Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

MSB'den ABD'ye tepki

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Suriye'de PKK/YPG terör örgütü elebaşı ile görüştü.

AZE Haber Ajansı

ANKARA -  Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 36, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 204’ü Irak’ın, 315’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hâle getirilmiştir." dedi. Aktürk sınırlardan yasa dışı geçişlere ilişkin, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 161 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. Bin 571 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir." bilgisini verdi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Aktürk, yarın Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanacağını anımsatarak, "Üstlenmiş oldukları çok yönlü sorumluluklar ve örnek teşkil eden başarılarla hayatımızın her alanında öncü bir rol üstlenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden kutluyor, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz." dedi.

"Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 36, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 204’ü Irak’ın, 315’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında, son olarak Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde tespit edilen sığınakta teröristlere ait çok sayıda havan mühimmatı ele geçirilmiştir.

Suriye’de; harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik devam eden taciz ve saldırı girişimlerine gerekli karşılık verilmekte, istikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirler alınmakta, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla çalışmalara da devam edilmektedir." dedi.

Zeki Aktürk, sınırlardan yasa dışı geçişlerin engellenmesine ilişkin "Teknolojik vasıtalarla desteklenmiş, fiziki güvenlik tedbirleri ile korunan hudutlarımızda alınan dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde; son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 161 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. Bin 571 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı bin 609’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 31 bin 586 olmuştur." bilgisini aktardı.

İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına değinen Aktürk, "İsrail bugüne kadar gerçekleştirdiği katliamlarına bir yenisini ekleyerek, Nabulsi meydanında yardım kuyruğundaki masum sivilleri hedef almıştır. İsrail, masum Filistin halkına yönelik insanlıktan ve vicdandan yoksun bu saldırılara derhâl son vermelidir." dedi. Aktürk, Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerine ait 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda, Bulut Altı İnsansız Hava Aracı ile modernizasyon faaliyeti tamamlanan M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını kaydetti.

Millî Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 1 Mart’ta başlayan 2024 Yılı Teknik Sınıflarda Uzman Erbaş Başvurularının 17 Mart’a kadar süreceğini belirten Aktürk, Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 3 Mart’ta gerçekleştirildiğini, başarılı olacak adaylara gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ifade etti.

İzmir'de acil iniş yapmak zorunda kalan askeri helikoptere ilişkin üst düzey bir Bakanlık Yetkilisi "Yapılan ön incelemede helikopterin teknik dokümanlarına göre periyodik ve uçuş öncesi bakımlarının eksiksiz yapıldığı tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım inceleme ekibi tarafından ön inceleme yapılmış olup nihai teknik rapor, tahkikat sonrası açıklanacak." bilgisini verdi.

Yetkili, Milli Savunma Üniversitesi sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların da girebildiğine dair iddialar için şunları söyledi:

"Milli Savunma Üniversitesinde eğitim alabilmek için mevzuatımıza göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Herhangi bir somut bilgi belge olmadan bunları tartışmak yersizdir."

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hava Kuvvetlerine ait uçakların daha önce Mısır’a giderken son olarak Ürdün’e gitmesine ilişkin soru üzerine üst düzey Yetkili, "İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hareket ediyoruz. Uygun yer ve zaman planlamasına göre yardımları ulaştırıyoruz." yanıtını verdi.

Yetkili, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Suriye’de PKK/YPG terör örgütü ile yaptığı görüşmeye dair yetkili şunları söyledi:

"ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir." dedi.