Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

İmamoğlu ve Yavaş'tan AA'ya tepki

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını çarpıtarak verdiğini belirterek, "Yine bir Anadolu Ajansı vakası yaşıyoruz. Anadolu Ajansı'nın itibarı sıfırın altındadır, hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşların itibar etmemesini özenle bildiriyoruz" dedi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını çarpıtarak verdiğini belirterek, "Yine bir Anadolu Ajansı vakası yaşıyoruz. Anadolu Ajansı'nın itibarı sıfırın altındadır, hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşların itibar etmemesini özenle bildiriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok aşağılarda bir oy orana sahip olduğunu ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu söyleyen İmamoğlu, "13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir. Buna inanıyoruz" dedi. Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da AA'ya tepki göstererek "Güvenilir hiçbir tarafı yoktur. Mahçup da olmuyorlar. Açılan sandık oranı yüzde 23,87. İstanbul ve Ankara'da öndeyiz" diye konuştu.

"AA'NIN İTİBARI 0'IN ALTINDA"

İmamoğlu ve Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan İmamoğlu, "13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına size sesleniyoruz. Her sefer yaşadığımız manzarayı yine yaşıyoruz. 31 Mart seçimleri itibarıyla bitkisel hayata girmiştir ve bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklememektedir. Anadolu Ajansı'nın itibarı 0'ın altındadır. Vatandaşımızın itibar etmemelerini özenle bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul'daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen AA ve yöneticilerinin, kendileri için yok hükmünde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Birkaç hatırlatma yapmak isterim. 2015 seçimlerinde yine AA ne hikmetse yüzde 65 ile sayın Erdoğan'ı önde başlatıyor ve o seçim yüzde 40'la bitiyor. Kasım seçimlerinde yüzde 75'le başlıyor, yüzde 49 ile bitiriyor. 2018'de sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimlerde yüzde 67'lere varan oranla başlıyor yüzde 52 ile bitiriyor. 2019'da yine yüksekten başlıyor. 2 saat sonra ekranlarını kapatıyor.

"KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI İLAN EDİLECEKTİR"

Bu oranlara baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 13. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kılıçdaroğlu ülkemizin bu akşamı Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir.

Veriler üzerinden baktığımızda ilan edilmesi şu anda erken. Bu akşam yüzde 57 ile başlayan AA'nın ortalama 15-20 geride bitirdiği gecelere bakarsak bu akşam varın siz toplama çıkarma hesabıyla ortaya koyun.

Kesinlikle çok aşağılarda bir orana sahiptir sayın Erdoğan ve biz kendi sistemimizle ilgili de verilerimiz var. Kaldı ki sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayımızın yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapılarak sözüm ona AA sisteme dahil etmemektedir.

Biz buradayız, 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu burada. Birazdan Millet İttifakı'nın çok kıymetli liderleri burada olacak. Hep birlikte buradan takip edeceğiz. Sizleri bilgilendireceğiz.

Memleketimizin hiçbir köşesinde tek bir vatandaşımızın kandırılmasına, bu gece yüzü asık olmasına fırsat vermeyeceğiz. Sandık başındaki dostlarımız, demokrasi kahramanları, görev alan herkes işine baksınlar, biz onlara güveniyoruz.

Bu bağlamda görevimizin başındayız, bizi izlemeye devam edin. Şu anda sonuçlar sizi mutlu edecek seviyededir diyeyim."

YAVAŞ: MAHCUP DA OLMUYORLAR 

Daha sonra söz alan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "31 Mart seçimlerinde de rakibimin rakibimi yüzde 83 ile başlatmışlardı. Kendi işlerine gelen sandıkların sonuçlarını AA bütün milletimize yayıyor. Güvenilir hiçbir yanları yoktur. Mahcup da olmuyorlar" diye konuştu.

AA'nın gerçekten işlevini yerine getirmediğini kaydeden Yavaş, "Elimizdeki verilere göre tam sonuç vermeyeceğim; yüzde 23,87 net sonuçlara göre şu anda sayın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize inanın, bize güvenin. Yanlış bilgi verirsek mahcup olan biziz, AA'nın durumuna düşmek istemiyoruz. Sandıklarda duran arkadaşlarımızın veya bizi izleyen bütün milletimizin moralleri yüksek olsun. Şu anda net rakam olarak konuşuyoruz, öndeyiz ve inşallah 1. turu tamamlayacağız. Veriler çoğaldıkça ayrıca bilgilendirmesini yapacağız. Yüzde 23,87 sandık oranı, Türkiye çapında. Bize bildirilenlerde biz öndeyiz şu anda. Türkiye'nin her yerinde, İstanbul ve Ankara'da öndeyiz" dedi.

"AA'YA TOPLAMA ÇIKARMAYI ÖĞRETECEĞİZ"

Tekrar sözü alan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Meseleye bütüncül bakıyoruz. Net olarak öndeyiz, makul bir ortalama vardır. Ama zamanı geldiğinde Mansur Başkanımın dediği gibi ifade edeceğiz. Biz AA'ya 4 işlem değil toplamayı, çıkarmayı öğreteceğiz. Gülmeye devam .Benim size tavsiyem AA'ya bakmayın."