Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
Şekip Mosturoğlu başkan oldu
27 NİSAN E-MUHTIRA
27 NİSAN E-MUHTIRA
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Oyuncu Gonca Vuslateri anne oldu
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
Arda Güler, Real Madrid'i galibiyete taşıdı
123456789

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın aylığı 313 bin 870 lira

CHP'li milletvekilleri “çoklu maaş vurgununa karşı” kanun teklifini Meclis'e sundu...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın aylık gelirinin 313 bin 870 lira olduğunu açıkladı. Yavuzyılmaz, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Alpaslan'ın bir aylık gelirinin 73 asgari ücrete denk geldiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “çoklu maaş vurgununa karşı” kanun teklifini Meclis'e sundu.

Meclis kürsüsünde konu üzerine söz alan Yavuzyılmaz, ülkede milyonlarca işsiz olduğunu fakat buna karşılık birden fazla maaşı olan AK Partili bürokratların sayısının bile tam olarak bilinmediğini dile getirdi.

Alpaslan’ın Bakan Yardımcısı olmasının yanında aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankasının da Yönetim Kurulu üyesi olduğunu söyleyen Yavuzyılmaz, bankanın yüzde 18,72'sinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu kaydetti. Alpaslan’ın bu nedenle, bu hisseyi temsilen bankanın Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, “Bakan Yardımcılığı aylık maaşı 39 nin 537 lira. Kuveyt Türk Katılım Bankası 2022 yılı Genel Kurul Toplantı Tutanağı'na göre banka Yönetim Kurulu üyesi olarak aylık ücreti 9 bin 630 dolar. Yanlış duymadınız, ücreti dolar üzerinden alıyor yani Türk lirası olarak ücreti aylık 142 bin 427 lira. Aldığı Yönetim Kurulu ilave ücreti aylık 8 bin 919 dolar yani 131 bin 906 lira. Böylece, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının bir aylık geliri 313bin 870 lira. Yani 73 asgari ücrete denk geliyor” bilgisini verdi.

“Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları çift maaşlı”

Yavuzyılmaz, konuşmasına “Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gözlerinden neden ışık saçtığını da tespit ettik” diye devam etti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığında dört bakan yardımcısı olduğunu aktaran Yavuzyılmaz, dört Bakan Yardımcısının da çift maaş aldığını vurguladı.

CHP'li Yavuzyılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Yunus Elitaş aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulunda, buradan aldığı huzur hakkı aylık 67 bin 870 lira; toplam aylık geliri 107 bin 37 lira. Diğer Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Cengiz Yavilioğlu TÜRK TELEKOM Yönetim Kurulunda, buradan aldıkları yılda 6 maaş ikramiye, ücret ve Bakan Yardımcılığı maaşları toplamı aylık 80 bin o155 lira. 4'üncü Bakan Yardımcısı Murat Zaman aynı zamanda EXIMBANK Yönetim Kurulu Başkanı, o da maaş, huzur hakkı ve yılda 4 maaş ikramiyeyi de yine cebine indiriyor.”

Deniz Yavuzyılmaz, bir yanda alanında iş bulamayan gençler varken diğer yanda uzmanlığı olmayan alanlarda görev alan çok maaşlı AK Partili bürokratlar olduğuna dikkat çekti. Ülkede bunca güvenlik sorunu varken Emniyet Genel Müdürü’nün PTT Yönetim Kurulunda olduğunu dile getiren Yavuzyılmaz, İçişleri Bakanı’nın da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının Yönetim Kurulu'nda yer aldığını söyledi.

“Çok maaş sevdası peşindeler”

Yavuzyılmaz, Tarım ve Orman Bakanı’nın göreve gelir gelmez dört yeni bakan yardımcısını Yüksek Komiserler Kurulu'na atadığının altına çizdi. Yüksek Komiserler Kurulu’nun, at yarışları ve müşterek bahisleri düzenleyen, safkan Arap ve İngiliz atlarının soy kütüğü işlemlerini yapan kurul olduğunu belirten Yavuzyılmaz, ülkenin tarım ve hayvancılığı bitmiş haldeyken AK Parti'nin Tarım ve Orman bakan yardımcılarının “çok maaş sevdasıyla at peşinde koştuklarını” ifade etti.