İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Dünya basınında Türkiye: Rusya-Türkiye görüşmelerinde ilerleme yok

Dünya basını, Rusya-Türkiye arasında gerçekleşen zirvede, "Ukrayna tahıl ihracatı"na ilişkin herhangi bir ilerleme olmadığını okurlarına duyurdu.

ANKARA-Dünya basını, Rusya-Türkiye arasında gerçekleşen zirvede, Ukrayna tahıl ihracatına ilişkin herhangi bir ilerleme olmadığını okurlarına duyurdu.

Wall Street Journal, France 24, Al Jazeera, Voice of America gibi prestijli gazete ve ajanslar, Rusya-Türkiye zirvesine geniş yer ayırırken, “toplantının herhangi bir gelişme olmadan sona erdiği” vurgulandı.

CNN’den Stefano Pozzebon, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Türkiye’ye gerçekleştirdiği “son dakika” seyahatine ilişkin bir analiz haber yayımladı.

Nikkei Asia’nın yayımladığı bir analiz haberde ise, Rusya’ya Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlara rağmen Çin, Hindistan ve Türkiye’nin Rus petrolüne ithalatı daha da artırdığı vurgulandı.

Fas haber ajanslarından Morocco World News, Türkiye'de lise öğrencilerinin Kur’an'ın bir nüshasına tekme atıp hakaret ettiği bir videonun internet kullanıcıları arasında tepkiye yol açtığını duyurdu.

Wall Street Journal: Rusya-Türkiye, Ukrayna tahıl geçişi görüşmeleri atılım olmadan sona erdi

Amerikan Wall Street Journal (WSJ), Rus ve Türk yetkililerin, küresel bir gıda krizine yönelik Birleşmiş Milletler destekli bir çabanın bir parçası olarak Ukrayna'dan Karadeniz'e tahıl ihraç etmek için bir deniz yolu oluşturmaya yönelik önemli bir ilerleme kaydetmeden çarşamba günü görüşmeleri sonlandırdığı yazdı.

WSJ, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının, Şubat ayından bu yana Ukrayna’nın büyük tahıl ihracatını engellediğini ve dünya çapında gıda fiyatlarını artırarak, özellikle Orta Doğu ve Afrika'da ithal buğdaya bağımlı olan daha yoksul ülkeler üzerinde baskı oluşturduğunu aktardı.

France 24: Küresel gıda krizi-Ukrayna tahıl ihracatı konusunda Rusya-Türkiye görüşmelerinde ilerleme yok

Fransız haber ajanslarından France 24, Rusya ve Türkiye’nin, Rusya'nın deniz ablukasının yeni ölümcül kıtlık uyarılarını tetiklemesi nedeniyle, Ukrayna'nın tahıl ihracatı için güvenli geçiş sağlama amaçlı görüşmelerde çarşamba günü çok az ilerleme kaydettiğine ilişkin bir video haber yayımladı.

Video haberde, küresel gıda krizi çıkabileceği vurgulanırken, “Ukrayna tahıl ihracatı konusunda Rusya-Türkiye görüşmelerinde ilerleme yok” sözleri dile getirildi.

Al Jazeera: Türkiye ve Rusya, Ukrayna'nın tahıl ihracatını yeniden başlatma çabalarını görüştü

Katar merkezli haber ajansı Al Jazeera, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ankara'da yaptığı görüşmede, Birleşmiş Milletler'in bir deniz koridoru boyunca Ukrayna'nın tahıl ihracatını yeniden başlatma planının "makul" olduğunu söylemesini haberleştirdi.

Al Jazeera, hem Kiev hem de Moskova ile iyi ilişkileri olan ve daha önce bir “gözlem mekanizması” içinde rol almaya hazır olduğunu söyleyen Ankara’nın, Rusya'nın dünya pazarına tahıl yardım etmek için yaptırımlara son verilmesi talebine de destek verdiğini kaydetti.

Ankara’dan gelişmeleri aktaran Al Jazeera muhabiri Resul Serdar, “toplantıdan kesin bir sonuç çıkmadığını” söyledi.

Serdar, Moskova'nın etkinlikte Ukraynalı bir heyetin bulunmasını beklediğini, ancak Kiev'in güvenlik endişelerini nedeniyle toplantıya katılmadığını sözlerine ekledi.

Voice of America: Türkiye ve Rusya Ukrayna tahılını taşımak için görüştü

Voice of America (VOA), Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çarşamba günü Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna'nın tahılının dünya pazarlarına erişmesini sağlamak ve yükselen tahıl fiyatlarını hafifletmek için nakliye koridorları oluşturma çabaları konusundaki görüşmelerini okurlarına duyurdu.

Voice of America’dan Steve Miller, konuya ilişkin 25 dakikalık bir podcast yayımladı.

CNN: Biden'ın Venezuela'ya karşı duruşu, Türkiye'ye son dakika seyahatini mi tetikledi?

CNN’den Stefano Pozzebon, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, Türkiye’ye son dakika seyahatini, Maduro’nun, ABD tarafından dışlanmasına bağladı.

Pozzebon, “Şehirdeki en büyük partiye davetiye alamıyorsan, ilgilenemeyecek kadar meşgulmüşsün gibi davran” sözlerini kullanarak Maduro’nun, Türkiye’ye seyahatini bu kelimelerle anlatmaya çalıştı.

Analizde, ABD Başkanı Joe Biden’ın liderliğinde toplanan Amerikalılar Zirvesi’nden, Küba, Nikaragua ve Venezuela’nın otokratik hükümetler ve insan hakları sicilleri nedeniyle dışlandıkları belirtildi.

Pozzebon, Maduro’nun bu karara bir eleştiri olarak alelacele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

CNN’den Pozzebon ayrıca, Venezuela yasalarına göre, devlet başkanının resmi ziyaretlerde yurtdışına seyahat etmek için kongreden izin alması gerektiğini, Maduro’nun kontrolündeki Ulusal Meclis’in, salı akşamı -başkanlık uçağının Ankara'ya inişinden bir saat sonra- yetkilendirmeyi onayladığını da bildirdi.

Nikkei Asia: Çin, Hindistan ve Türkiye, AB yasağı öncesinde daha fazla Rus petrolünü çekecek

Nikkei Asia, Çin ve Hindistan’ın, küresel enerji ticaretini çarpıcı bir şekilde yeniden şekillendirerek Rus petrolünün ithalatını artırmaya devam ettiğini belirtti.

Nikkei Asia'nın Refinitiv verilerine göre yaptığı bir analizde, savaşın başladığı 24 Şubat ile 2 Haziran arasında toplam 290 petrol tankeri Asya'ya gitmek üzere Rusya'dan ayrıldı. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 190'dı.

Bu analizde, Hindistan, Çin ve Türkiye en büyük artışları kaydetti. Hindistan örneğinde yaklaşık sekiz kat ve Çin ve Türkiye için sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 54 artış yaşandı.

eKathimerini: Dendias, Türkiye’yi provokatif açıklamalardan kaçınmaya çağırdı

Yunan eKathimerini, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Ankara’nın, Ege adaları ile ilgili hususta "kışkırtıcı ifadeler ve açıklamalardan kaçınarak" Yunanistan ile olan gerilimi düşürmesi için Türkiye'ye çağrıda bulunmasını okurlarına duyurdu.

Dendias, Priştine’de, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile yaptığı görüşmenin ardından, "Barışın olmasını ve ilişkilerimizin her zaman Uluslararası Hukuk, Deniz Hukuku ve ülkelerimizin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde kalmasını sağlamaya ihtiyacı var" dedi.

Reuters: Türkiye'de daha fazla sermaye kontrolü riski artıyor - S&P Global

Reuters haber ajansı, Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global’in dün yaptığı yaptığı açıklamada, para birimi ve finans piyasaları üzerindeki baskının yoğunlaşmaya devam etmesi halinde Türkiye'nin ek sermaye kontrolleri getirme riskinin arttığını söylemesini haberleştirdi.

Reuters, Türk lirasının bu yıl yüzde 22 değer kaybetmesinin, ülkenin geçen yılın sonunda görülen döviz krizinin tekrarına yönelebileceği endişelerini artırdığını belirtti.

Morocco World News: Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen öğrencilerin videosu öfke uyandırdı

Fas haber ajanslarından Morocco World News, Türkiye'de lise öğrencilerinin Kur'an'ın bir nüshasına tekme atıp hakaret ettiği bir videonun internet kullanıcıları arasında tepkiye yol açtığını duyurdu.

Morocco World News, olayın Antalya’nın Serik ilçesinde yaşandığını aktardı.

Morocco Wolrd News, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dün, olaya karışan öğrenciler hakkında "Kur'an'a karşı kabul edilemez bir davranış" olarak nitelendirdikleri "disiplin işlemi yapıldığını" da okurlarına duyurdu.