Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Yeni bir gastronomi lisesi açılacak

Millî Eğitim Bakanlığı, Türk yemek kültürünü ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak için gastronomi lisesi açılacağını duyurdu.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Millî Eğitim Bakanlığı, Türk yemek kültürünü ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak için “annelerimizin reçeteleri” geleneksel Türk mutfağının iz bırakan lezzetlerini dünyaya taşıyacak gastronomi lisesi açıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gostronomi alanında hizmet verecek bir lise kurulması amacıyla ünlü şef ve restoran kurucuları ile bir araya geldi.

Bakan Tekin, gastronomi alanında eğitim verilecek lisesinin açılması için aralarında Danilo Zanna, Cüneyt Asan, Ramazan Bingöl, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz gibi gastronomi alanında şef, akademisyen, restoran kurucuları ve STK temsilcilerinin bulunduğu isimlerle istişare toplantısında bir araya geldi. 

GASTRONOMİ LİSESİ İSTANBUL'DA AÇILACAK

Türk mutfağını hem Türkiye'de hem dünyada en iyi şekilde tanıtacak eğitimlerin verileceği gastronomi lisesinin İstanbul’da açılması planlanıyor.

Tekin, gastronomi lisesiyle Türk yemek kültürüne özgü yemekleri dünya mutfakları içinde önemli bir noktaya taşımak istediklerini söyledi.

Gastronomi lisesinin açılmasıyla önemli bir eksikliği gidereceklerini ifade eden Tekin, bu yaz tatilinde örgün öğretimdeki öğrenciler için görgü ve nezaket kuralları dersini seçmeli olarak koyduklarını belirterek, "Her milletin kendine özgü bir mutfağı, mutfak sanatı vardır. Türk mutfağı da kendine özgüdür. Bu bağlamda Türk mutfağı denildiğinde de Türk insanının beslenme biçimi ve yeme içmesi, yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, sofra adabı, damak tadıgibi unsurlar akla gelir. Gastronomi lisesi açarak hem örgün ve yaygın eğitim kurslarında bir literatür oluşturmak hem de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirelim istiyoruz. Buralarda gördüğümüz lüzum üzerine böyle bir girişimde bulunuyoruz" dedi.

Toplantıya katılan şefler, sektör tedarikçileri, akademisyen, restoran kurucuları, girişimciler, STK temsilcileri de tek tek söz alarak bu ilk adımı birlikte atmaktan duydukları memnuniyeti ifade edip bu alandaki tecrübelerini paylaşarak çeşitli önerilerde bulundular.