Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Kripto parada son 24 saat...

4 Temmuz kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Analistler, kripto parada bu ay için iki önemli tarihe dikkat çekiyor. Enflasyon verileri 13 Temmuz’da, Fed toplantısının kararları 26 Temmuz’da açıklanacak. Bu iki kritik tarih, kripto para piyasasında dengeleri değiştirebilir.

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Celsius Network (CEL) yüzde 14,2’lik artışla en çok yükselen; Synthetix Network (SNX) yüzde 7,1’lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 365 milyar dolar seviyelerinde seyrederken, kripto para piyasasının toplam değeri 903 milyar dolar civarlarında bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 57 milyar dolar dolayında bulunuyor.

- Son 24 saatlik sürede kripto para piyasasından 83 milyon dolar tasfiye olurken, bu durumdan 27 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 50,23‘lük kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken, en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

  • Analistler, kripto parada bu ay için iki önemli tarihi öne çıkartıyor. Enflasyon verileri 13 Temmuz’da, Fed toplantısının kararları 26 Temmuz’da açıklanacak. Bu iki kritik tarih, kripto para piyasasında dengeleri değiştirebilir.

  • Yılın başından bu yana Ethereum fiyatındaki önemli düşüşe rağmen, CoinMarketCap kripto para topluluğu, ETH’nin 31 Temmuz sonunda 2 bin 529 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Ankete, 11 bin 529 kişi katıldı. Bu, ETH’nin mevcut fiyatından yüzde 140 artacağı anlamına geliyor.

  • ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, paylaştığı blog yazısında Avrupa’daki varlığını güçlendirme planını açıkladı. Dünyanın önde gelen kripto para alım satım platformlarından olan Coinbase; Hollanda, İspanya, İtalya ve Fransa piyasalarına girmek istediğini duyurdu.

  • Ripple, CBDC iş birliği ile finansal katılım için çözümlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan ve toplam 197 bin dolarlık ödül havuzuna sahip bir hackathonunu başlattı.

  • Bitcoin’in, 30 bin doların altındaki çöküşünü tahmin eden kripto para analisti, BTC fiyatının 2022 yılının en dip seviyesini görme zamanının geldiğini vurguladı. Capo takma adını kullanan analist, yaklaşık yarım milyon Twitter takipçisine uyarılarda bulundu. Analiste göre, BTC'nin 20 bin dolarlık psikolojik destek bölgesini korumaması daha fazla yükselişe gebe...
  • Enflasyon artışlarının ardından alınan kararlar, kripto paraların değer kaybetmesine neden oldu. Her ne kadar birçok altcoin değer kaybediyor olsa da metaverse ürünleri yükselişe başlamak için fırsat bekliyor. Lider kripto para biriminin değer kaybı çok yüksek olmasına rağmen popüler metaverse ürünü CEEK VR, tekrar yükselişe başladı.
  • Ünlü matematikçi ve yazar Nassim Taleb, dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’in bir sonraki boğa piyasasında 100 bin doların üstüne çıksa bile enflasyona karşı koruma sağlamada halen başarısız olacağını söyledi. Taleb, devam etmekte olan kripto para akışının tam anlamıyla bir “buzul çağına” dönüşebileceğine, diğer deyişle fiyatların uzun bir süre toparlanamayacağına inanıyor.

  • Piyasasın önde gelen analistlerinden Lark Davis, yayınladığı en son videosunda odak noktasının, Bitcoin’in 10 bin dolara düşmesi olmadığını belirtti. Davis'e göre, analistler 2017’den bu yana oluşan alt trend çizgisine odaklanmalı. Zira,  mevcut ayı piyasası, çoğu tarihi modeli geçersiz hale getirdi. Analist, BTC’nin 200 haftalık hareketli ortalamada, aylık kapanışını daha önce hiç 20 bin doların altında yapmadığını ancak bunun şimdi gerçekleştiğini söyledi. Bitcoin’in geçen ayı yaklaşık yüzde 40 düşüşle bitirmesi, sektörde tehlike çanlarının çalmasına yol açtı. Haziran, Bitcoin için şimdiye kadarki en kötü aylık mumu temsil ediyor.

  • İş Yatırım Uluslararası Sermaye Piyasaları Müdürü Şant Manukyan, Twitter hesabından kısa vadede sermayenin Bitcoin’e olan güvenini tespit edebilmek için kullandığını belirttiği iki önemli göstergeyi paylaştı. Manukyan’ın takip ettiği göstergelerden birisi GBTC. Ekonomistin GBTC’yi kriter alma nedeni, 3AC gibi iskontolu Bitcoin alan fonların likiditasyonunu takip edebilmek. Şant Manukyan’ın takip ettiği ikinci gösterge Silvergate hissesi. Manukyan, Silvergate’in Microstrategy’ye verdiği kredi ve USDC ile ilişkisi nedeniyle Silvergate’in kripto paralar ve geleneksel sermaye piyasaları arasında açılan bir kapı olduğuna inanıyor.

  • ABD'nin, en büyük ikinci enerji şirketi Duke Energy'nin yeni faaliyetler kapsamında Bitcoin madenciliğini araştırmaya başladığı aktarıldı. Şirketin lider oranları ve düzenleyici strateji analisti Justin Orkney, katıldığı bir podcastte şirketin Bitcoin madenciliğine yönelik araştırmalarını doğruladı ve madencilerin şebekeye nasıl dahil edileceğini keşfetmeye odaklandıklarını belirtti.

  • Uber Eats tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre, henüz doğrudan kripto para birimi ödemelerini kabul etmedikleri öğrenilse de kripto para birimleriyle satın alınabilen BitPay hediye kartları kullanıma açıldı. BitPay tarafından desteklenen diğer kripto para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, XRP, Dai, Wrapped Bitcoin (WBTC) ve ABD dolarına endeksli bazı stablecoinler bulunuyor.

  • Kripto para piyasasında Capo olarak bilinen analist, mart ayında birkaç kripto para biriminin yüzde 50 oranında düşeceği uyarısında bulunmuştu. Tahminlerinde haklı çıkan analist;  Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) için değerlendirmede bulundu. Analiste göre BTC, 15 bin 800 ile 16 bin 200 dolar arasına gerileyebilir. ETH, 650 dolar ila 750 dolar seviyelerine düşebilir. ADA’nın 0,29-0,32 dolar seviyelerine doğru ivme kaybedeceğini iddia eden analist, SOL’un 18,00 ile 20,00 dolar seviyelerine çakılabileceğini öngörüyor.

  • Bitcoin'in yasaklanmasına rağmen Çin'de South China Morning Post’un bildirdiğine göre, Çin’in Blockchain pazarı ivme kazanmışa benziyor. Hükümet belgelerinin incelenmesi ve sektörden kişilerle yapılan görüşmelere göre ülkedeki kayıtlı Blockchain hizmetlerinin sayısı bin 821’e ulaştı.

  • Solana tabanlı bir blok zinciri ve likidite protokolü olan Crema Finance’ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı duyuruya göre, Creme Finance saldırı altında olduğunu resmileştirdi. Bağımsız bir güvenlik araştırma firması olan OtterSec tarafından sağlanan verilere göre saldırı, Solend flash kredilerinin yardımıyla gerçekleştirildi. Bilgisayar korsanına ait olduğu iddia edilen cüzdan adresi kara listeye alındı ​​ve hacker'ın yakalanması durumunda şirket, 800 bin dolarlık bir ödül vereceğini açıkladı.

  • 2017’de Bitcoin almak için bütün servetini satan meşhur aile, kripto para yatırımcılarının gündeminde... Kripto para piyasası son zamanlarda büyük darbe alırken, CNBC tarafından yayınlanan bir rapora göre, “Bitcoin Ailesi” Bitcoin satın almaya devam ediyor. Ancak, ailenin varlıkları kasım ayının başından bu yana 1 milyon dolardan fazla düştü. Baba Didi Taihuttu, 2021’in sonlarında BTC 55 bin dolar seviyesinin altına düştükten sonra ailenin BTC’lerinin yüzde 15’ini sattığını söyledi. Taihuttu, önümüzdeki boğa koşusunda Bitcoin’in en az 100 bin dolara ulaşacağını öngörüyor.

  • Kripto para piyasasının uzman analistlerine göre önde gelen popüler memecoin Dogecoin (DOGE), gelecek günlerde yeni dip seviyeler görebilir. Analistler, Elon Musk’ın son birkaç haftadır sessiz kalması nedeniyle DOGE'nin Musk'ın desteğine muhtaç olduğunu belirtiyor, izleyen günlerde Musk'ın DOGE hakkında tweet atabileceğini tahmin ediyor.