Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789

Kripto parada son 24 saat...

27 Haziran kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Gözler Bitcoin'in aylık kapanışında. Uzmanlar, lider kripto paranın 4 gün içinde 22 bin doların üstüne çıkabileceğini söylüyor.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Dogecoin (DOGE) yüzde 11,6’lık artışla en çok yükselen altcoin olurken, STEPN (GMT) yüzde 10’luk düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

⦁ Bitcoin’in market değeri 400 milyar dolar seviyesinin üzerinde seyretmeye devam ederken kripto para piyasasının toplam değeri 997 milyar dolar civarlarında bulunuyor.

⦁ 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi 67 milyar dolar civarlarında.

⦁ Kripto para piyasasında 153 milyon dolar tasfiye gerçekleşirken bu durumdan 69 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

⦁ Tasfiye olan pozisyonların yüzde 54,16‘lık kısmını long'lar (uzun) oluştururken en çok tasfiye Bitcoin'de (BTC) yaşandı.

⦁ Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği analist Plan B, Bitcoin‘in aylık kapanışına dikkat çekti. Lider kripto para biriminin tarihinde hiçbir zaman 200 haftalık hareketli ortalamanın altında aylık kapanış yapmadığını söyleyen analist, takipçilerini uyardı: "Aylık kapanışın 22 bin doların üzerinde olması gerekiyor. Sadece 4 gün kaldı."

⦁ Yatay seyir izleyen piyasa koşullarında balinalar ceplerini doldurmaya ve ralliyi beklemeye devam ediyor. Ethereum ağındaki büyük cüzdan yatırımcıları, Shiba Inu birikimine devam etti.

⦁ İsviçreli lüks saat üreticisi Hublot, dijital varlık ödeme hizmeti sağlayıcısı BitPay ile ortaklık kurarak müşterilerinin sınırlı ürünleri kripto para birimleri ile satın almalarına olanak sağladı.

⦁ JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre Bitcoin (BTC) yatırımcıları daha fazla satış baskısına hazırlıklı olmalı. Panigirtzoglou, madencilerin kripto paralarını yılın üçüncü çeyreğine kadar satmaya devam edebileceğini söylüyor.

⦁ Kripto piyasasında son 24 saattir volatil hareketler yaşanıyor. Her ne kadar lider kripto para birimi kademe kademe değer kaybı yaşasa da metaverse ürünleri sert yükselişte. Dünyanın en büyük Web 2 şirketlerinden biri olan META‘nın (eski adıyla Facebook) bir metaverse coinini satın alacağı iddia ediliyor.

⦁ Küresel piyasalarda resesyon riski devam ederken, kripto paralardaki belirsizlik ciddi boyutlara ulaştı. Uzmanlar, şimdiden felaket senaryoları yazmaya başladı. Goldman Sachs’ın eski CEO’su ve şu anda bankanın kıdemli başkanı olan Lloyd Blankfein, yaklaşmakta olan resesyon konusunda uyardı. Tesla ve Spacex CEO’su Elon Musk da aynı riske dikkat çekti.

⦁ Devam eden Ripple ve SEC davaları nedeniyle XRP, ABD'li yatırımcılar tarafından sıkı takip ediliyor. XRP fiyatının günlük grafiğine bakıldığında analistler, kripto para biriminin düşüş eğilimini tersine çevirmenin ve 1 FIB seviyesine doğru büyük bir hareket yapmanın eşiğinde olduğunu belirtiyor. Kısa vadeli düşünüldüğünde ise XRP fiyatının, bir düzeltme veya geri çekilme olarak kabul edilemeyecek büyük bir yükseliş yaşanmasının ardından mola verdiği görülüyor.

⦁ Bitcoin‘deki çöküşleri bilmesiyle tanınan ve yakından takip edilen anonim kripto para analisti Dave the Wave, BTC’nin önümüzdeki yıllarda katlanarak yükseleceğini iddia etti ve kısa vadeli fiyat hedefini açıkladı. Dave the Wave, logaritmik büyüme eğrisi (LGC) modeline dayanarak Bitcoin’in önümüzdeki 4 yıl içinde potansiyel olarak yüzde bin 100’ün üzerinde bir yükseliş kaydedebileceğini söyledi.

⦁ ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Adria Cimino, uzun vadede yatırımcıların radarında olması gereken popüler iki altcoin projesine dikkat çekti: Ethereum (ETH) ve Cordano (ADA).

⦁ Kripto piyasasının en önemli destekçilerinden bir tanesi olan MicroStrategy'nin CEO’su Michael Saylor, lider kripto para birimi olan Bitcoin'i çöküş yaşasa dahi dijital varlıkları desteklemeye devam ediyor. Saylor, Twitter hesabından "Bitcoine sahip olacaksın ve mutlu olacaksın" dedi.

⦁ Hisse ispatı (PoS) Blockchain’i, Harmony Protocol‘ün Ethereum bağlantılı köprüsü Horizon, 24 Haziran’da saldırıya uğrayarak 100 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) çaldırdı. Harmony ekibi, olaydan iki gün sonra saldırıyı gerçekleştiren hackera ödül teklifinde bulundu. Hacker bu saldırıyı nasıl gerçekleştiğini açıklaması durumunda 1 milyon dolar ödül alacak.

⦁ ABD merkezli önde gelen bankacılık kuruluşlarından JPMorgan'ın analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin boğalarının henüz ortaya çıkmadığını belirterek düşüşün devam edebileceği konusunda uyardı.

⦁ Nicholas Merten, Bitcoin'de (BTC) dip kovalamacası sürerken beş büyük altcoinin en büyük kripto para birimi karşısında güç göstermeye başladığını söyledi. Merten'in dikkat çektiği altcoinler: XRP, BNB, Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Uniswap (UNI).

⦁ Ripple’ın kurucu ortaklarından ve şirketin eski CTO’su Jed McCaleb’in XRP bakiyesine izlemeye adamış bir internet sitesi olan Jed Balance'ın verilerine göre, Jed McCaleb’in cüzdanında 114 milyondan az Ripple (XRP) kaldı.