58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

Edip Akbayram ve kızıyla Babalar Günü'ne özel

Müzisyen Edip Akbayram ve kızı Türkü Akbayram, Babalar Günü’ne özel GAZETE DURUM’a konuştu.

İleyda Özmen

ANKARA – Müzisyen Türkü Akbayram, babası Edip Akbayram'a ilişkin duygularını paylaşırken, “Babamdan öğrendiğim öyle çok şey var ki… Benim bugün ayaklarımın üzerinde dimdik durabilmemin sebebi de bu öğrendiklerimdir” dedi. Edip Akbayram ise kızıyla övünç duyduğunu belirterek GAZETE DURUM aracılığıyla tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.

Türkü Akbayram Babalar Günü'ne özel GAZETE DURUM’a konuştu. Akbayram'ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

"Babam" denildiğinde sizde uyanan hisler nelerdir?

Ebeveynleri tarafından karşılıksız emek, sevgi ve şefkatle büyütülen her evladın hissedeceği gibi benim için de babam bu dünya üzerindeki bütün iyi "en"lerin toplandığı nadide bir insan.

Babanızla olan özel ve güçlü ilişkinizi görüyoruz. Bu sizin yaşamınızı nasıl etkiliyor?

Babamdan öğrendiğim öyle çok şey var ki, bu benim bugün ayaklarımın üzerinde dimdik durabilmemin sebebi de bu öğrendiklerimdir. Öncelikle ondan koşulsuz sevmeyi öğrendim, önce kendimi sonra insanları sevmeyi öğrendim. Emeğin, dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu öğrendim. İnsana, insan olduğu için kıymet vermeyi; din, dil, ırk ayırımı yapmanın bu dünyanın başına gelen en büyük kötülük olduğunu öğrendim ve bunlar benim dünya görüşümü oluşturdu. Ne mutlu bana...

Babanızın en sevdiğiniz yönleri neler?

Koşulsuz sevgisi, babamın en çok takdir ettiğim özelliğidir diyebilirim.

Babanızı idol olarak gördüğünüz için mi siz de ses sanatçısı oldunuz?

Ben sanatçı olmaya karar verdiğimde henüz küçük bir çocuktum, hatta babamın bu topraklar üzerindeki ışığının bile yeterince farkında olmadığım yaşlardı. Zaten sanatın içine doğdum, sanatla yoğruldum ancak şarkı söylemeye kendi yeteneğimi fark etmeye başladıktan sonra karar verdiğimi söyleyebilirim.

Babanızı mı yoksa toplumda saygınlığı olan sanatçı Edip Akbayram'ı mı örnek aldınız?

Bu ikisini birbirinden ayırmak kolay değil. İnsan özünde ne ise dışarıya da onu yansıttığında ortaya çıkan şey gerçek oluyor. Edip Akbayram benim babam ve benim babam Edip Akbayram yani ikisi aynı adam aynı insan, evde de sahnede de her yerde. Dolayısıyla ben böyle bir babaya sahip olduğum için gurur duyuyorum.


“Bu gün hem baba hem dede olarak kendimi çok mutlu hissediyorum”

Edip Akbayram da Babalar Günü'ne ilişkin mesajlarını yine GAZETE DURUM aracılığıyla verdi. 

Akbayram, Babalar Günü’nün özel ve önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Bu gün hem baba hem dede olarak kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu ülkeye iyi çocuklar yetiştirdik, ülkenin geleceği için iyi torunlar yetiştiriyoruz. Bizim için, babalar için onurlu bir gün. Evlatlar tarafından anılmak, sorulmak daha da duygusal anlar yaşatıyor bizlere” dedi.

“Müzik aşkı babamdan geldi”

Müzisyen olmasında babasının büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Akbayram, “Benim babam türkü severdi. Babamın bağlaması vardı. Ben de küçüklüğümden beri onun dizinin dibinde oturur türkülerini dinlerdim. Dolayısıyla bana müzik aşkı da babamdan geldi. Gaziantepli olmam nedeniyle güzel güney doğu türküleri, ozanların deyişleri müzik hayatımın başlangıcında bana çok faydalı olan ezgiler ve müzikler. Babamı saygıyla anıyorum. Ondan çok şey öğrendim. En azından onurlu bir bey olmayı öğrendim. Babamın ruhu şad olsun” diye konuştu.

“Babam benimle her zaman övünç duymuştur”

Babasından her zaman destek gördüğünü belirten Akbayram, kendi çocuklarına da babasından gördüğü gibi her konuda destek verdiğini, kızı Türkü Akbayram ve oğlu Ozan Akbayram ile gurur duyduğunu söyledi. Akbayram, "Babam benimle her zaman övünç duymuştur müzisyen olmam nedeniyle. Ben üniversite sınavlarına giderken 'ben müzisyen olacağım' demiştim. 'Yaşam senindir oğlum. Neyi istiyorsan sevdiğin iş neyse onda başarı kazanırsın’ demişti” sözleriyle babasına ilişkin anısını paylaştı.

Torunu Lavin’in hayata bakış açısını değiştirdiğini dile getiren Akbayram, “Torunum bize çıkarsız sevginin, güzelliğin, dostluğun aşılarını verdi. Bu yüzden baba olarak da dede olarak da mutluyum şu an. Ülkemizdeki bütün babaların babalar gününü sevgiyle kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.