Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kripto parada son 24 saat

8 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Dün itibarıyla 21,7 bin doların üstünde seyreden lider kripto para birimi, bugün saat 11.00 verisiyle son 24 saat içinde yüzde 6,56 artış gösterdi. Bu yükseliş yatırımcıları sevindirse de Bitcoin (BTC) henüz kritik seviyeleri aşabilmiş değil. Bu yükselişin "sahte" olmaması için lider kripto para biriminin en kısa sürede 22 bin 500-23 bin dolar aralığını aşması gerekiyor. BTC, 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kaldığı her gün 15 bin dolara kadar düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Aave (AAVE) yüzde 15,8’lik artışla fiyatı en çok yükselen; Tenset (10SET) yüzde 4,5’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 421 milyar dolara yükselirken kripto para piyasasının toplam değeri yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 76 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 255 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 55 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 85,55‘lik kısmını short (kısa) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Bitcoin’de (BTC) gerçekleşti.

⦁ Bir yükseliş trendi başlamış olsa da lider kripto para birimi hâlâ yeni bir yükseliş serüveni için kritik direnç seviyelerini aşamamış durumda. Yaşanan yükselişlerin sahte olmaması için lider kripto para biriminin en kısa sürede 22 bin 500-23 bin dolar aralığını aşması gerekiyor. Bu seviyenin aşılması halinde çok daha hacimli ve volatil yükselişler yaşayabilecek olan Bitcoin, 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kaldığı her gün 15 bin dolara kadar düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

⦁ Ayı piyasasında işlem yapmayı tercih etmeyen yatırımcıların kalan varlıklarını kripto para borsalarından çekmeye başlamasıyla borsalardaki varlıklarda azalma oldu. Glassnode verileri, Blockchain aktivitesinin, zirvenin görüldüğü kasım ayından bu yana yüzde 13 oranında azaldığını ortaya koyuyor. Mevcut seviyeler, 2018 ve 2019 yılları arasında görülen ayı sezonundan bu yana en düşük seviyeler olarak kaydedildi.

⦁ Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlon, Bitcoin fiyatının bu yıl bir toparlanma yaşayabileceğini çünkü piyasalardaki hareketliliğin 2018 yılının sonuna benzer işaretler gösterdiğini söylüyor.

⦁ Bir DeFi protokolü olan Aave’nin arkasındaki geliştirici kesim olan Aave Companies, Aave’nin yönetim forumuna GHO adlı yeni bir stablecoin oluşturulmasını önerdi. Şu anda teklifin tartışmaya açık olduğu görülürken, teklifin uygulanması için bir yönetim oylamasından geçmesi gerekecek.

⦁ Kripto para madenciliği yapan Argo Blockchain geçtiğimiz ay içerisinde yüklü miktarda Bitcoin satışı yaptı. Argo Blockchain tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket haziran ayında ortalama 24 bin 500 dolarlık birim fiyatı üzerinden 637 tane Bitcoin sattı.

⦁ Yatırım yönetim firması Incrementum AG’nin ortağı Ronald-Peter Stoeferle, Bitcoin'e ilişkin düşüncelerini paylaştı. Finenews Asia ile röportaj yapan Stoeferle, son yıllardaki büyümesi dikkate alındığında Bitcoin’in altını geride bıraktığını kabul etti. Bitcoin’in daha risksiz bir varlık haline gelmesinin gelecekte mümkün olduğunu düşünen Stoeferle, bunun için daha fazla kurumsal yatırımcı girdisine ihtiyaç olduğunu söyledi.

⦁ Son haftalarda metaverse coinleri öne çıkıyor. META'nın (eski adıyla Facebook) satın alım iddiasıyla birlikte yükselişe başlayan bu ürünler, kripto piyasasının gündemine oturmuş durumda. Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap’in aktardıklarına göre, 60 tane metaverse coini arasından bu hafta itibarıyla sadece 8 tanesi düşüş yaşadı. İlk 60’ta yer alan altcoinlerin 52'si yükseliş yaşarken, CEEK VR ve Decentral Games haftaya damgasını vurmayı başardı.

⦁ Kripto borç verme platformu Celsius Network, kripto para birimlerinde yaşanan düşüşler nedeniyle zor bir döneme girmişti. Yaşadığı bu zor dönem içinde kullanıcıların para çekme işlemlerini askıya alan Celsius Network LLC, MakerDAO’ya olan Maker’a olan 41,23 milyon dolarlık kredi borcunu ödeyerek tüm borcunu kapattı.

⦁ Bitcoin fiyatının bu ay makro dip göreceğine dair kuvvetli bir sinyalin oluştuğu iddiası ortaya atıldı. Popüler kripto para yatırımcısı ve yorumcusu Wolf, BTC fiyat hareketinin düşmeyeceğinin kanıtı olarak hareketli ortalama (MA) verilerine dikkat çekti. Grafikteki kritik geçişin, kripto para piyasalarındaki kayıpların sonu olarak görüldüğünü belirten Wolf, "Negatif 3 günlük 100-MA, pozitif 3 günlük 200-MA’yı temmuz ayının yarısına kadarki süreçte geçecek, bu da dibin geldiğini doğrulayacaktır" dedi.

⦁ Bugün itibarıyla 21 bin dolar direnç seviyesini kıran lider kripto para birimi, yükselişine kademeli bir şekilde devam ediyor. Başarılı bir veri sağlayıcısı olan WhaleAlert’in aktardıklarına göre, son saatlerde borsalara devasa Bitcoin aktarımları başladı. Soğuk cüzdanlardan satış yapmak için borsalara BTC aktarımı gerçekleştiren balinalar, Bitcoin‘in 21 bin dolar seviyesini geçmesini istemiyor.

⦁ Hive Blockchain, haziran ayında şu anki fiyatıyla 5,8 milyon dolardan fazla eden 278,5 tane Bitcoin üretti. Yapılan açıklamaya göre şirket, Bitcoin üretim kapasitesini 2,17 EH/s’den 2,24 EH/s’ye yükseltti. Şirketin Ethereum üretim kapasitesi, bazı cihazların devre dışı bırakılması sonucunda 6,26 EH/s’den 6,0 EH/s’ye düştü.

⦁ Reddit, Blockchain tabanlı profil resimleri satın alınmasını sağlayan NFT avatar pazar yeri açıyor. Reddit tarafından yapılan açıklamada, NFT’leri satın almak için kripto para kullanılması gerekmediği, kredi veya banka kartıyla satış yapılacağı duyuruldu. Satın alınan NFT’ler, Reddit’in kendi dijital cüzdanında saklanabilecek.

⦁ Kripto milyarderi ve FTX borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto piyasasının mevcut durumuyla paralel bir açıklama yaparak kripto kışının yıkıcı etkiler gösterdiğini ancak en kötüsünün geride kaldığını, çöküşün endüstri için varoluşsal bir tehdit olduğunu düşünmediğini belirtti.

⦁ Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, kısa bir süre önce CNBC’de katıldığı bir programda, kripto para fiyatlarının daha da düşebileceğine dikkat çekerek, “Yatay seyir izleyeceğiz, daha da düşebilir miyiz? Tabii ki düşebiliriz” dedi.

⦁ Lider kripto para birimi olan Bitcoin‘in mucidi Satoshi Nakamoto, son düşüşlerden dolayı servetinin bir kısmını kaybetti. 2021 yılının Kasım ayında dünyanın en zenginleri listesinin ilk 20'si arasında yer alan Nakamoto, BTC‘nin değer kaybetmesinden etkilenmiş durumda. Bitcoin kurulduğundan bu yana cüzdanındaki BTC'leri hareket ettirmeyen Nakamoto'nun yaşanan düşüşlerden dolayı servetinin yüzde 70’inin eridiği görüldü. Nakamoto, 2021 yılının Kasım ayında dünyanın en zenginleri listesinde an itibarıyla 79'uncu sıraya geriledi.