Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Ethereum balinalarının en çok tuttuğu 10 altcoin

31 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Santiment’in grafiğine göre, SHIB/BTC çifti hacimde önemli bir artışa tanıklık ettiği için Shiba Inu boğaları yaşam belirtileri gösteriyor ve bu da traderların bir süredir Bitcoin’den daha iyi performans gösteren SHIB’e yöneldiği anlamına geliyor. Küçük cüzdanlı yatırımcılara ek olarak blockchain takipçisi WhaleStats, en büyük 5 bin Ethereum balinasının son birkaç gündür SHIB biriktirdiğini söyledi. WhaleStats’a göre, en büyük 5 bin ETH balinası, cuma günü kaydedilen 89,7 milyon dolarlık Shiba Inu hazinesini yüzde 4,5 oranında artırdı. En büyük 5 bin Ethereum balinasının birikimlerini takip eden WhaleStats, yatırımcılara fikir vermek için en fazla tutulan altcoinleri duyurdu. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Chiliz (CHZ) yüzde 13’lük artışla fiyatı en çok yükselen, Dogecoin (DOGE) yüzde 14,7’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 394 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,056 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 72 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 100 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 62 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 69,12’lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Dogecoin’de (DOGE) gerçekleşti.

⦁ Santiment’in grafiğine göre, SHIB/BTC çifti hacimde önemli bir artışa tanıklık ettiği için Shiba Inu boğaları yaşam belirtileri gösteriyor ve bu da traderların bir süredir Bitcoin’den daha iyi performans gösteren SHIB’e yöneldiği anlamına geliyor. Küçük cüzdanlı yatırımcılara ek olarak blockchain takipçisi WhaleStats, en büyük 5 bin Ethereum balinasının son birkaç gündür SHIB biriktirdiğini söyledi. WhaleStats’a göre, en büyük 5 bin ETH balinası, cuma günü kaydedilen 89,7 milyon dolarlık Shiba Inu hazinesini yüzde 4,5 oranında artırdı. En büyük 5 bin Ethereum balinasının birikimlerini takip eden WhaleStats, yatırımcılara fikir vermek için en fazla tutulan altcoinleri duyurdu. Balina grubunun tuttuğu altcoinlerin başında USDC geliyor. 5 bin balinanın cüzdanının yüzde 28’i USDC ile dolu. İkinci sırada ise USDT geliyor. Balinalar 625 milyon dolar değerinde USDT tutuyor ve bu rakam toplam birikimlerinin yüzde 20’sini temsil ediyor. İşte en çok tutulan 10 altcoin:

- USD Coin (USDC)

- Tether (USDT)

- Lido Staked Ether (stETH)

- Wrapped Bitcoin (WBTC)

- Dai (DAI)

- Shiba Inu (SHIB)

- Locus Chain (LOCUS)

- Maker (MKR)

- BIT

- Uniswap (UNI)


⦁ Dünyanın en büyük 16'ncı kripto para borsası olan OKX, 28 Ekim tarihinde CEEK VR’ı listeleyeceklerini duyurmuştu. Duyurunun üzerinden 3 gün geçmiş olsa da OKX’de CEEK ticareti bugün açılıyor: "CEEK/USDT, CEEK/USDC spot alım-satım işlemleri 31 Ekim TSİ saat 13.00’de başlayacaktır." 28 Ekim tarihinde sadece yatırma işlemlerini onaylayan OKX, bugün CEEK alım satımını destekler hale gelecek. OKX’in listeleme duyurusunun ardından CEEK VR’ın 1 gün içerisinde yüzde 20’ye yakın bir yükseliş yaşadığı görülmüştü. Bugün itibarıyla ise OKX borsasını aktif olarak kullanan yatırımcıların CEEK satın alımları, tekrar popüler metaverse altcoin’in yükseliş yaşamasını sağlayabilir gibi duruyor. Olası bir hacim girişiyle major düşen trendini de kırmış olan CEEK VR, önümüzdeki süreçte 0,20 dolar direnç seviyelerine doğru hareketlenebilir.


⦁ Türk kripto para yatırımcılarının fan tokenlere olan yoğun ilgisinin somut bir göstergesi olarak dün akşam saatlerinde İngiltere‘nin sayılı kulüplerinden bir tanesi olan Arsenal‘in kripto para birimi Arsenal Fan Token, ışık gösterileriyle Boğaziçi Köprüsü'ne yansıtıldı. "BinanceListArsenal” hashtagiyle gerçekleştirilen ışık gösterisinin sonunda, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance‘in kurucusu ve CEO’su CZ’nin Twitter kullanıcı ismi yer aldı. Türk kripto para fenomeni Erhan Ünal, resmi Twitter hesabı üzerinden gösterinin videosuyla birlikte şu sözleri paylaştı: “Fan ekosisteminde bulunan yatırımcıların isteklerini yerine getirme zamanı gelmedi mi?” Sosyal medyada yankı uyandıran bu kritik hamleyle Arsenal Fan Token’in yüzde 15’e yakın bir yükseliş yaşaması dikkat çekti. Binance kurucusu CZ'den henüz gösteriye bir yanıt gelmedi.

⦁ Bitcoin yatırımcılarının kârlılık oranlarını gösteren grafiği paylaşan popüler analist Plan B, kasım ayının başlamasıyla Bitcoin’in çok sert bir şekilde yükseliş yaşayacağını iddia ediyor. Geçtiğimiz yıllarda paylaştığı Stock-to-Flow modeliyle sektörün her zaman gözdesi olan Plan B, Bitcoin grafiğini RSI indikatörü üzerinde incelemeyi ihmal etmiyor. Popüler analistin aktardıklarına göre, Bitcoin Relative Strength Index (RSI) göstergesi, BTC’de ayı sezonunun bittiğini işaret ediyor.

⦁ IntoTheBlock verilerine göre, kârda olan Dogecoin adresleri mayıs ayındaki yüzde 48’lik en düşük seviyeden yüzde 65’e yükseldi. Dogecoin fiyatı son rallisinde yüzde 100’ün üzerinde yükseliş göstererek dip fiyatından 0,15 dolara kadar tırmanmıştı. IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilere göre, bir yıldan uzun bir süredir elinde DOGE bulunduran “HODL” yatırımcı oranı yüzde 69 seviyesinde bulunuyor. Bununla birlikte bir yıldan kısa yatırımcıların oranı yüzde 28, bir aydan kısa yatırımcı oranı ise yüzde 3 seviyesinde ölçüldü.

⦁ Kripto para balinalarını takip eden Whale Alert platformunun sağladığı verilere göre, dev XRP balinaları tek bir işlemde 313 milyon XRP taşıdı. Whale Alert’e göre, balinaların son birkaç saat içinde cüzdanlar arasında transfer ettiği 313 milyon 218 bin 266 XRP’nin değeri, 148 milyon 102 bin 802 dolar ediyor. Diğer yandan Ripple, 2022’nin üçüncü çeyreğiyle ilgili XRP hareketleri raporunu yayınladı. Buna göre Ripple’ın emanet hesabından söz konusu çeyrekte 3 milyar coin çıkışı kaydedildi. Yine bu çeyrek boyunca 2,1 milyar XRP yeniden yeni emanet sözleşmelerine konuldu. Ripple aynı zamanda farklı cüzdanlarda tutulan XRP miktarlarıyla ilgili de önemli bir bilgi paylaşıyor. Buna göre ilk defa Ripple cüzdanlarında olan XRP miktarı 50 milyarın altında.

⦁ İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan FTX'in Türkiye kolu, resmi Twitter hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOGG duyurusunun ardından yeni bir çekiliş düzenleme kararı alan platform, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin yerli ve milli otomobil hayalini desteklemek için kullanıcılarımıza dağıtmak üzere 1 adet TOGG alacağımızı duyurmak isteriz. Eğer 10 bin adet beğeni gelirse ayrıca bir sürprizimiz daha olacak!”

⦁ Kripto para piyasaları, yatay seyreden hafta sonundan sonra donmuş gibi görünüyordu. Cumartesi sabahı köpek temalı kripto para birimi yükselirken, Dogecoin rallisi hız kazandı. Tesla CEO Elon Musk’un Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma planını sonuçlandırdığı haberlerinin ardından haftanın en büyük kazananı DOGE oldu. Musk’ın favori kripto para birimi Dogecoin, hafta boyunca yüzde 77 artışla 10 sente yükseldi. Kripto para paylaşımlarıyla dikkat çeken YouTuber Ben Armstrong, ne olursa olsun Dogecoin satın almayacağını söyledi. Cryptocurrency borç vereni Celsius Network’ün en sesli destekçilerinden biri olan Armstrong, kredi platformunun başarılı bir proje olacağına inandığını söyledi. Mart 2022 portföy tanıtım videosunda, YouTube takipçilerine Bitsquad’ın o zamanlar 83 bin dolardan fazla olan 25 bin Santigrat CEL tokenlerine sahip olduğunu açıkladı.

⦁ Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği analist Peter Brandt, yeni bir analiz paylaştı. 1975 yılından bu yana finans piyasalarını yorumlayan Brandt, Dogecoin yatırımcılarına müjdeli haberi verdi. Lider kripto para birimi Bitcoin‘in yaşadığı düşüşlerden etkilenip sert şekilde değer kaybeden popüler meme coin Dogecoin, Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın Twitter satın alımı süreciyle yükselişe geçti. Dogecoin için 2021 yılının mayıs ayında başlayan ayı piyasasının sona erdiğini vurgulayan Brandt, ilerleyen süreçte DOGE’nin çok daha sert yükselişler yaşayabileceğinin altını çiziyor: "Buna 'ayı kanalı' denir ve yukarı yönlü kırılımı, Dogecoin'de Mayıs 2021 tarihinde başlayan ayı piyasasını sona erdirir.”