Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

İBB’den fotoğraf açıklaması: Önemsemiyoruz

İBB'nin sözcüsü olan Murat Ongun, İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde yanında olan bazı gazetecilerle ilgili eleştirileri önemsemediklerini açıkladı...

İBB'nin sözcüsü olan Murat Ongun, İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde yanında olan bazı gazetecilerle ilgili eleştirileri önemsemediklerini söyledi.Ongun'un özellikle Nagehan Alçı'yla ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekenken, bu sözler gazeteciler arasında tepkiye neden oldu.

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Gezinin siyasi yönünün yanı sıra İmamoğlu’nun otobüsündeki gazetecilerle ilgili fotoğrafı eleştirilere karşılandı. Ongun, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, Akif Beki’nin bulunduğu gazetecilerle çekilen fotoğrafla ilgili Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuştu ve şunları söyledi:

“Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içerisindeki tartışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Biz Twitter’a bakmıyoruz.

‘Hande Fırat’ı da davet etmiştim’

Fotoğrafı ben istedim en son aşamada. Yazılar yazılıyordu, paylaşımlar yapılıyordu, ben biraz gazeteciler üzerinde yürüdüm. Bu bizim ilk seyahatimiz değil. Bundan sonra da yapacağız. Ardahan’da bir gezi var. Aslında bu geziye Hande Fırat’ı da davet etmiştim. Eşi ile ilgi olarak bazı tartışmalar olduğu için gelemedi. Başkalarını da davet ettik, birinin tatili birinin başka bir şeyi vardı. Ben bu tartışmaları çok önemsemiyorum.

‘Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor’

Nagehan Alçı oralarda çok seviliyor. Ben kendi başıma yapmıyorum ki, bu listeyi kendi başıma hazırlamadım. Gezi hazırlarken listeyi sayın başkana sunuyorum. Sayın başkan onay vermeseydi ben bu geziyi düzenleyebilir miydim? İmamoğlu’nun keyfi yerinde. O, bu tartışmalara bakmıyor. Biz genel fotoğrafın bütününe bakıyoruz.”

HALKTV'deki gazetecilerden tepki

Bu açıklamaların ardından muhalif gazetecilerin birçoğundan Ongun’a tepki geldi.

HalkTV ana haber spikeri İrfan Değirmenci Murat Ongun’u, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a benzeterek, “Fahrettin, bu hesap senin mi? 200-300 kişi kendi aramızda konuşuyorduk da merak ettik” ifadelerini kullandı.

HalkTV sunucusu Şule Aydın da benzer bir tepki göstererek, “Daha 'saray'a ulaşmadan bu dil, varın ulaşıldığında gerisini siz düşünün... Kendisini her şeyin üzerinde gören, eleştirenleri değersizleştiren 'öteki' sayan kibir ne kadar tanıdık değil mi? Biz bu filmi izledik...” dedi.

Mustafa Hoş ise açıklamaları “kibir” diyerek değerlendirdi ve “Onurlu dürüst tüm gazetecilere meydan okumadır bu. kirli geçmişi silme cüretidir. gücün yarattığı zehirli bir kibirdir. tavır ve davranış rte/akp imitasyonudur” diye konuştu.

BirGün’den Bahadır Özgür de “Bu fotoğrafa eleştiri yapanlar arasında çok sayıda gazeteci vardı. Murat Ongun açıkça ‘Siz popüler değilsiniz. Sizi takmıyoruz’ dedi. Bu sözler kolay yutulmaz, ilk basın toplantısında veya gezi davetinde gerekli yanıt verilir herhalde” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin dışında programcı ve sunucu Metin Uca da dikkat çeken ifadeler paylaştı. Uca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Bu fotoğrafta olması gerektiği gibi, farklı dünya görüşlerinden gazeteciler yer alıyor. Ancak, Kabataş yalancısı ve tetikçi sayın Nagehan Alçı’nın gazeteciler arasında yeralmasını sayın @ekrem_imamoglu’nun unutkanlığına mı sayın Alçı’nın utanmazlığına mı bağlamalıyız kararsızım” diyerek tepkisini dile getirdi.

İttifak ortağı İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, Meral Akşener’in Ortadoğu Politikaları Danışmanı Buğra Gürsoy da “Ohhh, rahatladık... Hepi topu 300 kişiymiş... İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun, Nagehan Alçı'lı fotoğrafla ilgili, 'Bu eleştiriler medya içerisindeki 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu'" dedi.

Fazıl Say: Yeri yok

Dünyaca ünlü Müzisyen Fazıl Say da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ekrem İmamoğlu'na seslendi. Say yaptığı paylaşımda "10 yıl önce Hayyam Retweet davasında, ceza almam için uğraşan gazeteci kadının gönlümün en uzağında bile yeri yoktur" ifadelerini kullandı.