İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789
İlk kez stadyum konseri verecek
İlk kez stadyum konseri verecek
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Haluk Levent'ten şaşırtan 'Eurovision' açıklaması
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
Volkan Demirel boşanma iddialarıa yanıt verdi
123456789

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Biz birlikte iktidar oluyoruz, bize katılın

Hak, hukuk, adalet çağrısıyla CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de toplandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Biz birlikte iktidar oluyoruz. Bize katılın" dedi.

Ahmet Mert Dokuzoğlu

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da yapılacak olan 'Milletin Sesi' mitinginin İstanbul'da yapılacağını duyurmuştu. 

Maltepe Miting Alanı'nda düzenlenen ve 18:00'da başlayacak miting için saat 14:00'den itibaren  'Milletin Sesi' mitingi için toplanmalar başladı. 

Protokol olmayan miting de Kılıçdaroğlu, yurttaşların arasında konuşmaları dinledi. 

Gezi Davası tutuklarının aileleri ilk olarak kürsüde konuştular. Gezi aileleri konuşmasında, "Merhaba. Gücünü özgürlük ve eşitlikten alan, dayanışmayı büyüttüğümüz ama en çok da umudumuzu geleceğe taşımamıza vesile olan Gezi Direnişi'nin adalet talebini bugün bir kez daha bu meydana taşıyarak demokrasiye güç veren herkese merhaba. Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi, kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği, derelerimizin özgür aktığı geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereğini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir" diye konuştular. 

Daha sonra CHP milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanları kürsüye çıktı. Vatandaşların yoğun alkışları arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı: 

"Türkiye değişime hazır"

Kılıçdaroğlu, "İktidar değişti, hak hukuk geldi diye yetinmeyeceksiniz. Bir hata gördüğünüz zaman eleştirmekten çekinmeyeceksiniz. Biz kazanacağız, söz veriyoruz, biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir buhranın içindedir. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Enflasyon yükseldi, onlar emeklilere tek bir zammı dahi çok görüyor. En değerlilerimizi kaybediyoruz, gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Onların hamasi söylemlerinden de, yalanlarından da bıktık. Ağızlarını açtıklarında 2053, 2071, Almanya bizi kıskanıyor, maddelerde gizli anlaşmalar var. Bunlar yalan. Uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya, ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Kul hakkı yiyenlerin kim olduğuna bakmadan kafalarına inmek zorundayız." diye konuştu. 

"Biz 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız"

Kılıçdaroğlu, "Biz 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunlara, mafyalara, baronlara ses çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Ama belediye başkanlarımız, bütün kumpasları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyor. İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Kendini derin devlet olarak ilan edenlere olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun." dedi. 

"Ülkeye gelen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inanıyorum"

Sığınmacılarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Ben suçla mücadeleye inanıyorum. Bunların hepsini toplumdan söküp atmaya inanıyorum. Ülkeye gelen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Devletimiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz. Biz ırkçılığa karşıyız. Asla bu temiz milletin alnına bir kara leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. OBİT teşkilatını kuracağız. Suriye'ye Orta Doğu'ya barış getireceğiz. İlkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesidir. Herkese, 84 milyona Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız diyorum. Tıpkı Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız gibi, eski tartışmaları bir tarafa bırakıp mücadele etmek zorundayız." açıklamalarını yaptı. 

"Ey Muhafazakar kardeşim"

Kılıçdaroğlu, muhafazakar seçmene hitap ettiği konuşmasında "Muhafazakarlara seslenmek isterim. Bu sorunlar hepimizin sorunu. Ey muhafazakâr genç kadın. Bu aynı zamanda senin de sorunun. İl başkanımıza siyaseti yasaklayan zihniyet senin İstanbul Sözleşmeni yok ediyor, nafakanı kesiyor, seni ötekileştiriyor. Sen ses çıkaracaksın ve itiraz edeceksin. Genç muhafazakâr kadın, çünkü aynısı sana da yapılacak. Sadat’çıların Asrika toplantılarında sen yoksun, seni dinlemezler. O toplantılarda vatana ihanet suçu işlenirken erkekler oturdu yeni anayasa yazdı, sen orada yoktun ve olamazsın ama kayıtsız kalamazsın. Ey muhafazakâr kardeşim bu seçimde kararsızım diyemezsin. Kayıtsızlık bir cevap değildir, başlangıç değildir, sondur. Bu nedenle kayıtsızlık her zaman saldırganın dostudur. Çünkü saldırganın yararınadır. Saldırganın karşısında dik durmalısın, onurlu durmalısın." diye seslendi.

"Onlar sarayda fink atıyorlar, millet ise aç"

Kılıçdaroğlu seçmene kendi celladınızı seçmeyin diye seslenerek, "Samimi olacağım. Düşündüklerimi amasız, fakatsız sizlerle paylaşıyorum. Bir, bazıları hala öğretilmiş çaresizlikle bir partinin ve bir parti liderinin halkını dinlemesini zayıflıkmış gibi algılıyor. Bir liderin kibar olmaması gerektiğini söylüyorlar. İyi kalpli olmak, devlet adamı olmak zayıflıkmış gibi gösteriyorlar. Biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum. Nerede durduğumu biliyorsunuz ve bunu değiştirmek niyetinde değilim. Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı, dezavantajlı olanların derdine koşmayı değiştirmem değiştirmeyeceğim tam aksine inadına koşacağım. Unutmayın. İyi insan olmayı zayıflık gibi gösterenler yani bir yüzükle yola çıkanlar bugün milletin celladı haline geldi. Onlar sarayda fink atıyorlar millet ise aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu bir şov dünyası değil bu bir demokrasi arayışı. Ciddi olmak zorundayız. Vicdanımızın sesini dinlemek zorundayız. Ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız." dedi. 

"Biz birlikte iktidar oluyoruz, bize katılın"

Vatandaşlara vicdanınızı dinleyin diyen Kılıçdaroğlu, işsizlere iş sağlamak, akıllı bir ekonomi ve asgari ücretlinin açlığa mahkum olmadığı bir iktidar istiyorsanız bize katılın mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, "Biz birlikte iktidar oluyoruz. Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim, ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, bir yüzükle yola çıkıp bugün milletin celladı haline geldiler. Kendi celladınızı seçmeyin. Vicdanımızı dinlemek zorundayız. CHP'de geçmişte şöyle yaptı böyle yaptı diyorlar. Evet hatalar oldu. Biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Allah şahidimizdir ki kendimizi geliştirmek için çok çaba harcıyoruz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bölgesinde saygın bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız, akıllı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlığa güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 Milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünürseniz bize katılın" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar kürsüden seslendi 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce yurttaşlar da kürsüde konuşmalar yaptı. 

CHP'nin İstanbul Maltepe'de düzenlediği "Milletin Sesi" mitinginde; 65 yaşında bulaşıkçılık yapmak zorunda olduğu duyurulan Nazife Canoğlu konuşmasında, “Artık burama kadar geldi, yeter diyorum. Bir ekmek 5 lira, biz bunu alamıyoruz, akşamdan sabaha zam olur mu?” dedi. Ev işçisi Muazzez Süngü ise; “Ben 8 yaşındaki çocuğumla markete gidemiyorum olur da çocuğum bir şey görür alamam diye, anneleri bu hale getiren sistem utansın” diye konuştu. Kağıt toplayıcısı Nusret Güllü, “Pazarlardan artıkları toplayarak onlarla geçiniyorduk, şimdi domates oldu 20-25 lira, o ezik domatesi de atmıyorlar artık, onu da toplayamıyoruz” dedi. Kasap Fatih Uludağ, “İki gün öncesine kadar vatandaşın biri 15 liralık kıyma istiyor, yemek yapacağım diye, 15 liralık kıyma 100 gram, 100 gramlık kıyma ile 4 kişilik aile yemek yapacak” diye konuştu.