Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Bitcoin ve Etherum'da sert yükseliş başlıyor mu?

30 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Fed Başkanı Jerome Powell'in açıklamalarının ardından 20 bin doların altına gerileyen lider kripto para birimi, dün itibarıyla tekrar 20 bin doların üzerine çıktı. Başarılı bir analist olan Michael Van De Poppe, ileriki günlerde lider kripto para birimi Bitcoin'in ve Ethereum'un ciddi miktarda değer kazanacağını iddia ettiği analizini takipçileriyle paylaştı. Bitcoin hakkında fikirlerini değiştirmediğini aktaran Poppe, 19 bin doların altına bir düşüş sonrası BTC'nin 30 bin doları hedefleyeceğini vurguluyor. BTC’de yükselişin başlamasını bekleyen başarılı analist, Ethereum’un da ilerleyen süreçte değerine değer katacağını iddia ediyor. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Başarılı analist Michael Van De Poppe, ileriki günlerde lider kripto para birimi Bitcoin'in ve Ethereum'un ciddi miktarda değer kazanacağını iddia ediyor. Bitcoin hakkında fikirlerini değiştirmediğini aktaran Poppe, 19 bin doların altına bir düşüş sonrası BTC'nin 30 bin doları hedefleyeceğini vurguluyor. 19 bin dolardan long işlem açan yatırımcıların likit edilmesi sonucu BTC’de yükselişin başlamasını bekleyen başarılı analist, Ethereum’un da ilerleyen süreçte değerine değer katacağını iddia ediyor. Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’u da değerlendiren Michael Van De Poppe, ETH'nin BTC’ye karşı çok güçlü olduğunu vurguluyor: "Bitcoin'in yükselişlerine rağmen ETH/BTC paritesinde yüzde 3,5'luk bir yükseliş daha görüyoruz. Birkaç günlük konsodilasyounun ardından bin 650 dolara kadar yükseliş gelebilir. Direncin kırılması durumunda yeni hedef 2 bin 200 dolar olacak."

⦁ Afganistan'da rejimi kontrol eden Taliban, geçtiğimiz günlerde 16 kripto para destekçisini tutuklamıştı. Ülkede kripto para ticaretinin yapılmasına izin vermeyen Taliban, konuyla ilgili kritik bir adım attı. Tutuklanan 16 kripto para destekçisini serbest bırakan Taliban, tekrardan gözlerin üzerine çevrilmesini sağladı. Afganistan’da halen ikamet eden bu Bitcoin destekçisi iş insanları, yerel basına konuyla ilgili şu cümleyi aktardı: "Bizi sadece faaliyetlerimize devam edemeyeceğimizi söylemek için tutukladılar."

⦁ Kripto para piyasaları tarafından yakından takip edilen kripto para stratejisti Rager, önümüzdeki ayın Bitcoin fiyatına kötü gelebileceği yönünde uyarılarda bulundu: “Hisse senedi piyasası şu anda genel olarak iyi görünmüyor, bu yüzden BTC’deki düşüş, bunun bir yansıması. Genel olarak eylül, tarihsel olarak harika bir ay değildir. Muhtemelen, sonraki aylar için alıcı fırsatı olan bu seviyeye dalın. 20 bin doların altında uzun vadeli bir spot alıcı olacağım.” Rager, Bitoin'in yakın vadede düşüş eğiliminde olmasına rağmen, önümüzdeki yıl 18 ila 48 bin dolar arasında geniş bir aralıkta alıcı bulacağına hazır olduğuna inanıyor: "BTC'nin son yarılanmasından bu yana 835 gün geçti. Peki sırada ne var? Basitçe bir yıllık bir ara.”

⦁ ABD’nin bir süredir yaptırım uyguladığı İran, yaptırımları aşmak için yeni bir adım attı. Finans ve bankacılık sektöründe uygulanan yaptırımları aşmak isteyen İran, bir önlem olarak ithalatta kripto para ödemelerinin kullanılmasını onayladı. Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin, yaptığı açıklamada, dolar ve euro yerine kripto para birimlerinin kullanılmasına yönelik düzenlemelerin, yönetim tarafından onaylandığını açıkladı.

⦁ Bloomberg’in haberine göre, Bitcoin’in resmi para birimi olduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Yüksek Mahkeme, hükümetin devlet destekli kripto para birimi Sango Coin’den 60 bin dolarlık satın alan yatırımcılara vatandaşlık, arazi ve değerli madenler sunma planının anayasaya uygun olmadığına karar verdi. Habere göre mahkeme, vatandaşlık verilmesinin “vatandaşlığın piyasa değeri olamayacağı göz önünde bulundurulduğunda” anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü yaptığı açıklamada, Sango Coin yatırımcılarına toprak ve vatandaşlık sunmanın başka yollarını aradıklarını söyledi.

⦁ Lider kripto para birimi Bitcoin, Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından 20 bin doların altına gerilemişti. BTC, yeniden toparlandı ve kritik bir seviye olan 20 bin doları geri aldı. Bitcoin, ağustos ayında 25 bin doları test etmiş ancak piyasada yeterli momentum oluşmadığı için geri çekilmişti. Ünlü kripto analisti Credible, 338 binden fazla Twitter takipçisine Bitcoin’in önümüzdeki günlerde bir kripto piyasası sıçramasına öncülük ettiğini gördüğünü söyledi: “İki gün önce paylaşılan BTC tahminiyle önümüzdeki günlerde ETH ile ilgili beklentileri ele aldım. BTC piyasanın rahatlama rallisine öncülük edecek. Ethereum için bir düşüş görülüyor.” Credible’ın grafiğine bakıldığında analist, Bitcoin’in 23 bin 400 dolara sıçramadan önce yaklaşık 19 bin dolara düşmesini bekliyor. Bu düşüşün gerçekleştiğini varsayabiliriz.


⦁ Bilinmeyen bir Ripple balinası, bugün yüklü miktarda XRP transferi gerçekleştirdi. Kripto para izleme hizmeti Whale Alert, Kraken borsasındaki bir adresten bilinmeyen bir cüzdana 500 milyon XRP token hareketini gözlemledi. İşlem sırasında fonlar 161,22 milyon dolar değerindeydi.

⦁ Neredeyse dokuz yıldır hareketsiz kalan bir cüzdandan 5 binin üzerinde Bitcoin, dün başka bir cüzdana taşındı. Taşınan Bitcoin’lerin mevcut değeri 101 milyon 269 bin dolara denk geliyor. Yatırımcılar, daha önce büyük Bitcoin hareketlerinin en popüler kripto paranın fiyatının düşmesine neden olacağından endişeleniyordu. Ancak artık bu transferlerin kripto para piyasası için “masum” olduğu ve fiyatları etkilemediği belirtiliyor.

⦁ Dünyanın en büyük türev piyasalarından bir tanesi olan CME Group, euro cinsinden Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerini başlatarak daha fazla yatırımcının bu ürünlere ulaşmasını sağlayacağını duyurdu. CME Group son yayınlanan açıklamada, euro işlem cinsleriyle birlikte ABD dışındaki bireysel ve kurumsal yatırımcılara da, eşit fırsatları sunabileceklerini söylüyor: "Euro paritesinde attığımız bu adım, ABD doları cinsinden Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmelerimizde gördüğümüz güçlü ilgiye dayanıyor."

⦁ Bitcoin fiyatı, son zamanlarda dip seviyelerine doğru hareket ederken kripto para madencileri aktif kalmaya devam ediyor. Kripto piyasasına hakim olan Bitcoin, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyona karşı kararlı duruşlarını yinelediği konuşmasının ardından satış baskısında kalmaya devam etti. Bunun yanında Bitcoin ağındaki son durum BTC zorluğu ve hash oranını yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Analistlere göre haftaya açıklanacak Bitcoin zorluk oranı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak.

⦁ "Zengin Baba Fakir Baba" kitabının yazarı Robert Kiyosaki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, zengin olmanın zamanı geldiğini iddia etti. 2008’deki kriz nedeniyle her şeyin satışa çıktığını ve bu bağlamda da zengin olmak için harika bir zaman olduğunu söyleyen Kiyosaki, 2008 yılına benzer bir çöküşün şimdilerde geldiğini belirterek yatırımcıları kapıdaki çöküşe karşı uyardı. Birçok kişi Kiyosaki’nin bu paylaşımını 2013’te yayınladığı “Zengin Babanın Kehaneti: Tarihin En Büyük Borsa Kazası Neden Hala Geliyor ve Kendinizi Nasıl Hazırlayıp Bundan Kâr Edebilirsiniz!” kitabının tanıtımı olarak gördü.

⦁ Ava Labs CEO'su Emin Gün Sirer, CryptoLeaks'in ciddi suçlamalarda bulunduğu haberini yalanladı. Emin Gün Sirer, şirketin rakiplerine zarar vermek, düzenleyicileri aldatıcı eylemlerde bulunmak gibi son derece ciddi iddialara “bunlar komple teorisi saçmalığı” diyerek cevap verdi. İlgili haberde ortaya atılan iddialar arasında Ava Labs ve hukuk firması Roche Freedman’ın, rakip kripto şirketlerine karşı karalama kampanyaları tarzında eylemler için gizli bir anlaşma yaptığı iddia edildi. Bu iddialara hızlı şekilde cevap veren Sirer, iddiaların komplo teorisinden başka bir şey olmadığını söylerken tamamını hastalıklı düşünceler olarak nitelendirdi.

⦁ Cardano kurucusu Charles Hoskinson, topluluğun heyecanla beklediği Vasil hard fork için yeni açıklamalarda bulundu. Hoskinson, yaptığı açıklamada Cardanon’un çok beklenen güncellemesinin eylül ayında gerçekleştirilebileceğini söyledi. Charles Hoskinson, video yayınında mevcut durumda büyük bir sorunla karşılaşmadıklarını söylerken yeni bir zaman çizelgesinden bahsetti ve ekibin, önümüzdeki günlerde ek bir sorunla karşılaşmaması durumunda Cardano ağının eylül ayında güncellenebileceği üzerinde durdu.

⦁ Geçen hafta tamamlanan Jackson Hole Sempozyumu’nda Jerome Powell’ın konuşmasının ardından kripto para piyasalarında sert düşüşler gerçekleşti. Kripto piyasalarında en sert düşüş cuma günü kaydedilirken toplam piyasa değeri, yüzde 7’ye yakın kayıp görerek 950 milyar dolara çekildi. Bitcoin, hafta sonuna 20 bin doların üzerinde girse de hafta sonu işlemlerinde 19 bin 500 dolara kadar geriledi ve 3 günlük periyotta yüzde 9’un üzerinde değer kaybı gördü. Böylece Bitcoin, temmuz ayı ortasındaki fiyat seviyesine gerilemiş oldu. Son 24 saat içinde grafik rengini yeşile döndürmeyi başlatan lider kripto para birimi son yüzde 3,14 yükselerek tekrar 20 bin doların üstüne çıktı, 20 bin 418 dolardan işlem görüyor.