İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

Ünlü analist bu 3 altcoinde ralli bekliyor!

3 Kasım kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Popüler kripto para analisti ve trader’ı Rekt, üç altcoin‘in haftalık ya da aylık zaman diliminde önemli direnç seviyelerini aşma sürecinde olduğuna dikkat çekerek ralli öngörüsünde bulundu. Anonim kripto para analisti Rekt, 325 binden fazla Twitter takipçisiyle Ethereum, Dogecoin ve Cardano'ya ilişkin görüşlerini paylaştı. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Arweave (AR) yüzde 62,6’lık artışla fiyatı en çok yükselen, Chain (XCN) yüzde 13,2’lık düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 391 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,05 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 120 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 185 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 85 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 64,07‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Popüler kripto para analisti ve trader’ı Rekt, üç altcoin‘in haftalık ya da aylık zaman diliminde önemli direnç seviyelerini aşma sürecinde olduğuna dikkat çekerek ralli öngörüsünde bulundu. Anonim kripto para analisti Rekt, 325 binden fazla Twitter takipçisine Ethereum‘un (ETH) ağustos ayında 2 bin doların üzerine çıkmasından bu yana boğaları uzak tutan diyagonal direnci aşmayı başardığını söyledi: "ETH, alt yüksek trend çizgisi direncinin (siyah) ötesinde bir haftalık yükseliş kapanışının keyfini çıkardı. Sonuç olarak, ETH yakında bunu bir kırılım hareketi olarak tam olarak doğrulamak için bir yeniden test denemesi için trend çizgisine düşebilir. Kırılımın teyiti için bin 700 dolar ila bin 800 dolar (turuncu çizgi) geçilmeli. Ethereum’un rakibi Cardano'ya (ADA) değinen analiste göre, ADA fiyatı kritik bir direnci destek olarak geri almaya çalışıyor. Burası 0,40 dolar civarında. Eğer ADA boğaları başarılı olursa, analiste göre fiyat 0,48 dolara doğru önemli ölçüde ralli yapabilir: "Teknik olarak ADA haftalık kapanış geçen hafta alt trend çizgisinin altında oldu. Ancak bu hafta oluşan mum bu seviyeyi yeniden destek olarak geri alabilir. Bu desteği koruduğu sürece formasyon içinde yüzde 20 değer kazanabilir." Analistin dikkat çektiği son coin ise Dogecoin (DOGE). Rekt, DOGE’un yaşadığı yükselişle yaklaşık 16 aydır devam eden düşüş trendini kırdığını belirtiyor. Ona göre bu noktada DOGE’un önünde 0,141 dolar direnci var. Buradan yüzde 40 ralli tetikleyebilir ve 0,20 dolara ulaşabilir.


⦁ Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Elon Musk'ın Twitter için tasarladığı yeni sistemin ağdaki çok sayıda botla mücadelede etkili bir yol haline gelebileceğini, ancak mavi tikin dolandırıcılık karşıtı rolüne zarar vereceği için bir sorun olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, Buterin’e göre, ek bir doğrulama yönteminin geliştirilmesi sonucu değiştirecektir. Ethereum kurucusu, aylık 8 dolar ücretlendirmede bir sorun olmadığını ve mevcut mavi tik sisteminin aylık 20 dolarlık bir ödemeden bile çok daha ayrıcalıklı olduğu için ekonomik bir hiyerarşi yaratmayacağını söyleyerek yeni sistemi savundu.

⦁ Kripto para saklama şirketi BitGo, çarşamba günü yaptığı açıklamada, wDogeDAO ile yaptığı ortaklık aracılığıyla Ethereum blok zincirine wrapped Dogecoin (wDOGE) sunacağını duyurdu. Dogecoin’in wrapped hale getirilmesi, sahiplerinin wDOGE tokenlerini Ethereum ekosistemindeki merkezi olmayan uygulamalar (dapps) için kullanabilecekleri anlamına geliyor. Tüm wDOGE’ler 1:1 oranında bir DOGE token tarafından desteklenecek. Buna ek olarak BitGo, ay sonuna kadar hem DOGE hem de wDOGE için sıcak cüzdanlar, nitelikli saklama ve kullanıcı tarafından yönetilen saklama hizmeti sağlayacak. Duyuru, DOGE’nin fiyatının ekim ayı boyunca yüzde 102 artmasının ardından geldi. Analistler bu büyük sıçramayı, popüler meme parasının büyük bir destekçisi olan Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasının ardındaki heyecana bağlıyor.

⦁ Kripto analitik şirketi Glassnode’un sağladığı son verilere göre, 29 ve 30 Ekim günlerinde dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance’ten 2,5 milyar dolara yakın Bitcoin çıkışı oldu. InvestAnswers’in sunucusu ve iyi bilinen bir analist, Youtube’da 444,000 takipçisine son büyük BTC hareketlerinin anlamını açıkladı. Analiste göre, yaşananlar “çok kolaylıkla Binance tarihini en büyük Bitcoin alımı” olarak nitelendirilebilir: "Şimdi neden 2,5 milyar dolar önemli? Eğer birileri böyle 20 alım daha yaparsa borsalardaki Bitcoin’ler tükenir. Tamamen biter. İşte bu varlık bu kadar az bulunan bir varlık. Bunu bu kadar heyecanlı yapan da bu. Ben her sabah uyanır ve emin bir şekilde ‘Önümüzdeki bir kaç yıl çok eğlenceli olacak’ diyebiliyorum. Hem de şu an çok zor bir durumdan geçmemize rağmen.”

⦁ Gokhshtein Media’nın kurucusu, eski ABD kongre adayı David Gokhshtein, Twitter hesabı üzerinden lider meme coin DOGE hakkında şu sözleri aktardı: “Elon Musk’ın dün itibarıyla Twitter’da Dogecoin (Doge) hakkında yaptığı gönderme doğruysa, Doge ATH seviyesini kolayca aşacaktır." Elon Musk’ın Dogecoin’i Twitter üzerinde ödeme yöntemi olarak kabul etmesinin ardından DOGE’nin ATH seviyesini aşacağının altını çizen Gokhshtein, devasa bir yükseliş trendinin başlayacağını söylüyor.

⦁ Dün akşam saatlerinde Fed yeni faiz artış kararını açıkladı. Faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artıran Amerikan Merkez Bankası yetkilileri, piyasaların tekrar volatil hareketler sergilemesine neden oldu. Beklentiler doğrultusunda bir kararın açıklanmasının ardından yüzde 2 oranında değer kazandığı görülen lider kripto para birimi Bitcoin, 20.650 dolar seviyesine kadar çıktı. Fed yetkililerinin faiz artışını şu sözlerle duyurması dikkat çekti: "Enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürene kadar faiz artışlarına ihtiyacımız var."

⦁ Kripto para analisti Nicholas Merten, kripto para piyasasındaki devam eden ayı piyasasının bitmediğini ve makroekonomik güçlerin fiyatları daha da düşüreceği konusunda uyarıda bulundu. Kripto para analisti Nicholas Merten, 510 binden fazla YouTube abonesine, kısa vadede ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin duruşundan geri dönmesini beklemediğini, kripto paralar gibi riskli varlıkların değerini daha da düşürmesini beklediğini belirterek, şunları söyledi: "Bu düzeltme döneminin sonunu gerçekten görmeden önce biraz daha şok ve dehşete ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." Merten, yakılan yeşil mumların yükseliş piyasasının tersine döndüğü ve bunun yükselişin başlayacağı anlamına gelmediğini, Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamasının genellikle yatırımcıların fiyattaki düşüşü satın aldıklarında ortaya çıkan 200 haftalık hareketli ortalamanın henüz üzerine çıkmadığına dikkat çekti: "Boğa piyasalarını yönlendiren şey, yukarı yönlü ilk yüzde 10 ila yüzde 20 oranındaki mumlardır, bu da uzun süre devam etme zamanının geldiğini, ayı piyasasının bittiğini gösterir. Henüz bunu görmüyoruz. Ve tarihte ilk kez gerçekleşen bir şeyi görmek üzereyiz, yani 200 günlük hareketli ortalama 200 haftalık hareketli ortalamayı geçiyor. Bunu ilk kez burada görüyoruz. Her seferinde 200 günlük hareketli ortalama yavaşça yukarı doğru yükselir ve haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıkmaya başlardı çünkü bu bir dipten alım fırsatıydı. Bugünlerde Bitcoin, haziran ayından bu yana 200 haftalık hareketli ortalamanın altında seyrediyor. Bu çığlığa neden olan korkunun işaretidir. Bitcoin’in tarihi boyunca bu kadar uzun süre hareketli ortalamanın altında kaldığını hiç görmemiştik."

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su CZ, bugün yaptığı açıklamada, merkez bankalarının ilerleyen dönemlerde blok zinciri teknolojisini benimseyecekleri için kripto para birimleri adına önemli bir tehdit oluşturmadığını söyledi. Changpeng Zhao, Avrupa’nın en büyük teknoloji konferansı sırasında düzenlediği basın toplantısında şu sözleri aktardı: "Bu (CBDC) Binance veya diğer kripto para birimleri için bir tehdit mi? Sanmıyorum. Bence ne kadar çok şeye sahipsek o kadar iyi. Blockchain konseptini doğrulayacak, böylece teknoloji hakkında hâlâ endişeleri olan herkes: ‘Tamam, hükümetimiz şu anda bu teknolojiyi kullanıyor’ diyecek."

⦁ Kripto borsası Binance’in baş strateji sorumlusu Patrick Hillman'a göre Binance, Twitter’ı, Web 3 sorunlarıyla baş edebilmek için bir kalkan olarak kullanmak amacıyla Twitter'ı satın alması için Elon Musk ile öz sermaye ortağı olarak 500 milyon dolar harcadı. Patrick Hillman, salı günü CoinDesk TV'nin "First Mover" programında yaptığı açıklamada, "Bu durumu kendi adımıza Ar-Ge için tarihi fırsat olarak görüyoruz. Bu aşama, Web2 alanında sorunlu olmaya başladığını fark ettiğimiz bazı zorlukları temizlemeye başlamak için sanal bir alanı kullanma şansına sahip olmak” dedi. Hillman, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Twitter'ın büyüme ve inovasyon aşamasında kritik bir ortak olmayı istediğini ve Twitter’daki NFT’lerle ilgili sorunlarını çözebilmek için Web3 çözümlerine odaklanacağını vurguladı.

⦁ 9 yıla yakın süredir portföyünde yüksek miktarda DOGE tutan yatırımcı, son raporlara göre cüzdanındaki tüm DOGE varlıklarını çıkardı. Whale Alert tarafından raporlanan işlemde 9 yıla yakın süredir hareketsiz duran 2,37 milyon DOGE’nin tamamı transfer edildi. BitInfoCharts verileri yatırımcının, kripto parayı piyasaya sürüldüğü tarih olan Aralık 2013 döneminden Mart 2014'e kadar biriktirdiğini ortaya koydu. Yapılan hesaplamaya göre yatırımcının muazzam fiyat artışından dolayı yaklaşık 326 bin 401,43 dolar kâr elde ettiği tahmin ediliyor. 2 işlemde transfer edilen 2,37 milyon DOGE’nin anonim bir cüzdana transfer edildiği belirtilirken bu miktarın herhangi bir borsaya aktarılıp aktarılmadığı belli değil. Diğer yandan ortalama 335 bin dolara denk gelen DOGE miktarının satılmasının mevcut işlem hacmine göre fiyat üzerinde önemli bir etkisi olmayacağı tahmin ediliyor.

*

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!