Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

CADDE TV YEREL SEÇİMİN NABZINI TUTUYOR

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, dün akşam (12 Mart) katıldığı Cadde TV canlı yayınında Rahmi Aygün'ün sorularını yanıtladı.

AZE Haber Ajansı

ANKARA – Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, dün akşam (12 Mart) katıldığı Cadde TV canlı yayınında Rahmi Aygün'ün sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin bir numaralı sorununun enflasyon olduğunu belirten Suat Kılıç, hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimin ise emekliler olduğunu söyledi.

İşsizlik oranı ve kira maliyetlerindeki artışın geçim sıkıntısını katladığına işaret eden Suat Kılıç, Türkiye'de yerel seçim sürecinin ilk kez bu kadar genel seçim parametreleri altında ilerlediğini kaydetti.

Seçilmeleri halinde, Ankara'da toplu konut problemini çözebileceklerini söyleyen Kılıç, her yıl 20 bin sosyal konut yapmak suretiyle vatandaşları kira yerine taksit ödeyerek ev sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Toplu konutların halka arzıyla eş zamanlı olarak, ada ve mahalle bazlı kentsel dönüşüm planları olduğunu da kaydeden Suat Kılıç, böylece kira ve satış maliyetlerinin düşeceğine işaret etti.

Başkanlık makamının imkansızlıklardan yakınma yeri olmadığını dile getiren Suat Kılıç, “Belediye

Başkanı ilin mahalli lideridir, önderidir, hizmetkarıdır. Bu işleri yapmak zorundadır. Gerekirse Belediye Meclisi üyelerini tek tek ikna edip, kamuoyu desteğini arkasına alıp, bunları çözmekle mükelleftir” dedi.

ULAŞIM SORUNU...

Seçildiği takdirde gerçekleştirmek istedikleri projelerin ayrıntılarına da değinen Suat Kılıç Ankara'nın ulaşım sorununa işaret etti. Kılıç, şöyle dedi :

“İhtiyaçlar hiyerarşisine göre öncelikler sıralandığında : Ankara'nın 10 yeni metro hattı planlanacak. Birinin ihalesi yapıldığında diğerinin hazırlıklarına başlanacak. Birinin inşaatı başladığında, diğerinin ihalesi yapılacak. Ankara'dan Akyurt - Esenboğa yönünde Çubukla da sağlanacak bir metro hattı bugün için kaçınılmaz bir ihtiyaç. Ankara'daki araç sayısıyla, trafik yüküne baktığınız zaman bir anormallik olduğunu görüyorsunuz. Yıllardır bir tek kilometre yeni bir raylı sistem yapılamamış olması kabul edilemez bir durum.”

Doğru planlamalar yapılması halinde, Ankara'da ulaşım, trafik ve toplu taşıma problemlerinin çözülebileceğine işaret eden Kılıç, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde azınlık, muhalefet gibi gerekçelerden yakınarak Belediye Başkanlığı makamını işgal etmenin manası olmadığını söyledi.

SOSYAL YARDIMLAR...

Sosyal yardımlar konusunu da gündeme getiren Suat Kılıç, vatandaşı sosyal yardımlarla ayakta tutmaya çalışmanın çözüm olmadığını vurguladı. Suat Kılıç konuya ilişkin şunları kaydetti :

“Bugün ABB tarafından uygulanmakta olan tüm sosyal yardımları çeşitlendirerek ve artırarak sürdüreceğiz. Ama bir fark ortaya koyacağız. Her ne veriyorlarsa bugün bakın konu dramatik bir boyut kazandı. Biri et vereceğim diyor, öteki but vereceğim diyor. Biri 3.000 vereceğim diyor, öteki 5.000 vereceğim diyor. Biri suyuna indirim yapacağım diyor, öteki suyu tamamen bedava vereceğim diyor. Yok mu artıran şeklindeki bu yaklaşımları kesinlikle yakışıksız buluyorum. İnsan onuruna aykırı ve rencide edici yaklaşımlar olarak görüyorum. Biz bu sosyal yardımları artırarak, çeşitlendirerek devam ettireceğiz ama sağ elin verdiğini sol el görmeden yapacağız.”

“Şehrimizde beldemizde yönettiğimiz belediye sınırları içinde bir kadın çocuklarını aç uyutmak mecburiyetindeyken. Bunu bilerek uyku, rahat bir uyku o şehri yöneten belediye

başkanına haram olsun. Bunu bu kadar net ifade ediyorum. İnancımızın da, tarihimizin de kültürümüzün de bize öğrettiği budur. Devlet yetişemiyor olabilir, sosyal yardım fonu, kaymakamlıklar erişemiyor olabilir. Kaldı ki bu işler kaymakamlıklardan ziyade aslında belediyelerin işidir. Keşke hükümet bu yönde önümüzdeki dönemde bir karar alsa ve makamlar yerine belediyeler bu görevi icra etseler. Çok daha verimli olur, çok daha yerinde olur”

KADINLARA YÖNELİK PROJELER

“Aslında söz verilip yapılmayan 480 tane kreş var Ankara'da. 500 yapacağız demişler, “20 tane yaptık” diye ilan ettiler. Ben de diyorum ki, kreşler yapacağız. Sadece çalışan kadınlar için mi? Hayır, sadece çalışan kadınlar için değil çalışmayan kadınlar için de mahalle kreşleri yapacağız. Çünkü çalışmayan kadınlarla ilgili de bir projemiz var. Çocuğunu ya da çocuklarını götürüp mahalle kreşine bırakacak, kendisi belediyenin meslek edindirme kurslarına katılacak. Kadınlarımız meslek sahibi olmadıklarından dolayı aile ekonomisine bir katkıları yok. Aile ekonomisine katkı sağlayamadıklarından dolayı tek tabanca tek maaşla geçinme konusunda problemler yaşanıyor. Kadınların üretimlerini meslek edinmekle de bırakmayacağız. Kadınların üretimlerini kadın kooperatifleri vasıtasıyla ekonomiye kazandıracağız. İşte bizim ahlaklı belediyecilik dediğimiz şey budur.”