Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

BTC düşerken bu altcoin bir günde 240 kat yükseldi!

31 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para sektörünün lider altcoin'i olan Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, dün itibarıyla gündem olmuş durumda. Paylaşılan bir fotoğraf sonrası yatırımcıların en çok konuştuğu isim olan Buterin, birçok fırsatı da beraberinde getirdi. "Ethereum yükseliyor" hastagh’iyle başlayan furya, Vitalik Buterin isminin yer aldığı yeni bir kripto para birimi oluşturulmasını dahi sağladı. Bir gün içerisinde 240 kat artış gösterecek kripto para sektörünün gündeminde yer alan meme altcoinle ilgili detaylar haberde.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Lido DAO (LDO) yüzde 9,36’lık artışla fiyatı en çok yükselen, eCash (XEC) yüzde 8,7’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 389 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 995 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 74 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 252 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 59 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 55,64'lük kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Kripto para sektörünün lider altcoin'i olan Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, dün itibarıyla gündem olmuş durumda. Paylaşılan bir fotoğraf sonrası yatırımcıların en çok konuştuğu isim olan Buterin, birçok fırsatı da beraberinde getirdi. "Ethereum yükseliyor" hastagh’iyle başlayan furya, Vitalik Buterin isminin yer aldığı yeni bir kripto para birimi oluşturulmasını dahi sağladı. "Vitalik Big Dick Inu (VDICK)" ismiyle UniSwap üzerinden piyasaya sürülen token, çok kısa bir süre içerisinde devasa yükseliş yaşadı. Yüzde 4 bin oranında yükseliş yaşayan "VDICK", saatlerin ilerlemesiyle birlikte bu yükseliş oranını yüzde 24 bine kadar yükseltmiş durumda. Bir gün içerisinde 240 kat artış gösterecek kripto para sektörünün gündeminde yer alan "VDICK"in, ileriki saatlerde rug pull yaşayarak sıfırlanacağı tahmin ediliyor.

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, paylaştığı yeni duyuruyla, yol haritasına eklediği MXC ve AURORA altcoin'lerini listeleyeceğini açıkladı. Dün itibarıyla yol haritasına eklediği Ooki Protocol'ü (OOKI) listeleyerek popüler altcoin’in değerine değer katmasını sağlayan Coinbase, şimdi MXC ve AURORA’yı listeleyeceğini duyurdu: "Coinbase Ethereum ağında işlem gören (ERC-20 token) MXC ve AURORA'yı listeliyor. Ticaret, likidite koşulları karşılanırsa 31 Ağustos TSİ 19.00'da başlayacak." Listeleme müjdesinin ardından iki coinin fiyatı da Gate borsasında bir sıçrama yaşadı. 15 dakikalık mumlar incelendiğinde AURORA yüzde 6’lık; MXC, yüzde 4,5’luk artış yakaladı.

⦁ Dünyanın en büyük haber platformlarından biri olan Bloomberg’de paylaşılanlara göre, Ethereum ilerleyen günlerde bin doların dahi altına inebilir. Başarılı kripto para analisti Katie Stockton’un ETH analizini ele alan Bloomberg makalesi, birçok Ethereum yatırımcısını endişelendirdi. Fairlead Strategies’in kurucu ortağı Stockton, Ethereum’un son yaşananların ardından 50 günlük hareketli ortalamanın altına indiğini ve bearish bir yapıya büründüğünü vurguluyor. 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Merge birleşmesinin “söylentiyi al, haberi sat” gelişmesine bürüneceğini düşünen Stockton, geçtiğimiz günlerde ciddi miktarda değer kazanan lider altcoin’de çöküş bekliyor.

⦁ Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, yaklaşık yüzde 15 düşüşle kötü bir ayı daha geride bırakmaya hazırlanıyor. İngiltere merkezli Acorn Macro Consulting’in sağladığı verilere göre, BTC, ağustos ayı boyunca gösterdikleri performansa göre sıralanan küresel varlıklar listesinde sonuncu sıraya oturdu.


⦁ The Wall Street Journal’ın (WSJ) en büyük stablecoin USDT’nin yeteri kadar rezervi bulunmadığı ve bu rezervler hakkında şüphelerin olduğu yönündeki iddialarına Tether’den yanıt geldi. USDT’nin ihraççısı Tether, yayımladığı son blog yazısında WSJ’in iddialarını hedef aldı ve saygın medya kuruluşunun haberiyle “yanlış bilgi” yaydığını iddia etti. Pazar günü yayınlanan WSJ haberinde, Tether’in varlıklarındaki yüzde 0,3’lük bir kaybın bile tartışmaların odağındaki stablecoin ihraççısını “teknik olarak iflas ettirebileceğini” iddia etti. Tether, yayımladığı son blog yazısında, WSJ’in haberinin dar marjlara sahip tek stablecoin ihraççısı olmadığı için imajını zedelemek adına uydurma gündemin bir parçası olduğunu belirtti.

⦁ Kripto analiz şirketi Santiment, Bitcoin bulunduran balina adreslerindeki artışı izliyor. Şirketin yeni paylaşımına göre, 100 ila 1,000 Bitcoin'e sahip cüzdanlarda bir artış söz konusu. Bu, özellikle geçen cuma günü piyasanın yaşadığı çöküşten sonra kripto traderlarına bir miktar güven sağlayabilir. Bitcoin fiyatı, ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarından sonra çöküş yaşamıştı. Santiment, açıklamasında şöyle diyor: "Bu hafta sonu Bitcoin fiyatı 20 bin dolar civarında dans etti. Buna rağmen kilit balina adresleri sayısında pozitif büyüme işaretleri var. 100’den 10 bin BTC’ye kadar coin bulunduran adres sayısında korelasyon var. Bu adresler son 30 günde 103'e yükseldi."

⦁ Bloomberg’in haberine göre JPMorgan, Asset Management’ın küresel baş stratejisti David Kelly, yatırımcıların kripto para birimlerini terk etmesi gerektiğini iddia ediyor. Kelly, ABD Merkez Bankası’nın ısrarlı şahinliğinin dijital varlıklar için daha fazla sorun yaratacağına inanıyor.

⦁ Kripto para yatırımcılarının takip ettiği analist Crypto Capo, Twitter hesabı üzerinden lider kripto para birimi hakkında düşüncelerini paylaştı. Uzun bir süredir BTC’de yeni bir çöküş bekleyen Capo, kısa vadede Bitcoin’in yükseleceğini iddia ediyor. Her ne kadar Capo’nun aktardıklarına göre bu yükselişler devasa olmasa da BTC’nin ileriki süreçte 23 bin 500 dolarlara ulaşabileceğini gösteriyor. Bitcoin’in 23 bin 500 dolar seviyelerine ulaşması, altcoin'lerin de yüzde 50’ye yakın değer kazanması anlamına geliyor.

⦁ Birçok yatırımcı S2F grafiğinin 2015 yılındaki durumuna bakarak kripto piyasasında daha fazla düşüş görüleceğini öne sürüyor. Bu tarihte S2F modeline göre Bitcoin fiyatı uzun bir süre mavi alanda kaldı. Fakat modelin mucidi olan (stoktan akış grafiği modelini ilk kez Bitcoin’e uygulayan PlanB’dir) Hollandalı analist PlanB, böyle düşünen insanların yanlış bir bakış açısında sahip olduklarını söylüyor. Dün, geçtiğimiz yılın boğa sezonunu tahmin eden analist şunları söyledi: "Bazıları mevcut durumu 2015 yılıyla karşılaştırıyor. Aylarca düşük seviyelerde (S2F grafiğine göre mavi seyir) kalacağımız sonucuna varıyor. Fakat 2015 yılıyla bugün arasında çok büyük bir fark var. 2015’te gerçekleşen fiyat (gri çizgi) 200 haftalık hareketli ortalamanın (siyah çizgi) çok üzerindeydi. Bugün ise o seviyenin çok altındayız, yani piyasadaki zayıf eller çoktan temizlendi."


⦁ Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto döneminden beri pasif kalan bir Bitcoin cüzdanının 5 bin BTC’yi henüz bilinmeyen başka bir Bitcoin cüzdanına transfer etmesinden 24 saatten kısa bir süre sonra, benzer bir eski cüzdandan daha BTC transfer edildi. Analitik platformu Lookintobitcoin’in analistlerinden Philip Swift, tıpkı dün olduğu gibi yedi ila dokuz yıldır hareketsiz kalan 5 bin BTC'nin yeniden harekete geçtiğiyle ilgili tweet attı. Kripto para gazetecisi Colin Wu, "5 bin Bitcoin tutan başka bir adres, 30 Ağustos’ta TSİ 08.41’de yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki BTC’leri başka bir cüzdana transfer etti. BTC’ler her biri 148 BTC’den oluşacak şekilde birden fazla parçaya bölündü” dedi. Swift, bunun zamanlama açısından potansiyel olarak önemli olduğunu, çünkü bu kadar eski ve yüksek miktardaki BTC’lerin taşınmasıyla geçmişte sadece 6 kez karşılaşıldığını belirtti. Analistler, geçmiş veriler ışığında eski cüzdanların etkinlik artışlarını Bitcoin’in önemli bir hamle yapmak üzere olduğuna dair bir işaret olarak yorumluyor. Bu hamlenin yukarı mı yoksa aşağı yönde mi olacağı tam bir sır.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!