşkın bir süredir gergin ilişkilerden sonra ilişkilerin onarılma aşamasında olduğunun altını çizdi.

Greek Reporter: Yunanistan, Türkiye ile yaz gerginliğine hazırlanıyor

Yunan Greek Reporter, Yunanistan’ın, Başbakan Kyriakos Miçotakis'in ABD'ye yaptığı son ziyaretin ardından Türkiye ile uzun bir gerilim dönemine hazırlandığını okurlarına duyurdu.

Greek Reporter, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Miçotakis'e yönelik kişisel saldırılarla, Yunan adaları üzerindeki uçuşları artırarak ve Yunanistan'a doğru yelken açan tekneler dolusu göçmenle iki ülke arasındaki gerilimin arttığını öne sürdü.

Greek Reporter, Yeni Şafak gazetesini referans göstererek, Erdoğan’ın, Miçotakis için kullandığı, “Artık benim muhatabım değil” sözlerini paylaştı.

Pakistan Observer: Bilawal Türkiye'yi ziyaret edecek, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Pakistan Observer, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Butto Zerdari’nin, iki günlük bir ziyaret için Dubai'den Türkiye'ye gideceğini yazdı.

Ajansın edindiği kaynak bilgilerine göre, Dışişleri Bakanı Bilawal, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile buluşacağı toplantı için özel bir uçakla Dubai üzerinden İstanbul'a gideceğini okurlarına duyurdu.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ve iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi ile ilgili konular görüşülecek.

The News International: Başbakan Şehbaz Şerif yarın 3 günlük Türkiye ziyaretine başlayacak

The News International, Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret edeceğini gündemine taşıdı.

Ayrıntılara göre, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek, ticaret ve yatırım fırsatlarını geliştirmek için görüşmelerin gerçekleştirileceği gezide başbakana üst düzey bir heyet eşlik edecek.

Başbakan Şehbaz Şerif, 11 Nisan'da göreve başladıktan sonra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmişti.