Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kripto parada son 24 saat

28 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para yatırımcıları günlerdir Fed'in açıklayacağı faiz kararı nedeniyle tedirgindi. Fed, beklendiği üzere faiz artırımına giderek faiz oranını 75 baz puan artırdı ve yüzde 2,25 ila yüzde 2,5 aralığına çıkardı. Karar açıklandığı sırada 21 bin 670 dolardan alıcı bulan lider kripto para birimi, kararla birlikte ani bir yükseliş göstererek 22 bin doların üzerine çıktı. Fed Başkanı Jerome Powell'in açıklamalarının ardından da büyük bir ivme kaydeden BTC, 23 bin doların üstüne çıktı. Altcoinlerde de büyük yükselişler görülürken kripto para grafikleri yeşile dönüştü.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

  • Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz artış kararının ardından kameralar karşısına geçti. Powell‘ın açıklamalarının ardından 22 bin 500 dolar seviyelerine kadar yükselen lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 9,25'lik bir yükselişle 23 bin 152 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

  • Bitcoin, dün akşamdan bu yana sert bir yükseliş yaşadı. Fed’in faiz kararı ve Powell’ın açıklamalarının ardından değerine değer katan BTC, boğa flaması formasyonunu yukarı yönlü kırmayı başardı. Fed belirsizliğinden ötürü bir süre bu formasyonun altında kalarak long açan pozisyonları stop eden BTC, ilerleyen günlerde sert bir satıcı baskısıyla karşılaşmadığı sürece 28 bin dolar seviyelerine ulaşabilir. Hacimli bir yükseliş yaşayan BTC, altcoinlerin de değerine değer katmasını sağladı. Her ne kadar Bitcoin‘in yükselişi kripto para sektörünü rahatlatmış olsa da net bir yükseliş trendi için haftalık kapanışla teyit edilmesi gerekiyor.

  • Fed kararı sonrası ivmeli bir yükselişe geçerek dikkatleri çeken altcoin, Ethereum oldu. Yazının hazırlandığı esnada son 24 saatte yüzde 13,65'lik bir yükselişle bin 645 dolardan alıcı bulan ETH ve diğer tüm altcoinler için yüksek kaldıraç oranı yüksek volatilite riskiyle yatırımcılara ciddi kayıplar yaşatabilir.

  • Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken, İran ve diğer yaptırım uygulanan ülke vatandaşlarının platformda ticaret yapmasına izin verdiği şüphesiyle soruşturma altına alındı.

  • Güney Kore Mali Denetleme Servisi (FSS), ülkenin en büyük iki bankasının raporladığı kripto paralarla bağlantılı olduğu görülen 3,4 milyar dolar değerindeki şüpheli işlemleri araştırmaya başladı. FSS tarafından yapılan açıklamada son bir sene içerisinde Woori Bank’in toplam 1,3 milyar dolar tutarında ve Shinhan Bank’in yaklaşık 2,1 milyar dolarlık şüpheli işlem gerçekleştirdiğinin tespit edildiği duyuruldu.
  • Kripto para endüstrisinin en büyük stablecoin ihraççısı Tether, hiçbir Çin ticari kâğıdına (Evergrande hisseleri vs.) sahip olmadığını açıkladı. Tether, rezerv varlıkları hakkında yanlış bilgi yaymanın “şu anda var olan kripto para birimi endüstrisi için en büyük tehdit” olduğunu söylüyor. Tether’in CTO’su Paolo Ardoino bugün Twitter’da önemli açıklamalarda bulundu: "Tether’in portföyünde Çin ticari senedi bulunmuyor ve bugün itibarıyla toplam ticari kağıt riski, Ağustos 2022’nin sonuna kadar 3,7 milyara düşürüldü. Ekim, Kasım ayında bunu sıfıra indireceğiz.”

  • CoinMarketCap’in 20 bin üye ile gerçekleştirdiği ankete göre, lider kripto para birimi Bitcoin, Ağustos ayının sonuna kadar 32 bin dolar seviyelerine ulaşacak. Bitcoin‘in Temmuz ayının bitimiyle birlikte sert bir yükseliş trendini başlatacağına inanan yatırımcılar, kripto para sektörünün tekrardan toparlanmasını bekliyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Nebati, görüşmeyi Twitter üzerinden duyururken Blockchain ekosistemi ve kripto varlıklar konusunda değerlendirmeler yaptıklarını dile getirdi. Video konferans görüşmesine Changpeng Zhao ile birlikte Binance’in Mart ayında Asya Bölge Sorumlusu görevine getirilen Gleb Kostarev’in de katıldığı görüldü.
  • Fed kararı açıklanmasının ardından vadeli işlemlerde long ve short yönlü pozisyon açan Ethereum balinaları, bir likidasyona uğramamak için spot olarak altcoin satın aldı. Veri sağlayıcısı WhaleStats’ın aktardıklarına göre, Ethereum balinaları FED kararı öncesi en çok Shiba Inu (SHIB) satın aldı.
  • SEC ve Ripple arasında devam eden davada Yargıç Analisa Torres, XRP sahipleri için olumlu bir karar verdi. Bu önemli gelişme avukat James Filan tarafından duyurulurken XRP sahiplerini temsil eden avukat John Deaton’ın davaya kısmen müdahil olmasına izin verildiği bilgisini paylaştı. Böylece SEC’in davaya bilirkişi atanmasını engelleme çabaları sonuçsuz kaldı.

  • 27-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Blockchain Economy Summit, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Açılışta ışık ve dans şovlarıyla izleyenleri büyüleyen etkinlik kripto para ve Blockchain dünyasının önde gelen isimlerine sahne oluyor. Hilton İstanbul Bomonti & Conference Center’da düzenlenen organizasyonda 450 kişinin görev aldığı belirtilirken iki gün boyunca kripto para ve Blockchain alanında pek çok önemli isim konuşmalar yapacak.

  • Halk sporları için kamu fonlarını yönetmekten sorumlu olan Güney Koreli bir yerel yönetim yetkilisi, vergi mükelleflerinden 367 bin dolar parayı zimmetine geçirerek bu parayı eşiyle birlikte kripto yatırımları ve internet kumarına harcadı. KBC, polisin şu anda ülkenin güney batısındaki Güney Jeolla Eyaleti'ne bağlı Mokpo şehrinde ismi açıklanmayan yetkilinin olayını araştırdığını bildirdi.
  • Kripto para piyasaları, bu hafta ortalama yüzde 10’a yakın geri çekilme gördükten sonra Fed kararı öncesi bir miktar toparlandı ve yeniden 1 trilyon dolarlık toplam piyasa değerine doğru yöneldi. Dün ABD seansında alımlar yaşanırken toplam piyasa değeri, 950 milyar dolar seviyelerinden toparlanma gördü. Bugün de gün boyu hafif alıcılı yatay seyir son saatlerde yerini daha hacimli alım işlemlerine bırakmaya başladı. Kripto para korku ve risk iştahı endeksi, bu hafta bir miktar gerileyerek 30 değerinin altına düştü, ancak hala korku seviyesini işaret etmeye devam ediyor.

  • Uluslararası Para Fonu (IMF) para ve sermaye piyasaları direktörü Tobias Adrian, Yahoo! Finance ile gerçekleştirdiği röportajda Bitcoin ve kripto para birimi endüstrisinin potansiyel olarak daha da kötüleşebileceğini iddia etti. Krizlere karşı daha az savunmasız olan bazı sabit paraların olduğunu kabul eden Adrian, gelecekte daha fazla kripto para projesinin başarısız olabileceğine inandığını da ekledi.

  • Bilançosunda 130 bin BTC bulunan ABD’li yazılım şirketi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Blockchain Economy Istanbul Summit’te konuştu. Altının ölü bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Saylor, "Ethereum’da geliştirme ekibi değişimleri durdurmadan yatırım yapabileceğimi sanmıyorum.” dedi.
  • Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, Fed toplantısı ardından düşüncelerini aktardı. Bir süredir lider kripto para birimi olan Bitcoin‘de bir çöküş bekleyen Capo, halen alım yapmadığını söylüyor. Bitcoin‘in bu kadar temel sorunu varken yükseliş yaşayabilmesinin kendisine çok olası gelmediğini aktaran Capo, BTC'den 16 bin dolarlık bir çöküş beklediğini söyleyerek takipçilerini uyardı.
  • An itibariyle 200 haftalık hareketli ortalamanın üzerinde bulunan BTC'nin bu yükselişler esnasında short pozisyon açan yatırımcıları likit ettiği görülüyor. Bu yılın başından beri açtıkları short pozisyonlarla devasa bir servet inşa eden ayılar, Bitcoin‘in tekrardan 30 bin dolar direncini aşması halinde çok daha zor günler yaşayabilir.