Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Bu iki şart sağlanırsa Ethereum, yüzde 200 ralli yapacak!

5 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Merge ile gündemde olan ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH), analistlerin en çok dikkatini çeken altcoin. Planlandığı gibi giderse 19 Eylül'de gerçekleşecek olan Merge sonrası, uzmanlar altcoinde büyük bir yükseliş bekliyor. BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Ethereum’un yüzde 200 ralli yapabileceğini belirtti. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Ethereum’un yüzde 200 ralli yapabileceğini belirtti. Yeni bir blog gönderisinde Hayes, Ethereum için güçlü bir ralliyi ateşleyebilecek bir katalizörün, eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanan bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına yaklaşan geçişinin başarısı olduğunu söylüyor. Hayes, Ethereum’un yükseltmesinin başarılı olması durumunda, ETH için arka rüzgâr olarak hizmet edebilecek diğer bir faktörün Fed'in bir kez daha gevşek para politikalarını benimsemesi olduğunu söylüyor. İki şartın sağlanması durumunda Hayes, Ether’in yüzde 200 değer kazanabileceğini vurguluyor.

⦁ Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti McGlone, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. McGlone, Bitcoin’in mevcut fiyatının “kalıcı boğa piyasası için bir alım fırsatı” olarak belirtti. Ayrıca Bitcoin’in fiyatının 100 haftalık hareketli ortalamasına kıyasla şimdiye kadarki en düşük fiyata ulaştığını söyledi. Bloomberg analisti, Fed'in rolünün hafife alınmaması gerektiğini belirterek, “Fed ile savaşmanın faturası, geçen yılın sonundan beri risk varlıkları için ağır oldu” ifadelerini kullandı. McGlone açıklamalarında şunları söyledi: "Bitcoin, bu şekilde giden bir dünyada küresel dijital teminat olma yolunda ilerliyor ve Ethereum, dijital devrimin birincil itici gücüdür."

⦁ Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği analist Crypto Rover, Bitcoin hakkında kritik bir grafik paylaştı. BTC‘yi büyük tablodan inceleyen analist, boğa formasyonun çalışması halinde lider kripto para biriminin sert bir yükseliş trendi başlatacağını aktarıyor. Bitcoin üzerinde bir bullish falling wedge formasyonunun olduğunu aktaran Rover, üst trend bölgesi olan 28 bin doların kırılması halinde BTC‘nin yeni bir boğa döngüsü başlatmasını bekliyor.

⦁ Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden bir tanesi olan Fenerbahçe, yaptığı duyuruyla kritik bir karar aldığını paylaştı. Metaverse‘ün yıldızlarından bir tanesi olan Decentraland‘ın evreni üzerinde yeni sezon formalarını tanıtacak olan Fenerbahçe, tarihte bir ilk gerçekleştiriyor. Fenerbahçe’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şu sözler yer alıyor: "Sponsorumuz Avis, Fenerbahçemizin yeni sezonunu dünyada ilk defa yapılan uygulama olan Metaverse'deki en büyük forma ile Otokoç Metazone'da kutluyor."

⦁ Ethereum ağının üzerindeki Layer 2 (L2) çözümlerinin popülaritesi, yılın başından beri her geçen gün hızla artıyor. L2 altcoin'i Optimism, son günlerde durdurulamaz bir yükseliş yaşıyor. Ethereum ağı için en büyük rollup (toplama) tabanlı L2 ölçeklendirme çözümü olan Optimism (OP), kitlesel benimseme açısından yeni bir kilometre taşına daha ulaştı. Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri için önemli bir takipçi platformu olan DefiLlama’nın verilerine göre, Optimism ağındaki 61 ürün, kilitli toplam değerde (TVL) 2,38 milyar doları gördü. Öte yandan Polygon (MATIC) ağı 282 protokol, Solana (SOL) ağı 73 protokolle sırasıyla 1,83 milyar dolar ve 2,29 milyar dolarlık TVL’ye sahip.

⦁ İngiliz futbol kulübü Oxford City, maç bileti ödemelerinde Bitcoin kabul edileceğini açıkladı. Oxford City maç biletleri ödemesinin yanı sıra yiyecek ve içecek alımlarının lider kripto para birimiyle ödeme almak amacıyla CoinCorner ile güçlerini birleştirdi. Tasarının bu cuma, kulübün kendi sahası Court Place Farm’da Eastbourne Borough ile oynanacak maçta gerçekleşmesi bekleniyor.

⦁ Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin, madencilerin Ethereum Merge’den sonra madenciliğe Ethereum Classic’te devam edebileceğini söyleyerek Ethereum Classic zincirine verdiği desteği yineledi. Açıklamadan sonra, ETC’nin fiyatı yüzde 6’nın üzerine yükseldi. ETC, yazının hazırlandığı esnada, son 24 saat içinde yüzde 3,03'lük yükselişle, 38,45 dolardan alıcı buluyor.

⦁ Dünyanın en zengin adamı ve Tesla CEO’su Elon Musk, bir röportajda, Dogecoin blok zincirinin Bitcoin’den çok daha büyük bir işlem kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi. Musk, ayrıca DOGE’nin şu anda yalnızca Tesla ve SpaceX’te bir şeyler satın almak için değil, Las Vegas’ta metro taşımacılığı hizmetleri sunan The Boring Company gibi diğer büyük şirketlerde bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini de belirtti. Buna ek olarak Musk, Dogecoin işlemlerinin 60 saniyede tamamlandığını, Bitcoin işlemlerinin tamamlanmasının ise yaklaşık 10 dakika sürdüğünü açıkladı. Musk için bu, meme coin’in daha iyi bir ödeme sistemi olarak kabul edilmesi için yeterli.

⦁ Galois Capital’den Kevin Zhou, Merge sonrası en az üç Ethereum hard fork (eski kurallara göre doğrulayan yazılımın yeni kurallara göre üretilen blokları geçersiz olarak görmesine neden olan bir kural değişikliği) beklediğini açıkladı. Crypto Pragmatist’in kurucusu Jack Niewold, potansiyel bir forkun USDT’nin Tether’i veya USDC’nin Circle’ı gibi stablecoin sorunları için önemli bir sorun olabileceğini açıkladı.

⦁ Başarılı bir analiz şirketi olan GlassNode‘un aktardıklarına göre, 2017-2021 yılları arasında veya daha öncesinde Bitcoin satın alan yatırımcılar, yaşanan bu büyük çöküş esnasında BTC satışı gerçekleştirmediler. Bitcoin her ne kadar ayı sezonu yaşıyor olsa da, tekrardan toparlanacağına inanan uzun vadeli yatırımcılar, yeni bir boğa trendi öncesi BTC biriktirmeye devam ediyor. Son 1 sene içerisinde 220 bin Bitcoin‘in çoğunluğunun zararına satıldığını söyleyen Glassnode, kısa vadeli kripto para yatırımcılarının devasa oranda zarar ettiğini vurguluyor.

⦁ 2014'teki bir videonun tekrardan yayınlanmasıyla Google Eski CEO'su Eric Schmidt'in Bitcoin'in kriptografik başarısını olağanüstü bulduğu ortaya çıktı. Schmidt'in 2014 yılında Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde konuşurken, Bitcoin’in oldukça değerli bir teknoloji olduğunu ancak varlığın para birimi olarak kullanılmasındaki sakıncalarını dile getirdiği görülüyor. Bitcoin teknolojisinin ileride daha fazla kurumda kullanılabileceğini söyleyen Schmidt, Bitcoin benimsenmesinin oldukça düşük olduğu yıllarda gösterdiği duruşla varlığın beklentileri için destek olarak görülebilir.

⦁ Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği isim Michael Van De Poppe, yeni bir analiz paylaştı. Popüler analistin aktardıklarına göre, ileriki süreçte Türk kripto para yatırımcılarının da yoğun ilgi gösterdiği Avalanche ciddi bir çıkış yapabilir. AVAX için 36 ve 42 dolar seviyelerini hedef olarak belirleyen Poppe, şu sözleri aktardı: Avalanche buradan yükselmeye hazır gibi görünüyor. Üçüncü kez 26 dolar direncini deniyor. Bu direncin kırılması, yükselişleri hızlandıracağı gibi, short pozisyonları da azaltır. Olası düşüşte, destek noktası olarak 50 günlük hareketli ortalama takip edilmeli. Yükseliş hedefim 36-42 dolar aralığı."

⦁ FTX kripto para borsası CEO'su Sam Bankman-Fried, Ethereum'un en güçlü rakibi olarak Solana'yı gördüğünü söyledi. Fried, "Adil olmak gerekirse yansıyan kötü haberlerle beraber Solana’nın şu anda en az değer verilen token olduğunu söyleyebilirim. Teknolojik açıdan üzerine çalışabilecek çok şey vardı ancak şu anda sadece üçte ikisi yapılabildi. Kalan üçte birlik kısmın üzerinde de çalışılacağını düşünüyorum. İnsanların Solana özelinde gözden kaçırdığı, ağın sınırlarını her test ettiğinizde bir sorunla karşılaşılması. Herhangi bir blockchain bunu yapmaya kalkışsaydı ağı kullanılamaz olurdu. Bu neyin gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesinin tespit edilmesi açısından doğru bir yöntem. Sorunların tabii ki daha önceden çözülmesini dilerdim, bu daha iyi olurdu. Ancak blokzincirin geliştirilebilmesi açısından neyi ne kadar zorlayabileceğinizi görmek doğru yoldur" dedi.

⦁ Türk kripto fenomeni Yoyow hakkında kritik bir iddia ortaya atıldı. Crypto Turkey Facts isimli fenomen hesap, Yoyow‘un bazı konularda takipçilerini kandırdığını iddia etti. İddiaya göre, Yoyow Telegram hesabı üzerinden Bitci isimli kripto para borsasının bir scam gönderisini paylaştı. Popüler borsanın moderatör alımlarına başlayacağı bilgisinin yer aldığı görselde Crypto Turkey Facts, moderatör alımı esnasında bilgilerin kaydedilmesi için gönderilen dosyada “keylogger” (keyblogger bulunan bir bilgisayardan yatırımcıların borsa hesap şifreleri kolaylıkla çalınabiliyor) olduğunu tespit etti. Crypto Turkey Facts‘ın aktardığına göre, bu hack saldırısına 1500 kişiden fazla yatırımcı katılım gösterdi.