Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
123456789
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
123456789

Dünya basınında Türkiye: Rusya, Türkiye'yi Suriye operasyonundan vazgeçirmeye çalıştı

Dünya basını, Suriye konulu Astana Görüşmeleri devam ederken, Rusya’nın, bu görüşmelerde Türkiye’yi Suriye operasyonundan vazgeçirmeye çalıştığını yazdı.

ANKARA - Dünya basını, Suriye konulu Astana Görüşmeleri devam ederken, Rusya’nın, bu görüşmelerde Türkiye’yi Suriye operasyonundan vazgeçirmeye çalıştığını yazdı.

Fransız haber ajanslarından France 24, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’deki operasyonuyla esas hedefinin Suriye’deki Kürt varlığı olduğunu yazarken, İsrail gazetelerinden Israel Hayom, son dönemde yaşanan İran-İsrail gerginliğine dair Türkiye’nin önemine ilişkin bir röportaj haber yayımladı.

Alman Deutsche Welle, Türkiye’de artan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, Ankara’da "enflasyonun esas sorumlusunun kim olduğunu" vatandaşlara sordu.

TASS: Rus delegeler Türkiye'ye Suriye'de barışçıl çözüm ihtiyacını anlattı

Rus haber ajansı TASS, Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev’in perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Nur-Sultan'daki Astana Görüşmeleri’nde, Türkiye'yi Suriye'de barışçıl bir çözüm bulmaya ikna etmeye çalışmasını duyurdu.

Lavrentiev, Ankara'nın yeni bir askeri operasyon başlatma planlarına atıfta bulunarak, "Biz, güç kullanmadan barışçıl bir çözüme ihtiyaç duymaları konusunda onları (Türkiye'yi) ikna etmeye çalıştık, çünkü bu Suriye’de bir tırmanmaya neden olabilir" dedi.

The Times of India: Rusya, Türkiye'yi Suriye operasyonundan vazgeçirmeye çalıştı

Hindistan yayın kuruluşlarından The Times of India, TASS haber ajansına dayandırdığı haberinde, Rusya’nın, Türkiye’yi Suriye operasyonundan vazgeçirmeye çalıştığını yazdı.

Rus haber ajanslarından TASS’a atıf yapılan habere göre, Rusya, çarşamba günü yapılan Astana Görüşmeleri’nde, Lavrentiev, Türkiye’nin Suriye operasyonunun iptali için Türk tarafını ikna etmeye çalıştı.

France 24: Ukrayna krizi şiddetlenirken, Erdoğan gözünü “Kürt Kuzey Suriye”ye dikiyor

Fransız haber ajanslarından France 24, uluslararası dikkatin Ukrayna'daki savaşa odaklandığı göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kuzey Suriye'deki Kürtlere karşı yeni bir askeri operasyon başlatmak için iyi bir jeopolitik konumda olduğunu yazdı.

Haberde, Erdoğan'ın geçen yıl rafa kaldırmak zorunda kaldığı operasyon planının, Ukrayna'daki savaşın jeostratejik gidişatının Türkiye'nin lehine çevirdiğini hesaplamasıyla son haftalarda yeniden su yüzüne çıktığı ifade edildi.

France 24’e konuşan Lyon-II Üniversitesi'nde profesör ve Washington Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan Fabrice Balanche, "Erdoğan'ın Kürtlere yönelik tehditleri her zaman ciddiye alınmalıdır" dedi

France 24 haberinde, resmi olarak Erdoğan'ın belirttiği hedefin PKK'yı ortadan kaldırmak olduğu, ancak gerçekte Ankara'nın gözünün önünde Suriye'nin kuzeyindeki Kürt varlığının bulunduğu ifade edildi.

Israel Hayom: “İran'ın istediği son şey İsraillilerle Türkler arasındaki yakın ilişkilerdir”

İsrail haber sitelerinden Israel Hayom, İsrail’in İstanbul'a üst düzey seyahat uyarısı yayınlamasına rağmen, Türkiye’ye seyahat eden İsrailli sayısında önemli değişiklik olmadığına dair bir analiz yayımladı.

Yerel tur rehberi Burak Ortak’ın ifadelerine yer verilen haberde Ortak, Türkiye'ye seyahat eden İsrailli sayısında önemli bir değişiklik olmadığını aktardı.

Ortak, Orta Doğu’da turizmi etkileyen olayların sabit olduğunu hatırlatarak, “Orta Doğu'dayız ve karışıklık asla bitmez. İranlılar yakın olmamızı istemiyorlar, çünkü Türkler ve İsrailliler yakınsa Orta Doğu'daki diğer ülkeler için iyi değil gibi görünüyor" sözlerini dile getirdi.

Deutsche Welle: Erdoğan'ın maliye politikaları hızla yükselen enflasyonu körüklüyor

Alman Deutsche Welle, enflasyonun her yerde sorun olduğunu ama Türkiye'de şu anda yüzde 73.5 gibi şaşırtıcı bir oranla enflasyonun sonunun görünmediğini, Ankara’dan örnekler vererek bildirdi.

Deutsche Welle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz oranlarını sürdürmekte ısrar ettiğini de yazdı.

Özel haberde, Ankara’daki dolmuşlardan birine binmek isteyen bir yaşlı kadın, "Kızılay'dan eve dönmek için 2,50 lira veriyordum, sonra 3,50 lira, sonra 5 liraydı, şimdi 7 lira oluyor" diye yakındı. Bunun sürücünün hatası olmadığını ifade eden kadın, “Bu O’nun hatası. Fiyatları yükseltiyor. Benzinin neden hep daha pahalı hale geldiğini açıklamalı” diye konuştu.

Deutsche Welle, kadının “O” diye bahsettiği kişinin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Welle, diğer pek çok kişi gibi, emekli kadının adını, “cumhurbaşkanına hakaret suçu”ndan korktuğu için alenen söylemeyi reddettiğini belirtti.

Al Jazeera: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'dan NATO hedefleri konusunda 'somut adımlar' istiyor

Katar merkezli haber ajansı Al Jazeera, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını öne çıkararak, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’dan NATO hedefleri konusunda somut adımlar istediğini yazdı.

Haberde, dün gerçekleşen Erdoğan-Stoltenberg telefon görüşmesine değinilirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Gönderdikleri belgeler, beklentilerimizden uzak” açıklamasına yer verildi.

Al Arabiya News: Türkiye'den Kalyon, Abu Dabi'nin IHC ile enerji varlıkları konusunda görüşüyor

Al Arabiya’nın Reuters’a dayandırdığı haberine göre, Türkiye'den Kalyon Holding, Abu Dabi'nin Uluslararası Holding Şirketi ile enerji varlıkları için stratejik bir ortaklık kurma konulu görüşmelerin ileri aşamalarına geldi.

Haberde, Reuters’a konuşan bir yetkili, anlaşmalardan birinin Abu Dabi Development Holding (ADQ) ile Kalyon arasında enerji ve altyapı üzerine olduğunu söyledi.

Ayrıca, Kalyon Holding, Reuters'a uluslararası enerji iş birliği fırsatlarını değerlendirme sürecinde olduğunu aktardı.

YLE: Türkiye'deki parlamento seçimleri Finlandiya'nın potansiyel NATO üyeliğini nasıl etkileyebilir?

Finlandiya’nın haber ajanslarından YLE, Helsingin Sanomat (HS) gazetesinin Türkiye’de yaklaşan seçimlerin, Finlandiya ve İsveç’in, NATO üyeliğine etkisine dair bir analizini haberleştirdi.

HS’ye göre, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'i teröristlere yataklık etmek ve iki ülkenin NATO üyelik müzakerelerinin ilerlemesini engellemekle suçlamasıyla birlikte, birçok siyasi uzman Türkiye’nin asıl amacının ABD ile diyalog başlatmak ve Türkiye için F-35 savaş uçağı programını güvence altına almak olduğuna inanıyor.

Finlandiya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Kıdemli Üyesi Toni Alaranta'ya göre, Türk hükümeti seçimlerden sonra Batı'ya karşı genellikle daha dostane bir tavır sergiliyor. Alaranta, bunun teorik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını değiştirmesi için bir fırsat penceresi açabileceğini söyledi.

HS, Türkiye'nin pozisyonunun da bir güç değişikliğiyle yumuşayabileceğini yazarken, ülkenin ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Kürt sorununu iki ülkenin askeri ittifaka üyeliğini engellemek yerine Finlandiya ve İsveç ile ikili olarak ele alacağını kaydetti.