Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Analist bu altcoinde yüzde 60'lık ralli bekliyor!

11 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Ünlü kripto analisti Michaël van de Poppe, Ethereum tabanlı merkezi olmayan değişim (DEX) protokolü INJ'i izlediğini ve protokolün yukarı doğru fiyat hareketine başlayacağını öngördüğünü belirtti. Analist, Eight Global için yeni bir blog yazısında kripto piyasasındaki gelişmeleri ele aldı. Injective Protocol’ün (INJ) ana direnç noktasını birçok kez test ettiğini belirten analist, söz konusu tedarik alanını daha zayıf ve kırılmalara daha yatkın hale getirdiğini söyledi. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- TerraClassicUSD (USTC) yüzde 52,6’lık artışla fiyatı en çok yükselen, Chilliz (CHZ) yüzde 12,6’lık düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 365 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 956 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 55 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 160 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 75 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 89,11‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Ünlü kripto analisti Michaël van de Poppe, Ethereum tabanlı merkezi olmayan değişim (DEX) protokolü INJ'i izlediğini ve protokolün yukarı doğru fiyat hareketine başlayacağını öngördüğünü belirtti. Analist, Eight Global için yeni bir blog yazısında kripto piyasasındaki gelişmeleri ele aldı. Injective Protocol’ün (INJ) ana direnç noktasını birçok kez test ettiğini belirten analist, söz konusu tedarik alanını daha zayıf ve kırılmalara daha yatkın hale getirdiğini söyledi: "Tablonun kendisi açıklayıcı, çünkü Injective Protokolün aşması gereken direnç bölgesini gösteriyor. Bu şekilde, 2 dolar civarındaki alan kırılması için hayati bir alan ve eğer kırılırsa 3 dolara doğru büyük bir boşluk açılıyor. INJ fiyatı mayıs ayından bu yana yatay hareket ediyor; bu nedenle, mevcut duyarlılık göz önüne alındığında, kitle varlığı her şeyi ortaya koyuyor. Yine de şortlar likidasyona giriyor veya durduruluyor ve fiyat hareketinde 3 dolara doğru büyük bir boşluk var, bu da yüzde 60’a yakın önemli bir koşunun yakın olduğu anlamına geliyor."


⦁ DogeWhaleAlert tarafından elde edilen verilere göre, geçtiğimiz hafta boyunca anonim balinalar tarafından 2,8 milyar Dogecoin (DOGE) taşındı. DogeWhaleAlert, geçtiğimiz hafta boyunca her biri en az 4 milyon DOGE transferi içeren 90 işlem yapıldığını tespit etti. Rekor hareketlilik, geçtiğimiz hafta Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter satın alma anlaşmasına geri dönmesi sayesinde Dogecoin’e olan ilginin yeniden canlanmasıyla gerçekleşti. Milyarder ismin, mesajlaşmalarında platforma Dogecoin’i entegre edebileceğinin ortaya çıkmasıyla dijital varlığa ilgi tekrar tetiklenmeye başladı.

⦁ Kripto para piyasalarında Altcoin Sherpa olarak bilinen analist, Twitter üzerinden 184 bin 400 takipçisine, merkezi olmayan türev borsası Injective Protocol’ün tokenı INJ hakkında görüşlerini paylaştı. Analist açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2 dolar seviyesindeki alanın tamamı büyük bir tedarik bölgesi. Bununla birlikte token son birkaç hafta içinde birkaç kez dinlendi ve bence birçok satıcı 2 doları aştı. 1,80 dolar seviyesinden aldığım tokenları 2,50 dolar seviyesine kadar elimde tutmayı hedefliyorum."

⦁ Milyarder Paul Tudor Jones, CNBC’ye verdiği röportajda ufak miktarda Bitcoin‘e sahip olduğunu aktararak küresel finans piyasaları hakkında yeni söylemlerde bulundu. Portföyünün yüzde 1-2’sini BTC‘ye ayırdığını belirten Paul Tudor, ilerleyen yıllarda lider kripto para biriminin daha yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyor: "Enflasyon biraz diş macununa benzer, tüpten bir kez çıkardığınızda geri alması çok zordur. Eğer Fed'in faiz artışları sonrasında resesyona girersek bunun çeşitli varlıklar için gerçekten olumuz sonuçları olur. Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirme taahhüdünde başarılı olacağına inanıyorsanız, nakit tutmanız gerekiyor."

⦁ Hong Kong, Güney Kore, Japonya ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede 20 milyonu bulan kullanıcıya sahip Huobi kripto para borsasının yeni sahibi, Hong Kong merkezli About Capital Management'ın fon şirketi M&A oldu. Huobi’nin kurucusu Li Lin, 2020 yılında tutuklandıktan sonra şirket yönetiminin sürdürülemez hale gelmesinden dolayı şirketteki hisselerini About Capital Management’a sattı. Diğer yandan Huobi’nin yerel tokenı HT, satın alım haberiyle olumlu fiyatlandı. 759 milyon dolar piyasa değeriyle 58'inci sırada yer alan HT, son 24 saatte yüzde 20 değer artışıyla 5 dolar sınırını geçti.

⦁ Bir Rus hükümet temsilcisi, uygulanan yaptırımlardan etkilenen Rus işletmelerinin, uluslararası ödemelerde BTC ve kripto para kullanımına dair düzenlemenin en erken 2023’te yürürlüğe girmesinin beklenmesine rağmen şimdiden ödemelerde kripto para kullanmaya başlandığını söyledi. Rus yerel medyası Izvestia’ya konuşan Rusya Maliye Bakanlığı Maliye Politikası Departmanı Direktörü Ivan Chebeskov, yaptırımlardan etkilenen şirketlerin ödemelerde kripto para kullandığını doğruladı: "Uygulanan ekonomik yaptırımlardan etkilenen Rus işletmeleri, ödemelerinde kripto para kullanma eğiliminde. Ancak kripto paraların kullanıldığı bu tür uluslararası ödemeler hala sınırlı olarak yapılıyor." Izvestia’ya konuşan Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Konseyi yetkilisi Vladimir Gamza da bu eğilimi kabul ederek, “Rus işletmeleri şu anda kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital ödeme araçlarını aktif olarak kullanıyor” dedi. Yaptırımlar nedeniyle ABD doları, euro ve diğer itibari para birimlerindeki ödemelerin minimuma düştüğünü belirten Gamza, kripto paraların sınır ötesi işlemlerindeki hacminin potansiyel olarak birkaç kat artış görebileceğini söyledi.

⦁ Bloomberg kaynaklı bir volatilite grafiği, piyasa değerine göre sıralanan ilk 100 kripto para biriminin fiyat oynaklığının son zamanlarda keskin bir düşüşe geçtiğini yansıtıyor. İlk 100 kripto paranın mevcut volatilitesi, yılın en düşük seviyelerine ulaşırken grafiğe göre bu değer en son 2020 yılında görüldü. Kripto piyasalarına yüzde 40 hakim olan Bitcoin, bu görünüme paralel olarak düşük volatilitede hareket etmeye devam ediyor. Lider kripto para birimi, son 2 yılda 6'ncı fiyat sıkışmasını görüyor. Analistler, mevcut fiyat sıkışmasının ardından önemli bir fiyat hareketi bekliyor. Bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon rakamları, kripto para piyasasının yönü için önemli bir veri olarak takip edilecek. Özellikle son bir yıldır makroekonomik verilere göre hareket eden kripto paralar, ABD enflasyonunun yüksek kalması durumunda Fed’in faiz artırım politikasına devam edeceği beklentisiyle kripto para fiyatlarına olumsuz etki edebilir. Beklentinin altında bir rakam görülmesi tersi bir etkiye yol açarak kripto paralarda kısa süreli bir rahatlamaya yol açabilir.

*

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!