58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

YILDIRIM'IN İDDİALARI SÜRÜYOR

Yerel seçimler yaklaşırken, adayların rekabet yarışı da kızışıyor.

AZE Haber Ajansı

ANKARA - Yerel seçimler yaklaşırken, adayların rekabet yarışı da kızışıyor.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin beş yılda 6 milyar 937 milyon zarara uğratıldığını iddia etti.

Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, belediyenin 308 milyar 496 milyonluk kaynağının sadece yüzde 3,27'sini sosyal yardımlara harcadığını kaydetti.

Cengiz Topel Yıldırım, dün akşam (11 Mart) katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım canlı yayında Mansur Yavaş'ı hedef alarak, “5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok. Soruyoruz bu para nerede?” dedi.

İYİ Parti ABB adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“BELEDİYE ŞİRKETLERİYLE İLGİLİ DENETİM KOMİSYONUNA BİLGİ VERİLMEDİ”

Program konuklarından gazeteci Şaban Sevinç'in, “5 kişilik komisyonun içinde kimler var?” sorusuna, “Tüm partilerden üyeler var” yanıtını veren İYİ Parti ABB adayı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Bu evrak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin kanun gereği oylayarak görevlendirdiği 5 belediye meclis üyesi tarafından düzenlenmiş 2022 yılı denetim komisyonu raporu. İYİ Parti üyesi de var MHP üyesi de var AK Parti üyesi de var. Bu komisyon kurulur, bu kurul yaklaşık 3 ay faaliyetlerine devam eder. Faaliyetleri bittikten sonra bunu Belediye Meclisi Başkanına takdim eder. Belediye Meclisi Başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanıdır."

"ABB 308 MİLYAR KAYNAĞIN SADECE YÜZDE 3,27’ SİNİ SOSYAL YARDIMLARA HARCAMIŞ"

Belediye şirketlerinin dönem dönem Sayıştay tarafından denetlendiğine değinen Cengiz Topel Yıldırım, bu denetimlerden kamuya açık internet sitelerine yansıyan verilere göre, ABB'de güncel rakamlarla 308 milyarın üzerinde bir kaynak harcandığını; ancak bu kaynağın sadece yüzde 3,27'sinin sosyal yardımlarda kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

"5 MİLYAR 982 MİLYON NEREDE?"

ABB'nin şeffaflık yalanı altında zarara uğratıldığını savunan Cengiz Topel Yıldırım, “Emekliye verdiğini ay bazında söyle sorusuna cevap veremiyorlar. Belediye kasasında olması gereken 5 milyar 928 milyonunu soruyoruz, söyleyemiyorlar. Bu para nerede?” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ'A '308 KİŞİ' SORUSU...

Cengiz Topel Yıldırım, Belediye şirketlerine bağlı çalıştırılan bir trol ordusunun da Basın Yayın Dairesi bütçesinde giderleştirildiğine işaret ederek şunları söyledi :

"Şu an Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Basın Yayın Dairesinde çalışan yaklaşık personel sayısı 27 kişi. Belediye’nin personel sayısı 27 kişi. Fakat Basın Yayın Dairesi’nde 308 kişi de Belediye şirketleri bünyesinde çalışıyor. Belediye şirketinden herhangi bir hizmet almıyorsun, bunu kendi Belediye’ndeki Basın Yayın Dairesi giderlerinde giderleştiriyorsun. 308 kişi çalıştırıyorsun. Trol ordusu var ya işte bu. Bunlara 5 yılda yaklaşık ödenen para 739 milyon. Güncellenmiş rakamla. İşte Mansur Yavaş Belediyeciliği. Bu 308 kişi niye Basın Yayın Dairesi’nin bütçesinde giderleştirilmiyor? Niye başka şirketin bütçesinde?"

300 “TROL” PERSONEL İDDİASI...

Gazeteci Şaban Sevinç, Yıldırım'ın iddialarına yönelik olarak Mansur Yavaş'ın ekibi tarafından yapılan açıklamayı aktardı. Sevinç, şunları söyledi :

“Biraz önce Basın Yayın’da çalışan troller var dediniz ya. Onlarla ilgili Mansur Bey’in ekibinden bir açıklama var. Şöyle diyor; “Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi’nin tam adı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesidir. 7 gün 24 saat, 3 vardiya 278 personel, 153 çağrı merkezi de çalışmaktadır. 4 giriş kapısındaki danışma personeli ile sayı 300’ü bulmaktadır. Bu personel, Belediye’nin personel şirketi BELKA’dan Fen İşleri Dairesi’ne, oradan görevlendirme ile Basın Dairesi’ne gelmektedir. Bu sistem 20 yıldır böyle. Buradaki eski personelin sayısı daha çok. 300 personel trol olacak ve Sayıştay bunu görmeyecek mi?” demiş."

Siyasal İetişimci Ferhat Murat da konuyla ilgili olarak "Cengiz Bey’in iddiaları ile alakalı bana da bir mesaj var. Oğuzhan Atsız diye bir Twitter fenomeni Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işten ayrılmış ve trol ordusu olduğunu açıklamış." dedi.

YILDIRIM: ANKARA’DA İHALEYE FESAT KARIŞTI

Programda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt ihalesine de değinen Cengiz Topel Yıldırım, ihaleye fesat karıştırılarak yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.

Yıldırım konuya ilişkin olarak şunları söyledi :

"Bunların hepsi Sayın Mansur Yavaş’ın önünde ve bilgisinde. Bunlarla ilgili hiçbir işlem yapmaması kendisi adına bence eksik olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi asfalt ihalesi yapıyor. Bu ihalede katılan 2 firmanın teklifi birebir aynı. Kuruşuna kadar aynı. Bu ihalede 27 tane iş kalemi var. 27 iş kalemindeki birim fiyatları dahi aynı. Bu orta zekalı bir kişinin az biraz baktığında, ihale mevzuatını da sadece bir okusa bunun ihaleye fesat karıştırmak olduğunu bilir."

“ABB'DEKİ ASFALT YOLSUZLUĞUNUN BELGELERİ"

Yıldırım, asfalt ihalesine ilişkin belgeleri bugün sosyal medya hesabından da paylaştı.

İhale belgelerini VARAN-1 başlığıyla paylaşan Cengiz Topel Yıldırım’ın, Gürkan Hacır’la birlikte hukukçu Ersan Şen’i de etiketlemesi dikkati çekti. “İhale için iki ayrı firmanın kuruşuna kadar aynı fiyatı teklif etmesi ihaleye fesat karıştığının kesin delilidir” diyen Yıldırım, aynı teklifi veren Makimsan şirketinin ihaleyi yapan ABB’nin Bugsaş ve Portaş şirketlerinin Genel Müdürü olan Mesut Özarslan’ın ‘asfaltçısı’ olduğunu açıkladı. Mesut Özarslan seçimlere CHP’nin Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak giriyor.