Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye buğday krizinde arabuluculuk yapıyor

Dünya basını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Moskova'nın saldırısıyla durdurulan Ukrayna'dan tahıl ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili görüşmeler için Türkiye'ye ziyaretini öne çıkardı.

ANKARA- Dünya basını, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Moskova'nın saldırısıyla durdurulan Ukrayna'dan tahıl ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili görüşmeler için Türkiye'ye gelmesine geniş yer ayırdı.

Fransız Le Monde, Türkiye’nin buğday krizinde arabuluculuk yaptığını vurgularken, İngiliz The Guardian, Ukraynalı bir bürokratın sözlerinden yola çıkarak, bu planın darbe alabileceğini belirtti.

France 24, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Türkiye’ye ziyaretini ön plana alırken, Amerikan haber ajanslarından Bloomberg, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) veri değişikliğine gitmesini ve muhalefetin iddialarının güçlendiğini yazdı.

Le Monde: Türkiye buğday krizinde arabuluculuk yapıyor

Fransız Le Monde, Moskova ve Kiev arasında kolaylaştırıcı imajını geliştiren Ankara’nın, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatının yeniden başlaması için müzakere edilen bir çözüme katkıda bulunmayı beklediğini söyledi.

Le Monde, Moskova'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın, her iki tarafın da büyük buğday üreticilerinin gıda ihracatını felç ettiğini ve özellikle Afrika'da büyük bir gıda krizi korkularını arttırdığını vurguladı.

Fransız gazete, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İstanbul'da bir "koridor gözlem merkezi" kurulmasına güvendiğini ve Rusya'nın Karadeniz'de serbest mal akışına izin vermek için tavizler vermeye hazır olduğunu ifade etti.

TASS: “Türkiye, Ukrayna'nın tahıl ihracatının güvenliğini korumaya yardımcı olmaya hazır”

Rus haber ajanslarından TASS, Sergey Lavrov’un ziyareti öncesinde Türkiye Savunma Bakanlığı’nın, “Türkiye, Ukrayna’nın tahıl ihracatının güvenliğini korumaya yardımcı olmaya hazır” açıklamasını öne çıkardı.

TASS, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, bugün Ankara'da Türk liderliği ile "tahıl koridoru"nun ayrıntılarını görüşeceğini belirtti.

The Guardian: Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı planı mayınlar yüzünden darbe aldı

İngiliz The Guardian, Ukrayna limanlarından nakliye koridorları açmaya yönelik küresel bir gıda krizinin ortasında Türkiye'nin aracılık ettiği bir planın, Kiev'deki yetkililerin Rus ve Ukrayna mayınlarını kıyılardan temizlemenin altı ay süreceğini söylemesiyle darbe aldığını belirtti.

The Guardian, Ukrayna'nın Tarım Politikası ve Gıda Bakanı’nın danışmanı Markiyan Dmytrasevych’in salı günü yaptığı açıklamada, Rusya ablukayı kaldırsa bile, binlerce mayının Odesa limanı çevresinde ve başka yerlerde yüzmeye devam edeceğini söylemesinden ötürü tahıl sevkiyatı planının darbe alabileceğini ifade etti.

Haberde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, Financial Times'a verdiği röportajda, tahıl sevkiyatı konusunda, Türk girişimini desteklediği vurgulanırken, Rus gemilerinin güvenli koridorları kullanmasına izin verilmeyeceğine dair güvenceye ihtiyacı olacağını dair sözleri de dile getirildi.

Business Recorder: Lavrov, Ukrayna'nın tahıl ihracatını görüşmek üzere Türkiye'de

Business Recorder, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Moskova'nın saldırısıyla durdurulan Ukrayna'dan tahıl ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili görüşmeler için Türkiye'ye iki günlük bir ziyarete başladığını aktardı.

Business Recorder’ın AFP’ye dayandırdığı haberine göre, müzakerelerin merkezinde, savaştan zarar gören ülkenin limanlarında bloke edilen Ukrayna tahıllarının – özellikle tahıl ve buğday – sevkıyatı için bir güvenlik koridorunun açılması yer alıyor.

WION: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türk mevkidaşı ile görüşecek

Hindistan haber ajanslarından WION, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Moskova'nın ülkeye taarruzu nedeniyle duraklayan Ukrayna'dan tahıl ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere 2 günlük Türkiye ziyaretinde bulunacağını yazdı.

WION, Lavrov'un bu ziyaretinin, üç ay içerisindeki Türkiye'ye ikinci ziyareti olduğunun altını çizdi.

South China Morning Post: Rus Lavrov, Ukrayna'nın tahıl ihracatı konusunda görüşmek üzere Türkiye'de

South China Morning Post, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Ukrayna’nın tahıl ihracatı konusunu görüşmek üzere Türkiye’de olduğunu yazdı.

Haberde, Rusya'nın işgalinin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatını keserek, dünya çapında gıda kıtlığı tehdidinde bulunduğu belirtildi.

South China Morning Post, Türkiye’nin, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatını yeniden başlatacak bir plan üzerinde anlaşmaya varmak için Rusya ve Ukrayna ile işbirliği yaptığını vurguladı.

France 24: Amerika Zirvesi'nden dışlanan Venezuelalı Maduro Türkiye'yi ziyaret etti

Fransız haber ajanslarından France 24, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, diğer Latin Amerikalı liderlerin Los Angeles'ta ABD'nin kendisini davet etmediği bir zirve için bir araya gelmesiyle resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

France 24, Venezuela’nın devlet kanalı VTV’nin, Maduro'nun Venezuela'nın önemli bir müttefiki olan Türkiye'nin üst düzey yetkilileri tarafından karşılandığı Ankara'daki havaalanına gelişinin görüntülerini gösterdiğini de aktardı.

Venezuela Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan, "Türkiye-Venezuela ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek ve ilişkileri geliştirmeye yönelik adımlar tartışılacak" açıklamaya da haberde yer verildi.

FOX News: Türkiye'nin İslamcı lideri NATO'yu, tam yetki almak ve ABD müttefiklerini cezalandırmak için kullanıyor

Amerikan FOX News, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi ulusal çıkarlarından yararlanmak için NATO'yu giderek daha fazla kullandığını öne sürdü. FOX, Erdoğan’ın, son haftalarda İsveç ve Finlandiya'nın örgüte katılmasını engellemesine ve Kuzey Suriye’ye operasyon hazırlığında olmasına ilişkin bir analiz haber yayımladı.

FOX News, Erdoğan’ın, NATO ile zıt gitmesinin sadece İsveç ve Finlandiya ile sınırlı olmadığını, Yunanistan ile yaşanan ihlaller konusunda zıtlaşmada ikinci bir cephe açtığını belirtti.

FOX News, Hürriyet gazetesinde yer alan Erdoğan’ın 2016 yılında söylediği, "Irak, Suriye, Libya, Kırım, Karabağ, Bosna ve diğer kardeş bölgelerle ilgilenmek Türkiye'nin hem görevi hem de hakkıdır. Türkiye sadece Türkiye değildir. Bunlardan vazgeçtiğimiz gün, bağımsızlığımızdan ve geleceğimizden vazgeçtiğimiz gündür" sözlerine yer verdi.

The Washington Post: Türkiye, Yunanistan’ı Ege adalarını silahsızlandırmaya çağırdı

Amerikan The Washington Post, Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde yaşanan Ege adaları sorununu ele aldı.

Miçotakis ve Erdoğan arasında başlayan gerginliğin, dün Çavuşoğlu’nun, “Yunanistan, Lozan ve Paris Anlaşmaları’nı ihlal ediyor” açıklamasıyla devam ettiğini ve Türkiye’nin Ege adalarını silahsızlandırmayı istediği ifade edildi.

Bloomberg: Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerindeki değişiklikler üzerine yeni bir incelemeyle karşı karşıya

Amerikan haber ajansı Bloomberg, TÜİK'in, enflasyon verilerinin nasıl hesaplandığına dair bazı ayrıntıları yayınlamayı bıraktıktan sonra şeffaflık konusunda yeni bir incelemeyle karşı karşıya kaldığını ve muhalefetin mayıs ayında 24 yılın en yüksek seviyesine ulaşan fiyat artışlarını eksik bildirdiği yönündeki iddiaları körüklediğini öne sürdü.