Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Arama kurtarma ekipleri ve yardımlar yola çıkıyor

Türkiye'nin en büyük arama kurtarma timi Zonguldak'tan yola çıktı

AZE Haber Ajansı

Cevdet Akgün-Serdar Ünsal- Yusuf Ziya Cansever- Erdoğan Demir


ZONGULDAK-Merkezi üssü Kahramanmaraş 'ta meydan gelen 7.4 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye'nin en büyük uzman ekibi olan Zonguldak'lı madenciler bölgeye sevk edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak kömür havzasında beş müessesede uzman kişilerden oluşan talisiye ekipleri yola çıkarıldı. TTK yetkilileri talisiye ekipleri yanı sıra tüm madencileri arama kurtarma konusunda uzman olan tüm madencileri deprem bölgesine sevk etmeye hazır olduklarını söylediler.TTK ekibi, Türkiye'nin en büyük ve tecrübeli aramla kurtarma ekibi olarak biliniyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, "12 kişlik ekip ilk etapta bölgeye gönderdik. Hazır bekleyenler AFAD la iletişime göre gönderilecek. Ayrıca lojistik tırımızla 12 kişi daha yola çıkacak" dedi.

Zonguldak Valiliği kriz masasını Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Tutulmaz, Deprem bölgesine arama kurtarma konusunda uzman olan maden işçileri başta olmak üzere tüm ekipleri sevk ettiklerini açıkladı.

ANKARA YOLA ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ekiplerimiz yola çıktı. Uçakla iki kurtarma timi, 20 personel, 2 kurtarma aracı, önden hareket edecek. K9 kurtarma ekibi, 2 personel,2 köpek, kurtarma araçları, lojistik araçlar ve 40 kişilik kurtarma ekibimiz de yolda. Allah yardımcımız olsun" dedi.

İSTANBUL BÜYÜK BİR EKİPLE BÖLGEYE GİDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "AFAD ile koordine şekilde 2 arama kurtarma aracı ve 200 itfaiye personelimiz 1 yemek TIR'ı, Hamidiye Su ve Halk ekmek TIR'ları deprem bölgesine hareket etti. Toplam 260 personelimiz uçakla bölgeye gidiyor. Ayrıca soba, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de yola çıkmıştır" diye, sosyal medya hesabından duyurdu. 

AHBAB GERİ HİZMET DESTEĞİ VERECEK

AHBAB devreye girdi. Sanatçı Haluk Levent, yaptığı açıklamada, "Tüm şehirler deprem bölgesine geri desteğe çağrıldı. Ayrıca AHBAB arama kurtarma timi yola koyuldu. Ben de başkanları olarak bölgeye gidiyorum. Geçmiş olsun güzel ülkem" dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TIR YOLA ÇIKARTTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bir öğünde bin 500 kişilik yemek üretimine haiz mobil mutfağını deprem bölgesine çıkardı. TIR, Pazarcık ilçesine gidecek.

AZERBAYCAN YARDIM GÖNDERDİ

Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine hareket etti. 

IĞDIR'DA YARDIM KAMPANYASI

Iğdır Valiliği'nden yapılan açıklamada yardım kampanyası başlatıldığı belirtilerek, "Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem sonrası, bölgeye ilimizden yapılacak yardım faaliyetleri Valiliğimiz koordinesinde yürütülecektir. İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şuan için; Kullanılmamış battaniye, Bot, Kışlık Kıyafet ve Isıtıcı, Çocuk Bezi, Su ihtiyacı bulunmaktadır. .Söz konusu yardımları ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar, AFAD İl Müdürlüğümüze başvurabilirler." denildi. 

VAN'DAN YARDIM

Merkez üstü Kahramanmaraş'ta sabah 04:17 sıralarında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bölgeye 90 kişilik destek ekibi gönderdi. Van’da 2011 yılında yaşanan depremde büyük başarı gösteren Van AFAD’ın deneyimli 90 personel ile 30 araçlık destek ekibi deprem bölgesine sevk edildi. 

ANTALYA'DAN EKİPLER YOLA ÇIKTI

Antalya Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, Hatay'a Sağlık İl Müdürlüğü'nden 11 araç ve 39 sağlık personeli, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 82 kişilik komando birliği, Kahramanmaraş'a 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, AFAD'dan 75 personel, 1 otobüs ve 5 kurtarma aracı, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 164 personel yola çıktı.

BÜYÜKŞEHİRDEN 30 KİŞİLİK UZMAN EKİP

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden de Kahramanmaraş'a tam donanımlı 30 kişilik uzman arama kurtarma ekibi gönderildi. Elazığ ve İzmir depremlerinde de görev alan deneyimli ekip, enkaz altı görüntüleme, sismik ses dinleme, termal kamera gibi teçhizatlar ile kesici ve ayırıcı donanımlara sahip. Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibinin bölgede AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına katılacağı bildirildi.

MOBİL AŞEVİ HAZIRLANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da deprem bölgesine sosyal yardımlar için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi, hazırlıkların tamamlanmasının ardından afet bölgesine hareket edecek. Battaniye ve diğer ihtiyaçlara yönelik yardımlarla ilgili hazırlıklar da sürüyor.

EDİRNE BELEDİYESİ EKİP GÖNDERDİ

Depremin hemen ardından hazırlıklarını tamamlayan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı 9 kişilik bir ekip, biri kaza kırım aracı olmak üzere 2 araçla birlikte yola çıktı.

Ekiplerin deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çok geniş bir alanda hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem yüreğimizi yaktı. Maalesef çok sayıda ölü ve yaralılar var. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla. Edirne olarak, bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olacak, yaralarımızı hep birlikte birlik ve beraberlik içinde saracağız” dedi.

BALIKESİR ARAMA TİMİ GÖNDERİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Başkan Yücel Yılmaz Yılmaz, Osmaniye bölgesinde koordinasyonu sağlamak amacıyla bölgeye gidiyor. Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla 4 araç, 15 personel, 2 Arama Kurtarma köpeği ile öncü ekip bölgeye intikal etmek için yola çıktı.