Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Kenan Doğulu'dan
Kenan Doğulu'dan "Kahve" şarkısı geliyor
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
123456789
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Kenan Doğulu'dan
Kenan Doğulu'dan "Kahve" şarkısı geliyor
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
123456789

CHP İl Binası'nın satın alınması muamması!

Haber Merkezi

İSTANBUL- Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı olarak bilinen Fatih Keleş’in büyük miktarda paraları saydığı görüntüler tartışma yarattı.

Görüntülerde balyalar halinde masaya dizilen milyonlarca lira, çevresindeki kişiler tarafından tasnif edilerek etiketleniyor ve siyah seyahat valizlerine yerleştiriliyordu.

Görüntülerde paranın sayılıp bavullara doldurulması işleminin yaklaşık 4 saat sürdüğü iddia ediliyor.

Açıklamada, söz konusu görüntülerin CHP İstanbul İl Binası’nın satın alınmasıyla ilgili olduğu belirtilerek, suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

İktidara yakın kimi yayın kuruluşları ve çeşitli sosyal medya hesaplarından bugün “CHP’de valiz dolusu para” iddialarıyla yayınlanan görüntülerle ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, görüntülerin 2019 yılında Sarıyer sınırları içerisinde bulunan CHP İl Binası’nın satın alınma süreciyle ilgili olduğu ve mülk sahibi avukatın bilgisiyle sızdırıldığı belirtilerek, 4 Kasım 2023‘te yapılan kurultayla bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Aaynı görüntülerin daha önce yine mülk sahibi avukat tarafından CHP il yöneticilerine ‘şantaj yapmak’ için kullanıldığı ifade edilen açıklamada hem söz konusu mülk sahibi avukat hem de görüntüleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın açıklaması'nda binanın satışı ile ilgili yapılan ödemeye ait tesellüm tutanağı da paylaşıldı.

BAŞSAVCILIK RESEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıkça, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldı.

Görüntülerin CHP’nin İl Binası alınırken çekildiği iddiasının ardından bir açıklama da CHP'nin eski Avukatı Mustafa Kemal Çiçek’ten geldi.

"ESKİ AVUKATTAN AÇIKLAMA: İLK DEFA DUYDUM"

Açıklamayı yalanlayan Çiçek, "Görüntülerdeki avukat arkadaşın ismini ilk defa duydum. Ben bu ismi hiç görmedim, duymadım. Eğer bu görüntüler binanın alım süreci içinde çekilse biz de bu tablonun içinde olurduk.” dedi.

Çiçek, katıldığı televizyon prograramında konuyailişkin şu değerlendirmeyi yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanlığının yayınladığı paçavradan ibaret düzmece belgesine itibar edilmemelidir! Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum! 30 milyon TL nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmiş olup, bakiye kalan bir kısım; Ocak 2020 de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir! Bu boyutta haricen bir rakam söz konusu olmamıştır! Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır! Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak; haksız zenginleşme içerisine girmiş ise bunun tesbit ve gereğini yapacak makamlar bellidir!

GÖRÜNTÜLERE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Gazeteci Nedim Şener de CHP İL Başkanlığı’nın açıklamasından önce, sosyal medya hesabı X’ten aynı kamera kaydını paylaşıp “İşin ilginç yanı; İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’in sayımı 4 saat süren ve nereden geldiği nereye gittiği meçhul paralarla ilgili İmamoğlu suskun, Fatih Keleş suskun, avukatlık bürosu suskun. Yazım ve sözlerim nedeniyle beni sabah üç ifade için karakol’a çağıran Türk adaleti ise herkesten suskun" değerlendirmesini yaptı.

AK PARTİLİ İSİMDEN TEPKİ: YALANINIZ BATSIN

CHP'den yapılan açıklamaya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Özkaya'nın değerlendirmesi de şöyle:

"Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi siyasi partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok." İfadelerini kullandı. Ayrıca Özkaya açıklamalarının devamında, "2820 sayılı SPK'nun 66/2.maddesi gereğince 2019 yılında YDO ile artırılmış haliyle bir kişinin siyasi partiye yapacağı bağışın en üst sınırı 54.566,27 TL'dir. Bu miktarın üstü bağış yasaktır. Bağışlar mutlaka onaylanmış makbuz mukabilinde olur.

Yine aynı Kanunun 116/1.maddesi gereğince Kanuna aykırı bağışta bulunan kişi ve bağışı kabul eden parti yetkilisi 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Bu durumda söylediğiniz miktarlar için böyle A4 kağıda çiziktirilmiş müsvetteler değil, doğru dürüst onaylı makbuzlar ve banka dekontları sunmanız gerekiyor, aksi halde ilgili herkes yasal olarak sorumlu olacaktır..."

İmamoğlu’na yakın bir hesapken seçim kampanyasında İBB aleyhine yayın yapmaya başlayan İBB Haber adlı hesabın dolaşıma soktuğu görüntüleri paylaşanlardan biri de eski CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan oldu.

Çapan: "16 milyon için çalışıyorlar, bravo Ekrem… " paylaşımını yaptı.