Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kripto parada son 24 saat...

30 Haziran kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- GAZETE DURUM kripto para dünyasının son gelişmelerini derledi. Son hızla gerileyen ve yatırımcıları korkutan lider kripto para birimi, 29 Haziran sabah saatlerinde 20 bin doların altına düştü. Yazının yazıldığı sırada son 24 saat içinde yüzde 3,55'lik bir düşüş yaşayan BTC, hâlâ 19 bin 390 civarlarında seyrediyor. Aylık kapanışına 1 gün kalan Bitcoin, ayı bu şekilde kapatırsa 200 haftalık ortalamanın altında kalmış olacak. 

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

⦁ Tenset (10SET) yüzde 8,1’lik artışla en çok yükselen altcoin, TerraClassicUSD (USTC) yüzde 34,7’lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

⦁ Bitcoin’in market değeri 383 milyar dolar seviyelerinde seyrederken kripto para piyasasının toplam değeri 931 milyar dolar civarlarında bulunuyor.

⦁ 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi 85 milyar dolar civarlarında seyrediyor.

⦁ Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 160 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 63 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

⦁ Tasfiye olan pozisyonların yüzde 72,44‘lük kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Son zamanlarda iniş çıkışlarla devam eden Bitcoin (BTC), 29 Haziran sabah saatlerinde bir kez daha 20 bin doların altına düştü.

⦁ Avrupa Birliği’nin 3 ana kurumu Konsey, Parlamento ve Komisyon üyelerinin yarın bir araya gelerek kripto düzenlemeleriyle ilgili iki önemli konuyu ele almaları bekleniyor. Avrupa Birliği yetkilileri, bölgedeki kripto pazarları için önemli etkileri olması beklenen Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) ve Fon Transferi Düzenleme Tasarısı'nı görüşme programlarına alacaklar.

⦁ FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, birkaç küçük ölçekli kripto para borsasının iflas ettiğini iddia ederken önümüzdeki dönemlerde iflas eden kripto şirketi sayısının artacağı konusunda uyarıda bulundu. FTX, son zamanlarda likidite kriziyle karşı karşıya olan Voyager Digital ve BlockFi'ye kredi açmayı teklif etmişti. Diğer yandan kripto kredi şirketi Celsius’un kurtarılamayacak boyutta bir riskle karşı karşıya olduğu düşünülüyor. Diğer kötü durumdaki şirket olan Three Arrows Capital de şu an iflas riski en yüksek şirketlerden biri.

⦁ Singapur merkezli kripto para hedge fonu Three Arrows Capital'in (3AC) tasfiye kararı gündemde. Su Zhu ve Kyle Davies tarafından kurulan şirket için İngiliz Virgin Adaları’ndaki hissedarlarının başvurusu üzerine tasfiye kararı alındı.

⦁ Çöküş yaşayan Terra ekosisteminin kendi haline bırakılan kripto varlıkları Luna Classic (LUNC) ve Terra Classic USD (USTC) son günlerde piyasadan pozitif ayrışan fiyat hareketlerine sahip. Bu kendi kaderine terk edilmiş iki kripto varlık son günlerde, piyasanın tersine ciddi yükselişte görünüyor. USDTC, son bir haftada 0,08 dolardan 0,099 dolara kadar yüzde 1,130 oranında muazzam bir yükseliş gördü. LUNC ise son bir haftalık periyotta 0,00005 dolar bandındaki dip seviyeden 0,00015 dolara kadar çıkarken yüzde 1,78 oranında önemli bir yükseliş kaydetti.

⦁ Bugün, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Twitter üzerinden şirketinin yeni Bitcoin alımını duyurdu. Saylor'un 20 bin 817 dolar ortalama fiyatından 480 BTC (yaklaşık 10 milyon dolar) aldığı duyuruldu. Son alınan miktarla birlikte MicroStrategy bilançosunda bulunan Bitcoin miktarı 129 bin 699’a ulaştı. Bu rakam yaklaşık 3,98 milyar dolara denk geliyor.

⦁ 10 milyon dolar değerinde ek Bitcoin satın alan Michael Saylor'a Binance CEO’su Changpeng Zhao'dan destek geldi. CZ, son gülenin Saylor olacağını savundu.

⦁ Kripto piyasasının koşullarını gerekçe göstererek para çekme işlemleri dahil tüm hizmetlerini durduran kripto para borç verme platformu Celsius Network’le ilgili Wall Street Journal’dan dikkat çekici bir rapor geldi. WSJ’nin haberine göre, 2021 yılında yatırımcılara gönderilen belgeler Celsius’un geleneksel bir ABD bankasından çok daha fazla risk taşıdığını ortaya koydu.

⦁ Geçtiğimiz dönemlerde sert yükseliş yaşayan DOGE, ATH seviyesinden yüzde 93 oranında düşüşte. Her ne kadar DOGE, ATH seviyesinden sert bir çöküş yaşamış olsa da yatırımcıların kar ve zarar oranlarını öğrenmekte en etkili metrik olan IntoTheBlock’un “In/Out of the Money” tablosu, Dogecoin yatırımcılarının yüzde 52’sinin hâlâ kâr ettiğini, yüzde 46’lık kısmın ise zararda olduğuna dikkat çekiyor. Geriye kalan yüzde 2’lik kısmın ise ne zararı ne de kârı bulunuyor.

⦁ Özbekistan Ulusal Prospektif Projeler Ajansı (NAPP) tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede Bitcoin madencilik operasyonları yasallaştı. Özbekistan aldığı bu kararla ülkeyi Orta Asya’daki yeni kripto ve web3 dünyasına açılan ülkeler arasına ekledi.

⦁ Pentagon’un araştırma kuruluşu olan DARPA, çarpıcı bir rapor paylaştı. Raporda Bitcoin ve Ethereum’un güvenlik kusurlarına değinen kuruluş, blockchain teknolojisinin “merkezi ve değiştirilemez” yapısının aslında gerçek olmadığı iddiasıyla gündemde.

⦁ Deutsche Bank, yayınladığı yeni raporunda, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin spekülatif, yüksek riskli varlıklar olduğu için merkez bankası kemer sıkma politikalarından orantısız bir şekilde etkilendiklerini belirtti. Banka geçmiş korelasyonuna dayanarak BTC’nin yıl sonuna kadar 28 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

⦁ Lider kripto para biriminin yüzde 75 oranında düşüş yaşaması birçok yatırımcıyı milyoner kategorisinden çıkarmış durumda. BitInfoCharts tarafından aktarılan verilere göre, an itibariyle BTC bakiyesi 1 milyon doların üzerinde olan cüzdan adreslerinin sayısı 26 bin 284. Bu cüzdan adreslerinin sadece 4 bin 342’sinin toplam bakiyesi yaklaşık 10 milyon doların üzerinde.

⦁ Bir süre önce 3 nanometre işlemciler için çalışmalara başlayan Samsung’un ilk müşterisinin Bitcoin madenciliği şirketi WhatsMiner olacağı bildirildi.

⦁ Kripto paralar konusunda uzman Amerikan menşeili hedge fonu Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead’e göre bugün piyasada yaşanan çöküşün sorumlusu Fed. Morehead, Fed’in çok uzun süredir büyük hatalar yaptığını ve bunun yansımalarının şimdi daha fazla “büyük çöküş” yaşanması muhtemel olan kripto dünyasında yankılandığını belirtti.

⦁ Bitcoin madenciliği firması Bitfury Group’un CEO’su Brian Brooks, lider kripto para biriminin düşüş serüvenin uzun süre devam etmeyeceğine inanıyor. Lider kripto para biriminin üretim maliyetlerinden dolayı bu seviyelerde kalamayacağını açıklayan Brooks, "BTC 20 bin dolarda kalmayacak çünkü gitgide daha fazla insan onu kullanıyor. Benimsenme oranı arttıkça BTC fiyatı da artacaktır." dedi.

⦁ ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale’in GBTC’yi Bitcoin ETF’ye dönüştürme teklifini değerlendirdi. SEC, Grayscale’in Bitcoin ETF teklifini reddettiğini açıkladı.