Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

"Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya sınırına düşen füzeye ilişkin, "Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli" dedi. İstanbul'daki terör saldırısına da değinen Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele adı altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır" diye konuştu.

Haber Merkezi

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya sınırına düşen füzeye ilişkin, "Rusya'nın açıklamasına saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli" dedi. İstanbul'daki terör saldırısına da değinen Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele adı altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır" diye konuştu.

Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Polonya-Ukrayna sınırına düşen füzeyle ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, "Rusya'nın yaptığı açıklamaya saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli. Sabah Scholz ile görüşmede bunun detay araştırmasının yapılması gerektiğini söyledi. Biden'ın da bu füzelerin Rus yapımı olmadığını açıklaması herhalde Rusya ile ilgili olmadığını göstermektedir. Onun için inceleme-araştırma şart" diye konuştu.

Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un 6 NATO ülkesi olarak birbirleriyle irtibat kurduklarını söylediğini aktararak, "Biden'ın açıklaması bir yol açıyor. Burada ısrarla bir Rus yapımıdır diye üzerine gitmek bu işi tahrik eder diye düşünüyorum" dedi. Bir an önce Rusya ve Ukrayna'yı aynı masa etrafında toplama gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bunun için de tahrik metodunun doğru olmadığı görüşündeyiz. Barışın yolu diyalogdan geçer. Döner dönmez sayın Putin'le telefon trafiğimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Savaştan hiçbir şey elde edilmez" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Dökülen her damla kana ortaktır: DEAŞ'la mücadele adı altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar kimin arkasına saklanırlarsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Destek bekliyoruz: (Terörle mücadele) Tüm dost ve müttefiklerimizin, Türkiye'nin haklı mücadelesine samimi desteğini bekliyoruz. Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Aşırı yükselen enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor. Bu kriz belli bölgelerin değil, tüm ülkelerin krizidir. Küresel ekonomideki kötüleşmenin en şiddetli vurduğu bölgeler Asya ve Afrika'daki kırılgan devletlerdir. Ekonomik göstergeler bir çıkış yolu bulunmazsa mevcut durumun kötüleşeceğini gösteriyor.

ABD ile F-16 görüşmeleri: (F-16 konusunda) Görüşmeler şu anda olumlu, fazla detaya girmeye gerek yok. Sayın Biden ile yaptığım görüşmede bu olumlu havayı hissettim.

Tahıl anlaşması: Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim, herhangi bir sıkıntı yok. Sayın Putin'le görüşmeleri yaparak gübre ve amonyak nakliyatını ele alacağız.

İcazet almamıza gerek yoktur: Yunanistan'ın bu tür yaklaşımları, duruşu vs. Benim söylediğim "Bir gece ansızın gelebiliriz" benim için kelam-ı kibardır. Hadlerini bilmiyorlar. Bu noktada biz komşu, komşuluk hukukunu bil. Bizimle fazla dalaşma. İstediğin kadar adaları doldur, hiçbiri sana fayda sağlamayacaktır. Burada Türkiye var, yerini yurdunu iyi bileceksin. Geçmişini bir okursa, tarihini incelerse orada görecektir. Bu iş kürek işi değil, yürek işidir.

Sınır ötesi operasyon: (Sınır ötesi operasyon olacak mı?): Şu anda sorgulamalar soruşturmalar devam ediyor. 81 yaralımız vardı. Bu sayı 25'e düştü. 6 kişi hayatını kaybetti. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor bunların araştırması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmak konusunda kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım.