Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Fed tutanakları sonrası BTC'ye neler oldu?

13 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayına ait FOMC toplantı tutanakları dün akşam saatlerinde açıklandı. Bu tutanakların ardından Bitcoin‘de (BTC) beklenen hareketlerin meydana gelmediği görüldü. Başarılı veri sağlayıcısı CryptoQuant’ın aktardıklarına göre, Fed tutanaklarının açıklanmasına kısa bir süre kala ayılar piyasadan çekildi. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Huobi (HT) yüzde 9,6’lık artışla fiyatı en çok yükselen, TerraClassicUSD (USTC) yüzde 12,5’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 366 milyar dolar civarındayken, kripto para piyasasının toplam değeri 953 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 46 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 49 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 48 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 72,6‘lık kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) yaşandı.

⦁ Fed'in, eylül ayına ait FOMC toplantı tutanakları dün akşam saatlerinde açıklandı. Bu tutanakların ardından Bitcoin‘de (BTC) beklenen hareketlerin meydana gelmediği görüldü. Başarılı veri sağlayıcısı CryptoQuant’ın aktardıklarına göre, Fed tutanaklarının açıklanmasına kısa bir süre kala ayılar piyasadan çekildi. Bitcoin fon oranları her ne kadar şimdilik long yönüne dönmüş olsa da, açılan pozisyonların fiyatı etkileyebilecek seviyede olmadığı görülüyor. Lider kripto para birimi özelinde devasa pozisyonların bugün TSİ 15.30'da paylaşılacak ABD enflasyon verileri sonrasında açılması bekleniyor. Enflasyon verisi öncesinde Bitcoin boğaları, kripto para borsalarından Bitcoin çekimi yapmaya yavaş yavaş başlamış durumda. Bitcoin üzerindeki satıcı baskısını azaltmayı amaçlayan boğaların, bugün özelinde beklentilerin altında bir enflasyon verisi açıklanması durumunda, devasa BTC alımları yapacakları tahmin ediliyor. Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olan Bitcoin madencilerinin BTC’nin dip seviyelerde akümüle olmasına rağmen satış yapmadıkları gözleniyor. Lider kripto para biriminin an itibarıyla ucuz olduğunu düşünen madenciler, portföylerinde bulunan BTC’leri tutmaya devam ediyor.

⦁ Ak Parti Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan duyuruda, 21 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans salonunda Blockchain Zirvesi yapılacağını ve zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kripto para birimlerine mesafeli olduğu biliniyor.

⦁ Yatırım danışmanlığı firması Midas Touch Consulting’in Genel Müdürü Florian Grummes, lider kripto para birimi Bitcoin'in 10 bin doların altında bir düzeltme için hareket ettiğini öne sürdü. Grummes’e göre, lider kripto para birimi Bitcoin, potansiyel olarak 6 bin dolara düzeltme yapmadan önce 10 bin dolar seviyesinde bir destek seviyesini bulabilir. Finans uzmanı, Bitcoin’in mevcut ayı piyasasından çıkması için özel bir gelişme yaşanması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: "Şu anda en kötü senaryom BTC’nin 6 bin dolara inmesi. Bunu görmezden gelemeyiz. Bence 10 bin dolar muhtemelen olacak ve sonra güzel bir sıçrama göreceğiz ve belki bir noktada bir çift dip gibi 10 bin dolar ile 15 bin dolar aralığında başka bir test göreceğiz ve bu o zaman sonuncusu olacak. Kripto kışı yine de zaman alıyor, bunun yakın zamanda olacağını düşünmüyorum."

⦁ Ethereum üzerine kurulu popüler katman 2 protokolü Arbitrum, önemli bir ekibi saflarına kattığını açıkladı. Arbitrum‘un arkasındaki Offchain Labs, Ethereum’un POS sistemine geçişinin arkasındaki temel mühendislik ekiplerinden birisi olan Prysmatic Labs‘i satın aldığını duyurdu. Arbitrum Ethereum’un en popüler POS istemcisi Prysm’in arkasındaki şirketi alarak, Ethereum ekosistemi üzerindeki etkisini artırmayı hedefliyor. Ethereum ağı üzerinde daha düşük işlem ücretleriyle daha yüksek hızlı işlem yapma imkanı sunan Arbitrum’un satın alımı, ağ üzerindeki izini genişletmek bakımından önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.

⦁ Washington D.C. merkezli kar amacı gütmeyen politika kuruluşu Coin Center, ABD Hazine Bakanlığı'na dava açtı. Ethereum ağındaki işlemleri anonimleştirmek için kullanılan kripto para mikseri Tornado Cash, Hazine Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Coin Center, bu hamleye tepki olarak hukuki süreci başlattı. Davacılar, Hazine’nin ağustos ayında kripto para mikserine yaptırım uygulamasının yasal yetkilerini aştığını çünkü Tornado Cash’in herhangi bir yabancı ülkenin ya da vatandaşının herhangi bir menfaatinin bulunduğu bir mülk olmadığını söyledi. Dava, ABD Florida Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde açıldı.

⦁ Milyarder iş insanı ve Dogecoin (DOGE) hayranı Elon Musk, Dogecoin kullanarak satın alınabilecek yeni bir parfüm çıkardı. Musk, dün erken saatlerde parfümünün ilk görünümünü paylaştı. Milyarder, Twitter hesabından tünel inşaat projesi olan The Boring Company uzantılı bir satın alma bağlantısı paylaştı. Burnt Hair parfümü için belirlenen satış fiyatı 100 dolar, Musk ödemelerde DOGE kullanacağını bir tweet'le doğruladı. Musk, duyurusundan sadece birkaç saat sonra 10 bin adet Burnt Hair'in satıldığını paylaştı. Ancak milyarder, DOGE kullanılarak kaç parfüm satıldığını açıklamadı.

⦁ Dünyanın en büyük borsada işlem gören kripto ürünlerini (ETP'ler) ihraç eden 21Shares AG, Orta Doğu piyasasına açıldığını duyurdu. 21Shares, Nasdaq Dubai'de ilk fiziksel destekli bitcoin ETP’nin lansmanını gerçekleştirdi. Şirket, 21Shares Bitcoin ETP (ABTC) ürünüyle küresel hedefleri doğrultusunda önemli bir bölge olarak gördüğü Orta Doğu'ya giriş yapmış oldu. ETP’nin Nasdaq Dubai’de işlem görmeye başlamasıyla 21Shares, 9 ülkede 12 borsada 46 yatırım ürününe ulaştı.

*

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!