Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Türk oyuncular Cannes'da
Türk oyuncular Cannes'da
Meryl Streep'in gözyaşları
Meryl Streep'in gözyaşları
123456789

"Benim Naçiz Vücudum" duygulandırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezonda ilgiyle izlenen oyunu “Benim Naçiz Vücudum”, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi Sahnesi’nde 3’üncü kez sanatseverlerle buluştu. İzmir’in kurtuluşunun 100. yılına armağan olarak hazırlanan oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Semra İğtaç

İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezonda ilgiyle izlenen oyunu “Benim Naçiz Vücudum”, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi Sahnesi’nde 3’üncü kez sanatseverlerle buluştu. İzmir’in kurtuluşunun 100. yılına armağan olarak hazırlanan oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. 


“Benim Naçiz Vücudum”, Atatürk’e suikast süreci etrafında genç Cumhuriyete karşı girişilen planları konu alıyor. Belgesel oyun ile sahne kantatının bir alışımı olarak seyirci karşısına çıkan oyun, kalabalık oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Yücel Erten’in yazıp yönettiği, Cem İdiz’in bestelediği oyunun Sahne tasarımını Anıl Işık, giysi tasarımını Deniz Çağrı Bilgili, ışık tasarımını ise Ayşe Sedef Ayter üstleniyor.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Salonda duygusal anların yaşanmasına da neden olan oyun, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. İzmirli tiyatroseverler GAZETE Durum’a görüşlerini şu şekilde açıkladı: 


ONA KASTEDENLER TÜRK GENÇLİĞİNE ANLATILMALI

Erdinç Tekeli(74)-Avukat

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır diyen Atamızın mucizelerle dolu yaşamında uğradığı ölüm tuzaklarından nasıl kurtulduğunun izahı dahi mümkün değil. Adeta tek başına Cumhuriyeti kurmuş ve ilelebet yaşatacak temelleri oluşturmuştur. Ona kastedenler Türk gençliğine böylesi önemli sanat aktiviteleri ile anlatılmalıdır. Oyunda rol olan arkadaşları candan kutluyorum. Hissederek çok başarılı bir şekilde rollerini canlandırdılar. Bize bu duyguları yaşattıkları için hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum ve alkışlıyorum.


ATATÜRK’ÜN KIZI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Dilek Özköprülü (56 ) Hemşire 

Bu oyuna ilk kez geldim. 3 aydır başladığından beri yer bulmaya çalışıyordum Ama bu gece çok duygulandım 100 yıl önceki 1925'te olan olaylar hala devam ediyor. Günümüze ışık tuttu. Çok zor koşullarda okuduk yaşadık. Atatürk kızı olmaktan, Atatürkçü olmaktan ve burada olmaktan büyük bir gurur duydum. Çok da duygulandım. 


ATATÜRK’ÜN KENDİSİ BİR IŞIK

Nilsu Arabacı(18)Öğrenci

İyi hazırlanılmış bir oyundu. Oyuncuların performanslarını arkadaşımla çok beğendik. Sanatçılar dekor, kostüm, müzik ve görsel tasarımla birlikte sahne imkânları kullanarak, harika bir performans sergilediler. İzmir suikastını sahnede tekrar yaşattılar. Atamızın İzmirliler için söylediği sözlerin olduğu bölümden çok etkilendim. Zaten Atatürk’ün kendisi bir ışık ve bizi aydınlatmaya devam ediyor.

14 OCAK’TA YENİDEN PERDE DİYECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 100. ölüm yıl dönümü nedeniyle 14 Ocak’ta “Benim Naçiz Vücudum” adlı oyunuyla sahnede olacak. İzBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’in yazıp yönettiği, müziklerini Cem İdiz’in yaptığı, Atatürk’e karşı düzenlenen İzmir Suikastını konu alan belgesel oyun, İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde ücretsiz sahnelenecek. Saat 20.00’deki gösterime “kultursanat.izmir.bel.tr” adresinden alınacak QR kod ile giriş yapılacak.