Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
Boşandı, daldan dala konuyor
Boşandı, daldan dala konuyor
123456789

"Göreceksin seni öldüreceğim!"

İzmir’in Karabağlar ilçesinde esnaflık yapan 52 yaşındaki Hülya Şellavcı’nın, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin’den (59) boşanmak istemesi üzerine öldürülmesi olayının üzerinden üç gün geçti. Katil zanlısı olarak aranan Kaffar Yeğin, henüz yakalanamadı. Aile, Şellavcı'nın etkin bir soruşturma yürütülemediği için cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Semra İğtaç

İZMİR- İzmir’in Karabağlar ilçesinde esnaflık yapan 52 yaşındaki Hülya Şellavcı’nın, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin’den (59) boşanmak istemesi üzerine öldürülmesi olayının üzerinden üç gün geçti. Katil zanlısı olarak aranan Kaffar Yeğin, henüz yakalanamadı. Cenazesi dün Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nden kaldırılan Hülya Şellavcı’nın ailesi kamuoyuna açık mektup yayınladı. Aile mektupta, Şellavcı'nın, polis, hakimlik ve savcılık makamlarının yeterli ve etkin soruşturma yapmaması nedeniyle öldürüldüğünü iddia etti.


Savcılıktan can güvenliği talep ettiği ortaya çıktı

İzmir’de boşanma dava açtığı gerekçesiyle Kaffar Yeğin tarafından vurularak öldürülen iki çocuk annesi Hülya Şellavcı cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalini gösteren yeni iddialar ortaya atıldı. Mahkemenin verdiği tedbir kararını 5 kez ihlal eden Kaffar Yeğin’in Hülya Şellavcı’ya yönelik, “Göreceksin, öldüreceğim seni” şeklinde tehditlerinin polis kayıtlarına girdiği anlaşıldı. Hülya Şellavcı ise savcılıktan “can güvenliğim sağlansın” talebinde bulundu. Ancak katil zanlısı hakkında ne elektronik kelepçe kararı çıktı ne de zorlama hapsi kararı verildiği bildirildi. Hülya Şellavcı'nın avukatı ve damadı Ensar Aktürk, kayınvalidesinin şüpheli sıfatıyla aranan eşi hakkında 6284 sayılı Kanun kapsamında tedbirler alınmasına rağmen 4 kez ihlal edildiğini, tazyik hapsi uygulanması talebinin mahkemece kabul görmediğini söyledi.


Hülya Şellavcı’ya ilk saldırı 1 Ekim’de iş yerinde yaşandı

Mahkemeden aldırdığı uzaklaştırma ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme kararı 5 kez ihlal edilen Hülya Şellavcı’nın öldürülmesindeki kamu görevlilerinin ihmallerini gösteren yeni belgelere de ulaşıldı. 25 Eylül’de boşanma davası açan Hülya Şellavcı’ya ilk saldırı 1 Ekim’de iş yerinde yaşandı. 

"Göreceksin seni öldüreceğim"

Hülya Şellavcı, burada darp edilmesini Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde şöyle anlattı:

“Kaffar Yeğin, 1 Ekim günü saat 15.00 sıralarında iş yerime geldi. Bana, ‘Bugün ikimizden biri bitecek, ya sen öleceksin ya ben öleceğim. Her şeyi göze aldım. Sen beni bitirdin zaten, evden kovdun’ dedi. Ben de ‘Seni evden kovmadım, sen bana hakaret edince ne yapmamı bekliyorsun, bu işi sen bitirdin ben değil’ dedim. Kaffar da masaya yumruğunu vurdu, ‘Sen beni tahrik ediyorsun, bugün bu iş bitecek ya sen öleceksin ya da ben’ diyerek tehdit etti. Elimi kaldırarak ‘Sen beni neden tehdit ediyorsun’ dedim. Ayağa kalktı, elime vurdu. Ben de kaçmaya çalıştım. Arkamdan gelerek sırtıma eliyle vurdu. Beni darp etmeye başladı. Telefonumda kurulu KADES uygulamasını kullanarak polisten yardım çağırmak istedim. Telefonu alıp fırlattı. O sırada elini cebine soktu, bir şey çıkarmaya çalıştı. Ancak hiçbir şey çıkaramadı. Ama cebinde sürekli çakı taşırdı. Bu yüzden çakı ile bana zarar vereceğini düşündüm. ‘Emel polisi ara çabuk' dedim. Kaffar olay yerinden kaçarken ‘O.. göreceksin öldüreceğim seni, bitireceğim seni' dedi."


Kamuoyuna açık mektup

Cenazesi dün Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nden kaldırılan Hülya Şellavcı’nın ailesi kamuoyuna açık mektup yayınladı. Mektupta, boşanma davası açtıktan sonra Şellavcı'nın sanık tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı, telefonu kırıldığı, birçok kez polise şikayette bulunulduğu anımsatıldı. Sanığın Şellavcı'ya dönük tehditlerinin devam ettiği belirtilen mektupta, şunlar dile getirildi:

"İzmir 16. Aile Mahkemesi Hakimi, Karabağlar Yeşilyurt Polis Merkezi Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği memurlarının açık ihmali, savcılık makamının yeterli ve etkin soruşturma yapmaması sebebi ile de Hülya Şellavcı, sahibi olduğu iş yerinde 22 Ekim 2022 tarihinde 19.30 sularında Kaffar Yeğin tarafından alnından vurularak katledilmiştir. 22 Ekim 2022 00.30 itibariyle tüm kolluk kuvvetleri arama çalışmaları yürütse de cani bulunamamıştır. Bilinen tek adresine polis tarafından gidilmişse de en son 21 Ekim 2022 saat 15.00 sularında oradan ayrıldığı tespit edilmiştir. Kaçak yollardan yurt dışına kaçabileceği şüphesi üzerinde durulmaktadır."