Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Bir çok ilde okullar tatil edildi

Buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor.

AZE Haber Ajansı

Emrullah Özbey - Sadık Kaplan- Cem Parlak - Fatih Tabur - İrem Ancil- Erkan Keçeci- Lokman Kumcu- Davut Güleç- Yusuf Kılıç- Oruç Bilen- Ali Kızıltan- Ufuk Kekül- Ömer Faruk Ekelik- Armağan Şen- Hasan Güraksu- Tuncay Türkgülü- Kenan Kuzuci- Ömer Turan

ANKARA- Muş ve Elazığ Valiliği, ilk ve orta dereceli okulların, iki gün tatil ettiğini duyurdu. İstanbul, Ankara, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Malatya, Hakkari, Isparta, Sivas, Gaziantep, Kayseri, Nevşehir, Burdur, Karaman, Kars, Düzce, Aksaray, Kırıkkale, Ardahan, Balıkesir, Sakarya ve Niğde valilikleri il genelinde, Konya, Adana ve Giresun'da ise bazı ilçelerde yoğun yağış beklentisi nedeniyle okulların 1 gün süreyle yarın için tatil edildiğini duyurdu.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Giresun Valiliği ise  Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerinde tüm eğitim kademelerinde 6 Şubat pazartesi günü 1 gün tatil ilan edildiğini açıkladı. Konya'nın ise 28 ilçesinde okullar tatil edildi. 

Muş valiliğinden yapılan açıklamada buzlanma, fırtına ve kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtilerek, pazartesi ve salı günü il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği belirtildi. Muş’ta her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri ile hamile ve engelli çalışanlar kurumlarınca idari izinli sayılacak.

Elazığ Valiliği tarafında yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 6-7 Şubat 2023 Pazartesi-Salı günleri 2 (İki) gün süre ile eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde; 6 Şubat Pazartesi (Yarın) eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" dedi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi:

İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki anasınıfı, müstakil anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaklardır.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'e bağlı okullar ve eğitim kurumları 6 Şubat'ta bir gün süre ile tatil edilmiştir" denilerek öğrenciler uyarıldı. 

Hakkari Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildiğini duyurdu.

Isparta Valiliği yaptığı açıklamada, “İl merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir” dedi.

Kayseri Valiliği, yoğun ve etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, pazartesi günü bir gün eğitime ara verildiğini açıkladı. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

"KARTOPU OYNAYIN"

Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise kar yağışı dolayısıyla muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Karaman ve Niğde valiliklerinden yapılan açıklamada, eğitime yarın için bir gün ara verildiği ifade edildi.

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır" dedi.

Burdur Valisi sosyal medyadan yaptığı açıklamada okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. 

İstanbul valiliğinden yapılan açıklamada, tüm ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim ve sürücü kursları dahil tüm kursların yarın için 1 gün süreyle tatil edildiği ifade edildi. 

Düzce, Giresun, Kars, Aksaray, Ağrı, Balıkesir ve Erzurum valilikleri de yarın için eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.