Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kripto parada son 24 saat

25 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Haftayı düşüşle kapatan BTC, yeni haftaya kırmızı bir grafikle başladı. Yazının hazırlandığı sırada, son 24 saatte yüzde 3,87 düşüş yaşayarak 21 bin 922 dolardan işlem gören BTC hakkında düşüş trendini sonlandırdığına dair iyimser değerlendirmeler yapılsa da yükselişin devam edebilmesi için büyük çöküşlerin yaşanacağını belirten analizler de bulunuyor. Crypto Capo, Twitter hesabından takipçilerine "Her yerden devasa düşüş sinyalleri geliyor. Son yükselişler bir retest ve bu seferki çöküş inanılmaz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

İşte son 24 saatin BTC ve kripto para piyasası haberleri...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Synthetix Network (SNX) yüzde 2’lik artışla fiyatı en çok yükselen, Convex Finance (CVX) yüzde 9,9’luk düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 419 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri 1,05 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi 98 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 164 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 59 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 62,27‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Bir süredir, lider kripto para birimi olan Bitcoin‘in ayı sezonunu sonlandırması için 16 bin dolar seviyelerine kadar değer kaybetmesi gerektiğini söyleyen Crypto Capo, halen bu tahminine inanıyor. Capo, Twitter hesabından takipçilerine, "Her yerden devasa düşüş sinyalleri geliyor. Son yükselişler bir retest ve bu seferki çöküş inanılmaz olacak" dedi.

⦁ Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen popüler analist Van de Poppe, piyasanın yönüyle alakalı iyimser görünüyor. Poppe, "Yatırımcıların dikkat etmesi gereken en önemli grafik Bitcoin değil. Kripto paraların toplam değerine bakmalısınız. Son çöküşte ve tekrar yükselişte 200 haftalık hareketli ortalamanın altında asla kapanmadı. Bence en kötü günleri gördük ve artık toplam market değerinin artması gerekiyor. Muhtemel senaryo 1,25 trilyon dolara bir toparlanmadır" dedi.

⦁ Blockware analisti Will Clemente’ye göre, ilk kripto para birimi son 5 gündür konsolide olduğu aralıktan düşerse 20 bin doların altına gerileyebileceğinden, Bitcoin için çok önemli bir an geldi. 22 bin doların altına bir düşüş, dijital altını piyasanın son iki haftadır görmediği fiyat seviyesine geri getirebilir. BTC‘nin mevcut durumuyla ilgili ana sorun, kripto para birimini bir kez daha uçuruma düşmekten koruyacak kısa vadeli destek bölgelerinin olmaması.

⦁ Kripto piyasasında yaşanan durgunluğu geçtiğimiz yaz yaşanan döneme benzeten ünlü analist Nicholas Merten, Bitcoin yatırımcılarını sevindirecek bir tahminde bulundu. Analist, Youtube yayınında piyasa koşullarının, Bitcoin ayılarını tasfiye eden beklenmedik bir rahatlama sıçramasının daha olası hale geldiği bir noktaya ulaştığını söylüyor. Merten, “Temmuz 2021’de 29 bin dolardan 53 bin dolara kadar yükseldik. Sadece birkaç hafta içinde Bitcoin fiyatında yüzde 80’lik bir hareket gördük. Bu oranda bir yükseliş olmasa da Bitcoin’in 30 bin dolara kadar benzer bir rahatlama rallisi yapacağını öngörüyorum" dedi.

⦁ BTC günlük grafiğinde desteklerinin birçoğunu kırarak sert düşüşler yaşadı. Fakat 19 bin 61,68–17 bin 605,84 dolar bölgesinden aldığı tepkilerle yükselişe geçti. Bu sayede oldukça önemli bir direnci olan 22 bin 700,24–21 bin 535,80 dolar bölgesini kırmayı başardı. Şu anda bu bölgeyi destek edinmeye çalışan lider kripto para birimi, 22 bin 700,24–21 bin 535,80 dolar bölgesini destek edinir ve bu bölge üzerinde kalmaya devam ederse bir sonraki direnci olan 26 bin 775,75–28 bin 740,73 dolar bölgesine doğru yükseliş yaşayabilir.

⦁ Eskiden dünyanın en büyük yatırım bankalarından bir tanesi olan Goldman Sachs’da yöneticilik yapmış olan Raoul Pal, Bitcoin‘in son hareketlerini değerlendirdi. Real Vision CEO’su ve başarılı bir ekonomist olan Pal, Bitcoin grafiğinin M2 toplam para arzının karşısındaki hareketlerine göre düşüşlerin sona ermiş olabileceğini iddia ediyor. Pal, bir röportajda, "Yükseliş için gerekli likidite, benimsenme oranının artışıyla sağlanır. Gerekli likiditeye ulaşınca Bitcoin yükselişe geçecektir" dedi.

⦁ Bitcoin, 20 bin dolar seviyesinin üzerinde kalmaya çalışırken, popüler altcoin Ethereum'daki model ve zincir üstü veriler ralliye işaret ediyor. Analistlerin, fincan-kulp formasyonu gözlemlediği ETH-BTC grafiğine göre, Ethereum’un yükseliş potansiyeli var. Hem zincir üstü veriler hem de güncellemenin ekosistemde oluşturduğu güven sayesinde ETH, yeniden 2 bin dolara kadar çıkabilir.

⦁ Merkeziyetsiz müzik yayın protokolü Audius, bir hackerın kötü niyetli bir yönetim oylaması kullanarak topluluk hazinesinden altcoin çaldığını bildirdi. Güvenlik firması CertiK’e göre, hacker Audius’un yönetim sistemi tarafından kullanılan akıllı sözleşmedeki belirli konfigürasyonları başarıyla değiştirdi. Bu değişikliklerle fail, sözleşmenin “sorumlusu” olmayı başardı. Çalınan tokenların piyasa değeri 6 milyon dolardan fazla olsa da hacker bunları, yüksek miktarda market slippage nedeniyle yalnızca 705 Ethereum’a (1,1 milyon dolar) satabildi.

⦁ ETH yaşadığı yükselişle önemli bir direnç noktası olan bin 268,45 dolar direncini kırmayı başardı. Böylece yeni bir yüksek tepe yaparak yükseliş trendine girmiş oldu ve bir sonraki direnci olan bin 703,00 dolar seviyesine doğru yükselişe geçti. Bu noktada yaşanacak direnç kırılımıyla yükselişin devam etmesi mümkün. Bu nedenle bir sonraki direnci olan 2 bin 152,87–2 bin 298,85 dolar bölgesine doğru yükselişler yaşayabilir.

⦁ ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Citi Bank’ın raporuna göre, birden fazla kanıt, kripto para piyasalarındaki likidite krizinde en kötü senaryonun yaşanmış olabileceğini gösteriyor. Citi Bank’ın analizine göre, ABD hisse piyasasının 34 trilyon dolarlık değerine kıyasla 990 milyar dolarlık kripto paralar, finansal piyasaları önemli ölçüde etkilemek için yetersiz kalıyor.

⦁ Ünlü bir kripto para borsası, sektörle ilgili olduğu bilinen Cihan Sütşurup’un kızı ve Mustafa Sandal’ın baldızı olarak tanınan Simge Sütşurup hakkında suç duyurusunda bulundu. Borsanın iddiasına göre, Simge Sütşurup, 1 gün içinde borsa hesabına yatırdığı 13 milyon lirayı kripto para birimleri aracılığıyla 3'üncü kişilere aktardı. Borsa, önce Simge Sütşurup’un borsa hesabını askıya aldı, ardından MASAK‘a ihbarda bulundu.

⦁ Shiba Inu (SHIB), en iyi 1000 Ethereum balinası arasında en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biri haline geldi. WhaleStats’ın verilerine göre, Ethereum balinaları SHIB ile ilgili geri adım atmıyor ve SHIB'i cüzdanlarında tutmaya devam ediyor.

⦁ Kripto para piyasası zor günler geçirirken Chainlink (LINK), ayı piyasası boyunca büyük oranda değer kaybetti. Bu süreçte, zaman zaman kısa soluklu ralliler gerçekleştiren LINK, bekleneni veremedi. LINK’ın temmuz ayındaki performansı nispeten sönük kaldı. Ancak diğer kripto paralarla karşılaştırınca LINK, bu yılki ayı piyasası boyunca en aktif altcoinlerden biri oldu.

⦁ Ripple (XRP) fiyatı uzun süredir düşük bir performansa sahip. Ancak kısa süre önce görülen hareketlilikle XRP, 0,40 dolar seviyesine ulaşmaya çalışıyor. Yeni bir yukarı yönlü sıçrama, fiyatı önümüzdeki günlerde 0,50 dolara taşıyabilir. Mayıs ayındaki kripto çöküşü sırasında 0,55 dolar desteğini kaybeden XRP, o zamanda bu yana bu kritik pivot çizgisinin altında seyrediyor. Ancak XRP fiyatının önümüzdeki günlerde önemli bir hareketlenme yaşayacağını gösteren veriler de mevcut.

⦁ Başarılı bir veri sağlayıcısı olan WhaleStats’ın aktardıklarına göre, Ethereum balinaları son 24 saat itibarıyla en çok AAVE satın almış durumda. ABD dolarına endeksli stablecoin olarak balinalar, USDT, USDC, BUSD ve DAI satın alıyor. Tether, geçtiğimiz dönemlerde birçok FUD haberiyle karşı karşıya kalsa da halen balinaların ilk tercihi olarak dikkat çekiyor.

⦁ Bitcoin kodunda blok ödüllerinin her 210 bininci blokta bir yarıya düşürüleceği belirtilir. Bitcoin halving özetle, madencilere blok başına verilen ödüllerin periyodik olarak azaltılması olarak tanımlanabilir. Halving, Bitcoin’in temel özellikleri arasında yer alır ve fiyat üzerinde oldukça etkilidir. 0 blokla 210 bininci blok arasında madencilere blok başına 50 BTC ödül veriliyordu. 28 Kasım 2012’de 210 bininci bloka ulaşılmasıyla bu ödül 25 BTC’ye, 9 Temmuz 2016 tarihinde 420 bininci blokta ödül 12,5 BTC’ye, 11 Mayıs 2020’de 630 bininci blokta 6,25 BTC’ye düşürüldü. Buna göre bir sonraki halving 840 bininci blokta gerçekleşecek ve BTC blok ödülü 3,125 BTC’ye düşecek. Blokların mevcut çıkarılma hızı dikkate alındığında 840 bininci bloka ulaşmasına yaklaşık 605 gün kaldığını görüyoruz. Buna göre bir sonraki Bitcoin yarılanmasının Mart 2024'te gerçekleşmesi bekleniyor.

⦁ Yakın tarihli bir Twitter paylaşımında, Arcane Research analisti Vetle Lunde, Terra Blockchain ekosisteminde yaşanan olayın ardından kaç Bitcoin kurumsal yatırımcısının ellerindeki Bitcoin’leri sattığını ve tüm kripto pazarına zarar verdiğini açıkladı. Yapılan araştırmada Mayıs 2022 tarihinden itibaren büyük şirketler tarafından 236 bin 237 Bitcoin’in satıldığı ortaya çıktı. Lunde açıklamasında “Sayı genellikle kripto ayı piyasalarında meydana gelen diğer doğal teslimiyet ve riskten korunma faaliyetlerini hesaba katmıyor” ifadesini kullandı. Bu nedenle büyük firmaların yaptığı bu Bitcoin satışlarının gerçekte daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.