İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye NATO'daki vetosunu kaldırdı

Dünya basını, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine en başta karşı olsa da Madrid’de saatlerce süren zirveden sonra üyelik vetosunu kaldırdığını okurlarına duyurdu.

ANKARA - Dünya basını, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine en başta karşı olsa da Madrid’de saatlerce süren zirveden sonra üyelik vetosunu kaldırdığını okurlarına duyurdu. Dünyaca ünlü gazete ve ajanslar, Türkiye’nin vetoyu kaldırdığını internet sayfalarından duyururken, gazete manşetlerinde sadece İspanyol El Pais konuya yer verdi.

Amerikan New York Times, Fransız Le Monde, İngiliz The Guardian, BBC ve CNN, haberi son dakika olarak haber sitelerinden okurlarıyla paylaştı.

Amerikan, Fransız ve İngiliz haber siteleri ve ajansların yanı sıra Hindistan ve Ermenistan basını da olaya geniş yer ayırdı.

New York Times: Türkiye NATO'daki vetosunu kaldırdı

Amerikan New York Times, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği vetosunu kaldırdığını okurlarına duyurdu.

Haberde, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto’nun, "NATO'ya katılımımızın somut adımları önümüzdeki iki gün içinde NATO müttefikleri tarafından kararlaştırılacak, ancak bu karar an meselesi" sözlerine yer verildi.

"Rusya'nın işgalinden korkan" Finlandiya ve İsveç’in, NATO üyesi olmak için başvurduklarında, on yıllardır süren bağlantısızlık ve tarafsızlık tutumlarını değiştirdikleri belirtildi.

Le Monde: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği vetosunu kaldırdı

Fransız Le Monde, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini vetosunu kaldırmasını gündemine taşıdı.

Le Monde, imzalanan memorandumda, iki ülkenin PKK'yı "terör örgütü" olarak gördüklerini ve iade taleplerini "hızlı ve eksiksiz" işleme koyacaklarını garanti ettiğini bildirdi.

Haberde, bu tavizlerin Ankara’yı memnun edeceği, İsveç’te ise sıkıntı yaratacağı kaydedildi.

The Guardian: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazını kaldırdı

İngiliz The Guardian, Türkiye-Finlandiya-İsveç arasında, askeri ittifakın Madrid'deki zirvesinin arifesinde iki İskandinav ülkesinin NATO üyesi olmasına izin vermek için son dakika anlaşmasına varıldığını aktardı.

The Guardian, Türkiye’nin sonuçtan memnun olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanlığından yapılan, "Türkiye, terör örgütleriyle mücadelede önemli kazanımlar elde etti” açıklamasını öne çıkarttı.

Haberde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden’ın karar sonrasında tweet atarak memnuniyetlerini bildirdikleri kaydedildi.

CNN: Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın vetosunu kaldırdı

Amerikan yayın kuruluşlarından CNN, Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasına yönelik itirazları düşürerek, iki ülkenin ittifaka katılmasının önündeki büyük engeli kaldırdığını bildirdi.

İki ülke, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle harekete geçen mayıs ayında güvenlik ittifakının bir parçası olmak için resmi başvuruda bulunduğu hatırlatırken, Recep Tayyip Erdoğan’ın, iki ülkeyi, “Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK" ya yataklık etmekle suçlayarak, Türkiye'nin teklifleri defalarca desteklemeyeceği açıklamaları anımsatıldı.

Associated Press: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına itirazını kaldırdı

Prestijli haber ajanslarından Associated Press (AP), Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına karşı muhalefetini kaldırmayı kabul ederek, Ukrayna'daki savaşın tetiklediği Avrupa'nın on yıllardır en kötü güvenlik krizinin ortasında, Madrid'de bir liderler zirvesi açılışını gölgeleyen çıkmaza son verdiğini okurlarına aktardı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye'nin terörist olarak gördüğü Kürt isyancı gruplara karşı” tutumlarını değiştirmeleri konusunda ısrar ederek Kuzeyli ikiliyi bloke etmekle “tehdit ettiği” hatırlatırken, Madrid’de, saatlerce süren görüşmelerin ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nun, “Üç liderin tıkanıklığı kırmak için ortak bir anlaşma imzaladı” açıklamasına yer verildi.

BBC: Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusunu destekliyor

BBC, Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'e itirazını geri çektiğini, üç ülkenin güvenlik konularında anlaşmaya varmasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, iki İskandinav ülkesinin çarşamba günü askeri ittifaka “resmen davet edileceği” açıklamasını öne çıkarttı.

Israel Hayom: Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının önünü açtı

Israel Hayom, Türkiye’nin, İsveç-Finlandiya’nın İttifak’ın güvenliğini korumayı kabul ettikten ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı müttefik birliğini güçlendirmek için Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik hedeflerini desteklemeyi kabul ettiğini yazdı.

Israel Hayom, bu girişimin, Madrid'deki NATO zirvesi başlamadan hemen önce dört saatlik müzakerelerin ardından geldiğini ve doğrudan bir güvenlik tehdidi olarak görülen Rusya'ya karşı kararlılık göstermeyi amaçlayan 30 liderin bir araya gelmesindeki utanç verici açmazı önlediğini ifade etti.

Ahmedabad Mirror: Türkiye, NATO hedefi olan İsveç ve Finlandiya’ya yeşil ışık yaktı

Hindistan haber sitelerinden Ahmedabad Mirror, Türkiye’nin, Madrid'de devam eden NATO Zirvesi sırasında tutumunu değiştirdiğini ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularını desteklemeyi kabul ettiğini, ancak askeri blok içindeki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Haberde, çatışmanın devam edeceğinin gerekçesi olarak Jens Stoltenberg’in, "Savunma ittifakı içinde hala çatışmalar olacak, ancak ittifakımızın gücünü gösterdik" sözleri gösterildi.

Public Radio of Armenia: Türkiye Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekliyor

Ermenistan yayın kuruluşlarından Public Radio of Armenia, Türkiye’nin en başta İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine karşı çıksa da en sonunda NATO üyeliği vetosunu kaldırdığını ifade etti.