Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
123456789
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Erdem Yener'in 'Her Sabah' Şarkısı Dinleyicilerle Buluştu
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Ediz Hun: Sadece 5 kişi kaldık
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Hande Erçel ile Nazlı Sabancı tatilde
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
Eurovision, Joost Klein'ı yarışmadan menetti
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye, NATO üyeliği için somut adımlar bekliyor

NATO üyeliği konusunu görüşmek üzere İsveç ve Finli heyetler Türkiye’ye gelirken, dünya basını konuya geniş yer ayırdı.

ANKARA- NATO üyeliği konusunu görüşmek üzere İsveç ve Finli heyetler Türkiye’ye gelirken, dünya basını konuya geniş yer ayırdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “NATO üyeliği konusunda somut adımlar bekliyoruz” açıklamasını başlığa taşıyan dünya basını, NATO üyeliği konusunda 30 üye ülkenin de "evet" oyu vermesinin zorunlu olduğunun altını çizdi.

Business Recorder, geçtiğimiz günlerde iktidara gelen Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini resmi kaynaklara dayandırarak açıklarken, Alman Deutsche Welle, Türkiye ve İsrail ilişkilerine değindi.

Voice of America: Türkiye, Nordiklerin NATO Tekliflerini Desteklemek İçin 'Somut Adımlar' Talep Ediyor

Voice of America (VOA), Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın, NATO üyeliği konusuna ilişkin Türkiye’ye gelen İsveçli ve Finli yetkililerle yaptığı görüşme sonrasında, Ankara'nın itirazlarını ele almak için belirli adımlar atılmadıkça Türkiye'nin iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılmasını kabul etmeyeceği konusunda ısrar etmesini haberleştirdi.

VOA, Kalın’ın Türkiye'nin silah ihracat sınırlarını kaldırma önerisinin, İsveç ve Finlandiya delegasyonları tarafından "olumlu bir tavırla" karşılandığını söylemesini de okurlarına duyurdu.

Reuters: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'ten silah ambargosunu kaldırma konusunda olumlu yaklaşım gözlemledi

Reuters, İbrahim Kalın’ın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin sözlerine haberinde yer verdi.

İbrahim Kalın, Ankara'nın NATO adayı Finlandiya ve İsveç'ten delegasyonlarla yaptığı görüşmelerde silah ihracatı ambargosunun kaldırılmasına yönelik olumlu bir tutum gözlemlediğini söylerken, İngiliz haber ajansı Reuters, bu konuyu öne çıkarttı.

ABC: Türkiye, Kuzeylilerin NATO hedeflerini desteklemek için 'somut adımlar' talep ediyor

Amerikan ABC, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın, İsveç ve Finlandiya'nın Ankara'nın endişelerini gidermek için “belirli bir zaman diliminde somut adımlar” atmadan NATO'ya katılmasını kabul etmeyeceği yönündeki açıklamasını gündeme getirdi.

Habere göre Türkiye'nin İsveç'ten 28 ve Finlandiya'dan 12 "terörizm" zanlısının iadesini beklediğini söyleyen Kalın, onları iade etmemek için "hukuki veya adli dayanak" bulunmadığını da kaydetti. Türk devlet medyası daha önce Türkiye'nin iki ülkeden 33 şüphelinin iadesini talep ettiğini bildirmişti.

The Times of India: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'ten silah ambargosunu kaldırma konusunda olumlu yaklaşım gözlemledi

The Times of India, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın, Ankara'nın NATO'ya başvuran Finlandiya ve İsveç delegasyonlarıyla yaptığı görüşmelerde silah ihracatı ambargosunun kaldırılmasına yönelik olumlu bir tutum gözlemlediğini söylemesini haberleştirdi.

The Times of India, İbrahim Kalın’ın, “NATO üyeliği için iki ülkeden de somut adımlar bekliyoruz” açıklamasını muhataplarına duyurduklarını söylemesini de öne çıkarttı.

Deutsche Welle: Türkiye ve İsrail tarihi görüşmelerde bağları güçlendirme konusunda anlaştı

Alman Deutsche Welle, 15 yıl aradan sonra ilk kez üst düzey bir Türk yetkili İsrail'i ziyaret etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın İsrailli ve Filistinli yetkililer arasındaki "diyaloğu" kolaylaştırma çabalarına yardım etmeye hazır olduğunu söylerken, Alman gazete, iki ülke arasındaki “bağları güçlendirme” olarak nitelendirdi.

Al Arabiya News: Döviz ihtiyacı arttıkça Türk lirası dolar karşısında 16,3'ün üzerine çıktı

Al Arabiya News, Türk lirasının dolar karşısında 16.35'in üzerine çıkarak ‘Aralık Krizi’nden bu yana en zayıf seviyesine gelmesini gündeme getirdi.

Arabiya News, Türk lirasının, Kredi Risk Primi (CDS)’nin, 704’ten 730’a çıkarak tehlikeli bir duruma geldiğini de okurlarına duyurdu.

Greek Reporter: Rusya, Başbakan Miçotakis'i hedef alan Yunanistan'a saldırıda Türkiye'ye katıldı

Yunan gazetesi Greek Reporter, Rusya’nın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir dip noktaya gelmesiyle birlikte Washington'a gerçekleştirdiği son ziyarette yaptığı açıklamalar nedeniyle kınamasını gündemine taşıdı.

Gazete, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova’nın, Yunanistan'ın Rusya karşıtı tutumunun “ABD ve NATO tarafından empoze edilen emirlere olan inancın bir göstergesi” olduğunu söylemesine yer verdi.

Business Recorder: Başbakan önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek

Business Recorder, Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in, 31 Mayıs 2022'den itibaren Türkiye'ye farklı ikili konuların tartışılacağı iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Business Recorder’ın, Pakistanlı resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Başbakan Şerif, Türkiye'de ikamet eden Pakistanlılar ve Batı Avrupa'ya girmek için Türkiye'ye ulaşanlarla ilgili ticaret, yatırım ve meseleler dahil olmak üzere ikili konuları görüşmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Balkan Insight: Doktorlar Erdoğan'ın Türkiye'sinden neden kaçıyor?

Balkan Insight’tan Hamdi Fırat Büyük, Türkiye’de doktorların neden başka ülkelere gittiğine ilişkin bir analiz haber yayımladı.

Balkan Insight, Türk doktorlarının, yüksek enflasyon oranlarının kötüleştirdiği düşük maaşlar ve hükümetin koruyamadığı sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet nedeniyle ülke dışında bir gelecek aradığını dile getirdi.