Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

İttifakta çatlak yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altı liderin Türkiye’nin geleceğinden sorumlu olduğunu, bu yüzden ittifakta çatlak olamayacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderlerinin birbirleriyle uyum içerisinde çalıştıklarını vurguladı. CHP Lideri, katıldığı bir Youtube canlı yayınında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun "Milletvekilliği seçimlerinde ittifak içinde bir üçüncü ittifak olabilir." sözlerinin sorulması üzerine, altı liderin Türkiye'nin geleceğinden sorumlu olduğunu ifade etti. Bu yüzden ittifakın bozulamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Karamollaoğlu, kendi görüşünü belirtmiştir. Tüm seçenekleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

İttifakta çatlak olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ortada çatlama falan yok. Herhangi bir şey de yok. Liderler gayet samimiler." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine tek adayla gidilmesi gerektiğini dile getiren CHP Lideri, “Benim şahsi kanaatim tek adayla gidilir, birinci turda kazanılır, mesele de biter." diye konuştu. "Siz adaylığa en yakın isim misiniz?" sorusu üzerine ise buna ittifakın karar vereceğini söyledi.

“Aday konusu hiç konuşulmadı”

Altılı masada aday konusunun hiç konuşulmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, adayın Cumhurbaşkanlığı niteliklerine sahip olan birisi olacağını ve arkasında hep birlikte duracaklarını vurguladı.

"Yarın erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz"

Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçime ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu: "Yarın erken seçim olacakmış gibi zaten çalışıyoruz. Erdoğan seçimi kazanacağını bilse derhal seçim yapar. Ertelemesinin nedeni 'Acaba ben biraz daha erteleyip toplumda bir rahatlama yaratabilir miyim?' arayışı içinde. Ama boşuna bu arayış çünkü yönetemiyor. Devlet yönetilmiyor zaten. Hiç meraklanmayın Erdoğan'ın yeniden seçim kazanma şansı yoktur. Derler ya 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz'. Bu kadar fakir, fukara, bu kadar yoksulluk, bu kadar perişanlık. Yani ertesi gün düzelse bile asla unutmaz. Kolay bir şey değildir. Gidin bir çiftçiyi dinleyin. Erdoğan 'Düzelteceğim' diyor. Kiminle düzeltecek, kadrosu var mı?" 

“Doğru aday güven veren aday olacak"

Doğru aday kim sorusuna Kılıçdaroğlu, "Doğru aday, güven veren aday olacak. Taahhüt edilenleri seçildikten sonra yapacak aday olacak. Taahhüt edilenleri yapma konusunda 6 liderin de güveneceği, 5 liderin de güveneceği, hepimizin güveneceği bir kişinin olması lazım. Biz bir araya gelip oturacağız bir karar vereceğiz bunda. Karar verirken toplumun nabzı da tutulur, oturup kendi aramızda da konuşuruz ama burada temel nokta güvendir. (Seçilen kişi) Siz liderlerin dışında önemli kararı tek başınıza alırsanız o güven en başından sarsılır, bugün bizi bir araya getiren güvendir" karşılığını verdi.

"Bütün sandıklarda güvenliği sağlayacağız"

Kılıçdaroğlu, sandık güvenliği hakkında, "Bütün hazırlıklarımız var, iktidar partisi dahil onlardan daha hazırlıklıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar, bütün sandıklarda güvenliği sağlayacağız. Bizdeki veriler hiçbir partide yok, iktidar partisi dahil." değerlendirmesinde bulundu. "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı noktasında nasıl Hakimler Savcılar Kurulu düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, atamaların siyasete göre değil, liyakate göre yapılmasının doğru olduğunu söyledi.

“Önemli olan parlamentoda çoğunluk olmak”

Kılıçdaroğlu’na seçimi kazanamama ihtimali olan isimlerin, CHP listelerinden aday olmasına nasıl baktığı da soruldu. CHP Lideri, parlamentoda çoğunluk oluşturmanın milletvekili sayısından daha önemli olduğunu ifade ederken, güzel sonuçların çıkacağına inandığını, karamsar olmadığını ve hedeflerinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek olduğunun altını çizdi.