Derya Alabora: Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık
Derya Alabora: Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık
Kıvanç Tatlıtuğ'dan ikinci bebek sorusuna yanıt geldi
Kıvanç Tatlıtuğ'dan ikinci bebek sorusuna yanıt geldi
İYİ Partili Ümit Özlale ünlü spiker ile dünyaevine giriyor
İYİ Partili Ümit Özlale ünlü spiker ile dünyaevine giriyor
Darp edilen tarih profesöründen açıklama
Darp edilen tarih profesöründen açıklama
123456789
Derya Alabora: Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık
Derya Alabora: Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık
Kıvanç Tatlıtuğ'dan ikinci bebek sorusuna yanıt geldi
Kıvanç Tatlıtuğ'dan ikinci bebek sorusuna yanıt geldi
İYİ Partili Ümit Özlale ünlü spiker ile dünyaevine giriyor
İYİ Partili Ümit Özlale ünlü spiker ile dünyaevine giriyor
Darp edilen tarih profesöründen açıklama
Darp edilen tarih profesöründen açıklama
123456789

Bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin!

İzmir’de Nurhan Fırat evli olduğu erkek tarafından 4 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Kızının sistematik olarak şiddete maruz kaldığını ifade eden Anne Sevim Özcan, "Allah rızası için bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin" dedi.

Semra İğtaç

İZMİR-İzmir’de Nurhan Fırat evli olduğu erkek tarafından 4 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Kızının sistematik olarak şiddete maruz kaldığını ifade eden Anne Sevim Özcan, "Allah rızası için bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin" dedi.

Dün sabah saatlerinde İzmir'de iki çocuk annesi Nurhan Fırat (36) evli olduğu erkek A.F(41) tarafından 4 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Yunanistan'a kaçmak isterken İzmir’in Urla ilçesinde yakalanan zanlı A.F., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Anne Sevim Özcan, "Allah rızası için bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin" dedi.


Nurhan Fırat’ın 17 yıllık evliliğinde tehdit altında olduğunu ve şiddet gördüğünü ifade eden acılı anne, kızının birçok kez boşanmak istediğini, ancak eşi A.F.'nin öldürmekle tehdit ettiği için hep vazgeçtiğini belirtti. 


Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan zanlı A.F. ifadesinde, eşi Nurhan Fırat'ın ev işleriyle ilgilenmediğini, sokak kedilerine baktığını, bu sebeple daha önce de tartışma yaşadıklarını öne sürdü.


Olay günü eve geldiğinde yine aynı sebeple aralarında tartışma çıktığını ifade eden zanlının, tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla eşini yaralayıp evden ayrıldığını, kastının öldürmek olmadığını söylediği öğrenildi.


Anne Sevim Özcan, GAZETE DURUM'a kızının yaşadıklarını anlattı:


Kızının tek suçunun kedileri sevmek olduğunu söyleyen acılı anne şu ifadeleri kullandı:

"BAHANESİ KEDİLERİ SEVMEK"

"Benim kızım kedilere bakıyordu. Bu adam kızıma neden kedilere bakıyorsun, neden kedilerle ilgileniyorsun diyerek kavga ediyor. Hayvansever kızımı hiç hazmedemedi. Benim kızımı sabahın köründe 06.45'te uykuda öldürüyor. O saatlerde derin uykuda öldürmüş. Büyük çocuğu okula nasıl gönderdi onu bilmiyorum. 4 yaşındaki kız çocuğunun gözünün önünde öldürmüş. Kız çocuğu polislere böyle ifade vermiş. H. "Babam annemi böyle böyle öldürdü" diye anlatmış. Ev sahibinin kapısını çalmış. Demiş ki, "Nurhan cinnet geçirdi kendini bıçakladı ben gidiyorum. H. sana emanet." Ev sahibi kızımın evine gitmiş. Kızım 20 yerinden bıçaklanmış. İnsan kendini 20 yerinden bıçaklar mı?

"KIZIM EVLİLİĞİ BOYUNCA ŞİDDET GÖRDÜ"

Kızım bir haftalık gelinken dayak yedi, 4 aylıkken dayak yedi, 6 aylık gelinken dayak yedi. Devamlı polislik olduk. 17 senelik evliliklerinde kızımın bir kere mutlu olduğunu görmedim. Kızıma hep şiddet gösterdi. Kızımı çalıştırmıyordu, izin vermiyordu. Çocuğumu her şeyden kıskanıyordu. Benim kızımın çevresi genişti, seveni çoktu. Hayvanseverdi. Kızımın çevresiyle işe girdi. Kızıma para vermiyordu.

"BAŞKA ANNELERİN CANI YANMASIN"

KADES uygulamasını indirince bir süre şiddet yoktu. Sonra yine şiddet devam etti. Eşyaları kırıyordu. Televizyonu kırdı biz şahidiz. Sürekli onu ölümle tehdit ediyordu. Benim kızım zaten gitti, geri gelmeyecek. Başka annelerin canı yanmasın. İbret olsun diye ona en ağır ibretlik cezayı istiyorum. En ağır ceza ile hapisten çıkmasın. Ömür boyu müebbet istiyorum. Bu saatten sonra şiddet gören bütün kadınların arkasındayım. O lanet olasıcıların cinayet işlememesi için mücadele edeceğim. Benim canım yandı. Başka annelerin canı yanmasın.

"UYKUDA ÖLDÜRMÜŞ,COCUĞUMA PUSU KURMUŞ"

Öyle bir ceza alsın ki, başkaları cesaret edip kimsenin kızının canına kıymasın, öldürmesin. Ciğerlerim parçalandı. Benim tek bir kız evladım vardı, elimden aldı. Bundan sonra şiddet gören kadınlar için ayakta olacağım. Televizyonda izlerdim. Nereden bilebilirdim ki, katil bir gün kapımı çalacak. Uykuda öldürmüş, çocuğuma pusu kurmuş. Sonra da kaçıyor. Yunan adalarına kaçmak isterken Urla'da yakalandı. Beni bitirdi. Ömür boyu çıkamasın cezaevinden.

"KADIN DÜŞMANLARINI YERYÜZÜNDEN SİLİN"

Bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin. Allah rızası için bu kadın düşmanlarını yeryüzünden silin. İdam gelsin böyle yazın. İdam gelmedikçe herkesin kızı bu dünyadan gidecek. Dünyada kız kalmayacak, kadın kalmayacak. Akşam kızımla görüntülü konuşuyorum. Sabah ölüm haberini alıyorum. Benim canım gitti. Başkalarının canı yanmasın. Sözlerimi harfi harfine hepsini yazın, yayınlansın"

ŞÜPHELİ A.F., ÇIKARILDIĞIMAHKEMECE TUTUKLANDI

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından  sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Öte yandan 2 çocuk annesi Nurhan Fırat'ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Nurhan Fırat'ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Menderes'teki Görece Mezarlığı'na defnedildi.


Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, İzmir'in Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde bir günde iki kadının öldürülmesine tepki gösterdi. Kadına yönelik şiddete karşı etkin önlemlerin alınmamasına ilişkin olarak bir açıklama yaptı;

HER GÜN BİRER İKİŞER ÖLDÜRÜLÜYORUZ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Öfkeliyiz, isyandayız! 

Her gün birer ikişer öldürülüyoruz. Bugün İzmir'de iki kadının daha gülümsemesi yarım kaldı.

#NuranFırat, Karabağlar'ın Limontepe mahallesinde yaşayan 2 çocuk annesiydi. Evli olduğu erkek tarafından 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde acımasızca bıçaklanarak öldürüldü. 

#TuğbaKul 22 yaşındaydı. İzmir/ Bayraklı'da erkek arkadaşı olduğu söylenen C.G. tarafından ateşli silahla öldürüldü. 

Türkiye adeta kadın mezarlığı oldu. Bunca kadın katliamı yaşanırken yetkililer ne yapıyor? Var olan yasaları uygulamak yerine, Anayasayı değiştirmekle uğraşıyor. Oysaki, Anayasanın 10. Maddesine göre din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkes yasalar önünde eşittir. 

Sormak istiyoruz; 

İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamak yerine feshine karar verenler, bunca kadın cinayeti işlenirken vicdanınız rahat mı? Kadın cinayetleri neden bu kadar arttı hiç düşündünüz mü? 

Gerekli önlemlerin alınması, yasaların etkin uygulanması için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor? Artık yeter!

Bizler, kadınların ve çocukların şiddetten korunmasını ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bütüncül bir kadın politikası oluşturulmasını talep ediyoruz. 

Haklarımızdan, Hayatımızdan ve İstanbul Sözleşmesi'nden Asla Vazgeçmeyeceğiz!"