İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Bitcoin fiyatı hangi yöne gidiyor?

28 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Gerçekleşmesinden aylar önce 2022 kripto piyasası çöküşünü haber veren, tanınmış kripto para analisti Crypto Capo, şimdi Bitcoin'de (BTC) ani bir çöküşü ve ardından devam eden altcoin boğasını öngörüyor. Ünlü kripto analisti Capo, yaptığı Twitter paylaşımıyla piyasanın hakimi olan BTC için yeni planını ortaya koydu. BTC grafikleri üzerindeki incelemeleriyle daha derin ayrıntılara giren analist Capo, piyasa değerine göre lider olan Bitcoin’in 21 bin 500 dolar civarında konsolide olacağı yönünde bir tahminde bulundu. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Osmosis (OSMO) yüzde 30’luk artışla fiyatı en çok yükselen, Aptos (APT) yüzde 11,1’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 388 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,023 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 85 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 99 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 51 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 69,75’lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Gerçekleşmesinden aylar önce 2022 kripto piyasası çöküşünü haber veren, tanınmış kripto para analisti Crypto Capo, şimdi Bitcoin'de (BTC) ani bir çöküşü ve ardından devam eden altcoin boğasını öngörüyor. Ünlü kripto analisti Capo, yaptığı Twitter paylaşımıyla piyasanın hakimi olan BTC için yeni planını ortaya koydu. BTC grafikleri üzerindeki incelemeleriyle daha derin ayrıntılara giren analist Capo, piyasa değerine göre lider olan Bitcoin’in 21 bin 500 dolar civarında konsolide olacağı yönünde bir tahminde bulundu. BTC’nin 21 bin 500 doların üzerine çıktığı senaryoda, 24-25 bin dolar seviyelerine ulaşmadan önce 23 bin dolar civarında konsolide olacağını düşündüğünü takipçileriyle paylaştı. Ancak, BTC’nin olası bir senaryoda 21 bin 500 doların altına düştüğü durumda, bunun daha derin bir düşüşün teyidi olacağını vurguladı. Düşüş hipotezinin doğrulanması halinde Capo, piyasa değerine göre en büyük kripto paranın yıl sonuna kadar 13 bin 725 dolara kadar düşebileceğini öngörüyor.

⦁ Tanınmış Amerikalı girişimci ve kripto türevleri borsası BitMEX'in eski CEO'su Arthur Hayes, bir sonraki kripto boğa piyasasının Çin kripto piyasasına yönelik duruşunu yumuşattığında başlayacağını söyledi. Kripto destekçisi Hayes, halihazırda birkaç sinyal olduğunu, bunlardan birinin Hong Kong hükümetinin kriptoyu düzenlemeye yönelik bir yasa tasarısıyla ilgili son duyurusu olduğunu öne sürdü. Hayes, "Comeback" başlıklı bir blog yazısında şunları söyledi: "Hong Kong'un kriptoya yönelik dostane yönelimi, Çin'in kripto piyasasında kendisini yeniden ortaya koymasının habercisidir. Çin kriptoyu sevdiğinde boğa piyasası geri gelecek. Yavaş bir süreç olacak ama olumlu işaretler var."

⦁ Devasa teknoloji şirketi Amazon, 2022 yılı 3'üncü çeyrek mali raporlarını açıkladı. Beklentilerin çok altında gelen raporlar, hisselerin dakikalar içerisinde yüzde 20 oranında değer kaybetmesine neden oldu. Beklentilerin 155 milyon dolar olduğu kâr payı, Amazon tarafından 140 milyon dolar olarak açıklandı. Her ne kadar son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin ABD borsalarından ayrışmayı başarmış olsa da Amazon mali raporlarının beklenenden kötü gelmesinden dakikalar sonra BTC'de yüzde 1’lik bir düşüş görüldü.

⦁ Danışmanlık firması Messina’nın CEO’su Jim Messina, Bitcoin’in yılbaşından bu yana değerinin yüzde 60’ından fazlasını kaybetmesine rağmen iyimserliğini sürdürdüğünü ve daha fazla Bitcoin satın aldığını söyledi. Eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Messina Group CEO’su Jim Messina, Bitcoin’in 60 bin dolar seviyesine tekrar döneceğine dair kendi Porsche’si üzerine bahse girebileceğini bildirdi. Messina, Fox Business’a verdiği röportajda kripto para biriminin çağın en büyüleyici icatlarından biri olduğunu ifade etti. En büyük kripto para bu yıl şu ana kadar değerinin yüzde 60’ından fazlasını kaybetti, ancak Bitcoin maksimalisti dijital varlığa inanmaya devam ettiğini ve daha fazla satın aldığını belirtti.

⦁ Kripto para piyasa değeri, yeniden 1 trilyon dolar seviyesine ulaşırken son 5 haftalık yatay seyrin ardından hafta başından bu yana fon girişleriyle piyasa değeri yüzde 7‘ye yakın bir yükseliş kaydetti. Bununla birlikte geçtiğimiz gün ABD işlem saatlerinde 1 trilyon dolarlık psikolojik seviyeye ulaşıldıktan sonra değer artışında bir yavaşlama görüldü ve piyasa genelinde son 24 saatte yatay bir görünüm oluştu. Bu hafta 130 milyar dolara yaklaşan ortalama işlem hacmi, bir miktar düşerek 100 milyar doların altına geriledi. Diğer yandan dün Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puanlık faiz artışına kripto piyasaları, önemli bir tepki vermedi. ABD’nin 3'üncü çeyrekte yüzde 2,6 ile beklentilerinin üzerinde büyüme görerek teknik resesyon çıktığı şeklinde yorumlanması, piyasaları destekleyen bir veri olarak kabul edilebilir.

⦁ Dün lider kripto para birimi Bitcoin fiyatında görülen artışla birlikte, AXS Coin yatırımcıları yüzde 14 kazanç elde etti. Kilidi açılacak AXS’lerle ilgili ortaya atılan karmaşık iddialar, popüler metaverse altcoinin beklenenden daha fazla satışla karşılaşmasını sağladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde, 10,1 dolarlık direnç bölgesi grafiklerde sıcak bir mücadele alanı olabilir. Bitcoin’in getirdiği pozitiflik ve kilidi açılan varlıklar şimdilik korkuyu azaltmış gibi görünüyor. Bugün Bitcoin'de görülen kırmızı grafik sonrası AXS, son 24 saatte yüzde 6,17'lik düşüşle 8,80 dolardan işlem görüyor.

⦁ Dünyanın en büyük Bitcoin madencisi Core Scientific, mali durumunu düzeltememesi halinde iflas etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu. Uyarı, hisselerini yüzde 77 düşüşle 0,23 dolara kadar indirdi. Madencilik şirketi, mevcut nakit kaynaklarının yıl sonuna kadar, muhtemelen daha erken tükeneceğini tahmin ettiğini söyledi. Perşembe günü yapılan açıklamada, “Şirketin makul bir süre boyunca faaliyetlerini sürdürebileceği konusunda önemli şüpheler bulunmaktadır” denildi. Şirket, ek sermaye toplamak için bir dizi stratejik alternatifi araştırıyor. Hukuk danışmanı olarak Weil, Gotshal & Manges LLP ve mali danışman olarak PJT Partners LP ile anlaştı.

⦁ Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği popüler bir analist olan Selcoin, merkez bankalarının faiz hamlelerini değerlendirerek kısa vade için yatırımcıların Bitcoin’de takip etmesi gereken noktaları paylaştı: "Bitcoin’de 20 bin 285 dolar civarı destek olarak kabul edilebilir, bu alanda 20 bin 841 dolar seviyesi ilk küçük direnç. 21 bin 400-21 bin 700 dolar bandı üst direnç olarak kabul edilebilir."

⦁ Popüler kripto para borsası HitBTC, son duyurusunda Türk yatırımcıların yakından takip ettiği RadioCaca’yı listeleyeceğini açıkladı: "Sevgili tüccarlar, Radiocaca (RACA) yakında Hitbtc’ye geliyor. RACA, büyük ve deneyimli bir geliştirme ekibine sahip, topluluk tarafından yönlendirilen merkezi olmayan özerk bir kuruluştur." Başarılı metaverse projesi RACA’nın ilk 100 kripto para borsası içerisinde yer alan HitBTC’nin listeleme hamlesi sonrasında yüzde 5’lik bir yükseliş yaşadığı görüldü.

⦁ En büyük kripto para borsaları arasında yer alan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, son röportajında platformunun sabit kripto para çıkarma çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Bankman-Fried, FTX’in yakın zamanda kendi sabit kripto parasını piyasaya sürebileceğinden bahsederken bu önemli proje için en iyi ortağı seçmeye çalıştıklarını söyledi. Sabit kripto para hakkında daha fazla bilgi vermeyen CEO'nun şirketi, bu pazara adım atarsa en büyük rakibi Binance ile bu sektörde de yeni bir rekabete girecek. Ancak Binance’in sabit varlığı BUSD, 21,6 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 3'üncü sabit kripto para ve bunun yanında piyasanın en büyük 7'nci kripto para birimi konumunda bulunuyor. Bu yüzden FTX'in, sabit kripto para ihraç etmesi durumunda BUSD’ye rakip olmak için önemli bir süreçten geçmesi gerecek.

⦁ Binance CEO’su Changpeng Zhao, BNB Chain’in Kazakistan Merkez Bankası dijital para birimi (CBDC) projesinde kullanılacağını duyurdu. Geçen sene CBDC çalışmalarına başlayan Kazakistan’ın aralık ayında CBDC ile yol haritasını belirlemesi bekleniyor. Orta Asya ülkesinde bu gelişme yaşanırken Binance’in CEO’su, yakın zamanda Kazakistan Ulusal Bankası (NKB) Başkan Yardımcısı Berik Sholpankulov ve Ödemeler ve Teknoloji Merkezi Başkanı Binur ile bir toplantı yaptı ve toplantı sonucunda Dijital Tenge için BNB Chain’in kullanılmasına karar verildi. 

*

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!