Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle birçok etkinlik düzenlendi

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Türkiye'nin birçok ilinde farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Haber Merkezi

ANKARA- Yurt genelinde trafik düzeni ve güvenliğinin korunması amacı ile her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü , “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” olarak kutlanıyor.

HATAY

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde oluşturulan etkinlik alanında başta çocuk ve gençlerin trafik güvenliği hakkında bilgi sahibi olmasının önemi anlatıldı.

Alandaki stantlara alışveriş merkezindeki vatandaşlar ve çocuklar ilgi gösterdi. Sağlık ekipleri, olası trafik kazalarında ilk yardımın hayat kurtarmada büyük önem taşıdığını anlattı ve çocuklara ilk yardım tekniklerini gösterdi.

Emniyet, jandarma ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çocuklara çeşitli broşür, boyama kitapları ve anahtarlık hediye edildi.

MANİSA

Manisa'da polis ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Kent Parkı'nda çocuklarla uçurtma uçurdu.

İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş'ın da katıldığı etkinlikte çocuklara balon, pamuk şeker ve uçurtma hediye edildi.

Hafta dolayısıyla bilgilendirme faaliyetlerini sürdüren ekipler, 597 sürücü ve 802 yolcuya emniyet kemeri ve trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yaptı, broşür dağıttı, "Hayatla Yarışılmaz" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında bilgiler verildi.

BURDUR

Karayolu trafiğinde, güvenlik için uyulması gereken kurallara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacı ile ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ münasebeti ile Burdur’da da birçok etkinlik düzenlendi.

Kentte, Karayolu Trafik Güvenliği Günü münasebeti ile düzenlenen etkinlikler; bugün saat 10.30’da, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş ile başladı.

Yürüyüşe ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere; Burdur Valisi Türker Öksüz başta olmak üzere, kurum ve kuruluş amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Cumhuriyet meydanındaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Karayolu Trafik Güvenliği Günü münasebeti ile düzenlenen programda, açılış konuşmasını Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik yaptı.

Zaman zaman Burdur halkına ve kentteki öğrencilere, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirmen ve eğitimlerin verildiğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Bitirik konuşmasında; “birimlerimiz tarafından halkımızı bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerimiz devam etmekle birlikte dönem dönem trafik stratejisinde toplumsal farkındalığın artırılarak, mevcut sürücü ve yaya davranışlarının değiştirilmesi için kamuoyunda trafik kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik kampanyalar hayata geçirilmektedir. “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük”, “Kemerin Ses Getirsin”, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Yol Ver Hayata”, “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz”, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”,“Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik” gibi yol kullanıcılarının bilgilendirilmesine yönelik olarak çalışmalarımız ile pek çok trafik güvenliğine hitap eden kampanya etkinlikleri ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir.

Trafik birimlerimizce “Trafik Dedektifleri Çocuk Eğitim Projesi”, “Mobil Trafik Eğitim Tırı”, “Çocuk Trafik Eğitim Parklarında Eğitim”, “Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerleri”, “Umuma Açık Alanlarda Eğitim”, “Okul Servis Araçları Şoförlerine Eğitim”, “Okul Geçidi Görevlilerine Eğitim”, “Yaşam Tüneli Eğitimi” kapsamında 2024 yılında toplam 26.781 yol kullanıcısına eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yapılarak muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilmesini hedeflenmektedir.

Amacımız Burdur Emniyet Müdürlüğü olarak; vatandaşlarımızın evine, ailelerine, çocuklarına sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak, trafikte “1” can kaybının bile fazla olduğu anlayışı ile denetimlerimizi arttırarak muhtemel trafik suçlarıyla mücadelemize en kararlı şekilde aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

B URSA VALİSİ DEMİRTAŞ MESAJ YAYINLADI

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 1-7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'na ilişkin mesaj yayınladı.

Vali'nin paylaşımı şöyle;

Trafikte güvenliği sağlamak hepimizin sorumluluğunda!

1-7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası vesilesiyle vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde kurallara riayet etmeye davet ediyor, güvenli ve kazasız günler diliyorum.