Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Analist açıkladı: Twitter, bu 3 altcoini uçuracak!

1 Kasım kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Birkaç kripto para birimi, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra gündeme gelen potansiyel Twitter kripto ödemeleri entegrasyonundan faydalanabilir. Kripto influencer’ı Ran Neuner, Binance’in stablecoin’i BUSD’nin de bu hamlenin gerçekleşmesi halinde fayda sağlayabileceğine inanıyor. Musk’ın Dogecoin’e verdiği destekle, memecoin kripto ödemelerinde öne çıkan ilk kripto para olabilir. Neuner, sosyal medya platformunun yakında bireysel kullanıcılar arasında kripto ödemeleri başlatabileceğini düşünüyor. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Chain (XCN) yüzde 25,5’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Tokenize Xchange (TKX) yüzde 13,9’luk düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 395 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,066 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 88 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 113 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 44 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 51,14‘lük kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Birkaç kripto para birimi, Elon Musk'ın Twitter satın alımından sonra gündeme gelen potansiyel Twitter kripto ödemeleri entegrasyonundan faydalanabilir. Kripto influencer’ı Ran Neuner, Binance’in stablecoin’i BUSD’nin de bu hamlenin gerçekleşmesi halinde fayda sağlayabileceğine inanıyor. Musk’ın Dogecoin’e verdiği destekle, memecoin kripto ödemelerinde öne çıkan ilk kripto para olabilir. Neuner, sosyal medya platformunun yakında bireysel kullanıcılar arasında kripto ödemeleri başlatabileceğini düşünüyor. Bitcoin, Dogecoin ve BUSD’nin değerlendirilecek ilk seçenekler arasında olabileceğini de sözlerine ekledi. Bu durumun, bahsedilen coin’lerin fiyatlarını ve BUSD gibi bir stablecoin’in de hacmini fazlasıyla etkileyebileceğinden de bahsedildi: "Twitter’ın yakında kullanıcılar arasında blok zinciri ödemelerini başlatacağını düşünüyorum. Seçeneklerin şunlar olacağını tahmin ediyorum: Bitcoin (açıklamaya gerek yok), Elon Musk’ın sevgisi nedeniyle DOGE ve Binance en büyük yatırımcılardan biri olduğu için BUSD." Bu kripto para birimleri dışında Twitter, projelerin popülerliğini göz önünde bulundurarak Ethereum (ETH) ve Shiba Inu (SHIB) eklemeyi de düşünebilir.

⦁ Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden biri olan ve yönetimi altında 515 milyar dolarlık varlık bulunan Apollo Global Management Inc., kurumsal yatırımcılara kripto para hizmeti sunmaya başladı. Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden, yönetimi altında 515 milyar dolarlık varlık bulunan Apollo Global Management Inc, kurumsal yatırımcılara kripto seçeneği sunmaya başladı. Bu minvalde, dijital varlık platformu Anchorage Digital aracılığıyla müşterileri adına kripto depolamaya başladı.

⦁ Financial Times tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Morgan Stanley‘den stratejistler Sheena Shah ve Kinji Steinmetz, rekor sayıda Bitcoin’in yarım yıldan fazla bir süredir hareket etmediğini ortaya koyan yeni bir not yayınladı: "Rekor sayıda Bitcoin son altı ay içinde herhangi bir işlem için kullanılmadı. Bunun anlamı, biraz basitleştirirsek, altı aydan daha uzun bir süre önce Bitcoin satın alanların pozisyonlarını koruduğu ve bazılarının muhtemelen fiyatların toparlanmasını beklediğidir." Rapora göre bu oran yüzde 78 seviyesinde ve kalan yüzde 22 kısa vadeli sahiplere ya da BTC’lerini son altı ay içinde satın alan kuruluşlara ait. Analistler, bu kısa vadeli yatırımcıların ortalama 22 bin dolar maliyetle alım yaptığını söylüyor.

⦁ ABD’de Tether yöneticilerine karşı yürütülen soruşturma el değiştirdi. ABD Hazine Bakanlığı’nın Tether yöneticilerine karşı yürüttüğü soruşturmadan artık Güney New York’taki savcılardan Damian Williams'ın sorumlu olacağı duyuruldu. ABD’deki yetkililer, Tether’ın ilk kurulduğu yıllarda şirket yöneticilerinin banka dolandırıcılığı yapmış olabileceği şüphesiyle şirket yöneticileri hakkında bir soruşturma başlatmıştı. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilerde soruşturmanın geçen yılın temmuz ayında açıldığı belirtilse de konu hakkında aylardır herhangi bir güncelleme yapılmamıştı. Tether yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada da şirket aleyhinde aktif bir soruşturma olmadığı belirtiliyor: "Tether yöneticileri ile Adalet Bakanlığı arasında bir yılı aşkın süredir herhangi bir soruşturmayla ilgili görüşme yapılmadı ve Adalet Bakanlığı, Tether hakkında aktif bir soruşturma yürütüyormuş gibi durmuyor."

⦁ "Son şans" diyen tecrübeli kripto para analisti DonAlt, Bitcoin'deki yükselişin ciddi bir düzelme öncesi son kez kaçış şansı veren bir tepki yükselişi olabileceğini iddia ederek en büyük kripto paranın yatırımcılarını uyardı. Anonim kripto para analisti DonAlt, haziran ayından beri neredeyse fiyatı sabit kalan, sürekli olarak dar bir aralık içinde hareket eden Bitcoin’de boğaların mevcut yükselişi sürdürememeleri halinde 18 bin dolar desteğinin aşağı yönde kırılacağı ve büyük bir düşüş yaşanabileceğini öne sürerek şunları söyledi: "18 bin dolar desteğinin artık yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorum. Yani temel olarak, eğer yükselişteyseniz 21 bin dolardaki direncin geçilmesi için dua etmeniz gerekiyor. BTC bu direnci kırıp geçmek zorunda. Eğer düşüş bekleyerek dirençte satış yaptıysanız, oldukça düzgün bir noktada satış yapmak istiyor ve sadece bir kereliğine bir tepki rallisi yaşadığımız gerçeğine dayanarak temelde büyük bir çöküş üzerine bahse giriyorsunuz demektir. Bence bu, büyük düşüş öncesi son tepki rallisi."

⦁ Tesla CEO’su Elon Musk, uzun ve karışık bir süreçten sonra geçtiğimiz hafta içinde popüler sosyal medya platformu Twitter’ı resmen aldı. Twitter’ın satın alınmasında ünlü isim Musk’a dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de yardımcı oldu. Bu bağlamda Binance, Musk’ın Twitter’ı satın almasına 500 milyon dolar yatırım yaptı. CNBC’nin Squawk Box programına katılan Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’a yardım etmesindeki nedenleri açıkladı. Binance’ın Musk’ı desteklemesi için birçok nedeni olduğunu belirten CZ, ilk neden olarak, Twitter’ın güçlü girişimciliğe sahip küresel bir özgür konuşma platformu olmasını gösterdi. Ayrıca Twitter’ı çok yoğun kullandığını da ifade eden CZ, kripto para sektörünün de Twitter’ın sağladığı konuşma özgürlüğü konusunda aktif olarak yer almasını istediğini söyledi.

⦁ Binance TR tarafından düzenlenen “Son 14 yılda blokzinciri ve Bitcoin adına hayatımızda ne değişti?” isimli panel başladı. Binance, Bitcoin whitepaper’ının yayınlanışının 14'üncü yılına özel olarak bir webinar düzenliyor. Webinar’ın açılışı Binance Medya ve Basın Müdürü Gökhan Timur’un açılış konuşmasıyla başladı. Ece Dizdar sunumuyla gerçekleştirilen panelde, Kriptomeda CEO’su Eray Dengiz, Tansel Kaya, Buğra Ayan ve Mehmet Selim konuşma yaptı. Panelde, Bitcoin ve blockchain teknolojisinin hayatımıza nasıl etki ettiği ele alındı.

 

⦁ Queens Koleji ve Cambridge Üniversitesi Başkanı, Allianz’ın baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, lider kripto para birimi Bitcoin‘in ilerleyen yıllarda yaşayabileceği olası fiyat hareketlerinden bahsetti. Lider kripto para biriminin gün geçtikçe daha iyi bir temele oturduğunun altını çizen El-Erian, birçok yatırımcıyı üzen bir tahminde de bulundu. Bitcoin’in kitlesel olarak kabul görmeyeceği için asla küresel bir para birimi olacağına inanmadığını açıkça belirten ekonomist, lider kripto paranın kitlesel olarak benimsenmesini bekledikleri için BTC’nin 200 bin dolar veya 300 bin dolara kadar çıkacağını tahmin eden Bitcoin yatırımcılarına atıfta bulunarak, bunun asla gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

⦁ Birleşik Krallık’ta Londra borsasında işlem gören Bitcoin madencilik şirketi Argo Blockchain, bir finansman anlaşmasının iptal olmasının ardından kısa vadede negatif nakit akışıyla karşı karşıya kalma riski olduğunu açıkladı. Argo Blockchain , bu ayın ilk günlerinde bir yatırımcıyla 27 milyon dolarlık bir abonelik anlaşması duyurmuştu. Bu anlaşma, 3 bin 842 Bitcoin madencilik ekipmanı satışıyla 5,6 milyon dolarlık gelir elde edilmesinin ardından yapıldı. Ancak bugün yapılan açıklamada anlaşmanın iptal edildiği duyuruldu. Duyurunun ardından şirket hissesinin fiyatında sert düşüş görüldü. Argo Blockchain hissesi, Londra borsası açılışında güne yüzde 50 değer kaybıyla 8,24 sterlinden başladı. 2021 Şubat döneminden bu yana düşüş trendinde olan Bitcoin madencilik şirketi hissesi, o dönemki 340 sterlin fiyatından bugüne kadar yüzde 97 oranında değer kaybı gördü.

⦁ Bitcoin’in mucidi olarak bilinen Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in teknik dokümanını, 31 Ekim 2008 tarihinde yayımladı. Böylece dünya, ilk kez ölçeklenebilir kişiler arası elektronik nakit sistemiyle 14 yıl önce tanışmış oldu. Satoshi Nakamoto takma adını kullanan ve şu an hâlâ gerçek kimliği ortaya çıkarılamayan kişi, 2008’de dünyanın dört bir yanında kriptografi uzmanlarına gönderdiği e-postada şu ifadeleri kullandı: "Bitcoin adında yeni bir açık kaynaklı P2P e-nakit sistemi geliştirdim. Sistem, merkezi bir sunucu veya güvenilir taraflar olmadan tamamen merkezsizdir, çünkü her şey güven yerine kripto kanıtına dayanır. Deneyin veya ekran görüntülerine ve tasarım dokümanına bir göz atın.” Teknik dokümanın yayımlanmasının ardından Bitcoin Blockchain ağının yayına girmesi ve ilk blokun çıkarılması birkaç ay sonra gerçekleşecekti. Ancak 31 Ekim 2008 tarihi, Bitcoin fikrinin tüm dünyaya ilan edildiği önemli bir gün olarak tarihe geçmiş oldu.

⦁ Hong Kong hükümetinin son zamanlarda kripto şirketlerini ve yatırımcılarını benimsemeye yönelik önemli adımlar atması bekleniyordu. Son olarak Hong Kong'un özerk bölgede bireysel kripto ticaretini yasal hale getirecek bir tasarı hazırladığı açıklandı. Hükümet yetkilileri, kripto ticaretinde bireysel yatırımcı segmentine yönelik bazı görüşmelere başlandığını duyurdu. Hong Kong, ayrıca kripto şirketlerini de bölgeye davet etmeye başladı.

⦁ Elon Musk’ın Twitter'ı satın almasının ardından yüksek talep gören Dogecoin, Cardano’yu geride bırakarak en büyük 6'ncı kripto para oldu. Dogecoin, geçen hafta yüzde 150’yi bulan değer artışıyla 0,15 dolara kadar yükseldi ve son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Şu an 15 milyar dolarlık piyasa değeriyle 8'inci kripto para konumuna yükselen DOGE, son 24 saatte yüzde 26'lık bir düzeltme görürken haftalık kazancını yüzde 95 seviyesinde tutuyor. Yapılan yorumlara göre, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından DOGE’nin sosyal medya deviyle daha çok etkileşime gireceği beklentisi, kripto paranın yükselişindeki en büyük katalizör oldu. Bu gelişmelerin üzerine Cardano kurucusu Charles Hoskinson, cuma günü Dogecoin geliştiricilerine bir teklifte bulunarak Blockchain ağının Cardano’nun yan zinciri olmasını önerdi.