Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

"Zafer" havası estirildi

NATO zirvesinde Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine yeşil ışık yakması, iktidar yanlısı gazetelerin manşetlerine taşındı.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ın vefatı, gazetelerde geniş yer buldu. Arkın'ın sanat hayatını detaylandıran haberler, tüm gazetelerin birinci sayfalarına taşındı. İktidar yanlısı gazeteler, manşetlerinde NATO zirvesinde Türkiye'nin taleplerini kabul ettirmesini "zafer" havasında verirken; diğer gazeteler ağırlıklı olarak ekonomik kriz ve liyakat ile ilgili haberleri öne çıkarttı.

Hürriyet, NATO zirvesine geniş yer verdi. "Kabul ettiler, kriz aşıldı" başlığıyla verilen haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile buluştuğu, Türkiye'nin taleplerini kabul ettirince mutabakata varıldığı kaydedildi. Gazetede, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, AB Komisyonu Başkanı Charles Michel, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre'nin de görüşmeyle ilgili sözleri yer aldı.

Sabah, NATO zirvesini manşetine taşırken, "Başkan Erdoğan'ın Madrid zaferi" başlığını kullandı. Haberde, Erdoğan'ın kararlılığı ve liderlik vizyonuyla 4'lü zirvede Türkiye'nin terörle mücadele alanındaki bütün tezlerini kabul ettirdiği belirtildi. Gazete, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yeni eşi CHP'li Tuba Torun'un "Dolarla vekil oluyorlar" sözlerini haberleştirerek, "CHP kafasını yine kuma gömdü" başlığını attı.

Milliyet'in, "Madrid'de 3'lü memorandum" başlıklı manşetinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4'lü zirvede Türkiye'nin taleplerini 10 maddelik mutabakatla İsveç ve Finlandiya'ya kabul ettirdiği kaydedildi.

Yeni Şafak, asgari ücrette yapılacak zam için toplanacak komisyonun üç formül üzerinde duracağını manşetine taşıdı. Haberde, ilk formülün asgari ücretin 6 aylık enflasyona göre artırılması, ikinci formülün yıllık enflasyon farkının ücrete yansıtılması, üçüncü formülün de işverenin ödediği 750 liraya yakın SGK priminin devlet tarafından karşılanması ve bu tutarın maaşa yansıtılması olduğu dile getirildi. Gazetede, NATO zirvesinde Türkiye'nin şartlarını kabul ettirdiğine de yer verildi.

Türkgün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşmacı olarak davet eden Türk Ocakları'na tepkisini sürdürüyor. Gazete, "Bunu nasıl yaptınız?" başlığıyla verdiği manşette, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türk Ocakları 110 yıl evvel millet zillete düşmesin diye kurulmuştu ama 110 yıl sonra zillete ev sahipliği yaparak geçmişine kalın bir sünger çekmiş, bizim de ciğerimizi dağlamıştır" sözlerine yer verdi.

Cumhuriyet, ekonomik buhranın toplum üzerindeki etkilerini "Çocuklar aç, gençler yurtsuz" başlığıyla ele aldı. Haberde, beş yaş altı çocuk ölümlerinin neredeyse yarısının yetersiz beslenme kaynaklı olduğu, üniversitelerin yurt ücretlerine yaptığı zammın da öğrencileri barınma kriziyle karşı karşıya bıraktığı dile getirildi. Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun düşeceği tarihi sürekli ertelediğini ve son olarak 2023'ü göstermesini de sayfalarına taşıdı.

Karar, Türk Ocakları'nda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmaya tahammül gösterilmemesini sayfalarına taşıyarak; siyaset üstü kalma iddiasına rağmen atılan adımın "Başka parti temsilcilerine sergilenene hoşgörü bu kez unutuldu" eleştirilerine yer verdi. Gazetede, COVID-19 vaka sayılarının yüzde 50 arttığı haberi de yer aldı.

Sözcü, "Liyakat yerine sakadat oldukça daha çook orman yanar" üst başlığıyla kaleme alınan manşetinde, "Bakan değişti ama kafalar değişmedi" başlığını kullandı. AK Parti döneminde kamudaki atamalarda liyakat değil, partiye yakınlığın dikkate alındığı, kritik görevlere eş, dost, akraba, damak, enişte gibi kişilerin atandığı dile getirildi. Gazetede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sedat Peker'in ihbarlarını paylaşan Sözcü yazarı Uğur Dündar'dan şikayetçi olması haberine de yer verildi.

Köşe yazarları ne dedi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılacak zamdan feragat ettiğini, sıranın Kılıçdaroğlu'nda olduğunu yazdı.

Sabah yazarı Dilek Güngör, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmeyi işledi. Güngör, turizmin geleceğini görüştüğü Bakan Ersoy'un “Bu yıl için koyduğumuz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefini geçeceğimize inanıyorum” sözlerini aktardı.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, bugünkü köşe yazısında "açılım" sürecine değindi. HDP'ye selam veren herkesi terör örgütüne üye olmakla suçlayan iktidarın, bu partiye yönelik farklı seçenekler üzerinde durduğunu yazan Balbay, bütün meselenin, bunları toplumun tepki vermeyeceği şekle sokmak olduğunu dile getirdi. Balbay, iktidarın seçim sürecinde ekonominin konuşulmaması için her şeyi yapacağını belirterek, "Bunun için ekonomiyi alt edecek ağırlıkta gündem, içeride-dışarıda açılım konuları gerekli" dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın valilik kararıyla Hatay'a alınmamasını köşesine taşıdı.

Karar yazarı İbrahim Kahveci de ekonomik krizin etkileri üzerine bir yazı kaleme aldı. Kahveci, "Şimdi asgari ücret üzerinden yeni bir müjde verecekler... Daha doğrusu aldıklarının bir kısmını geri verecekler. Eylül-ekim aylarında açlık sınırının altına düşen asgari ücretin şu anda açlık sınırı farkı yüzde 50’ye geldi bile. Yani asgari ücretin haziran ayı açlık sınırına çıkması bile yüzde 50 zam gerektiriyor. Ya, yılın kalan 6 ayı ne olacak?" diye sordu.