58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

En şanslı il İzmir!

İzmir Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, yeni yıla 2 gün kala satışların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Çakmak “Seyyar bayi azaldığı için merkeze tezgah açan bayilerimiz fabrika işletir gibi para kazanıyorlar. Bu iş için çalışan almışlar yanlarına. Konak’ta üç bayi 4-5 milyonluk satış yaptı. İkramiye iki yıldır İzmir'e Konak'ta Vedat Yiğit'e çıkıyor" dedi.

Semra İğtaç

İZMİR- İzmir Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, yeni yıla 2 gün kala satışların hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Çakmak “Seyyar bayi azaldığı için merkeze tezgah açan bayilerimiz fabrika işletir gibi para kazanıyorlar. Bu iş için çalışan almışlar yanlarına. Konak’ta üç bayi 4-5 milyonluk satış yaptı. İkramiye iki yıldır İzmir'e Konak'ta Vedat Yiğit'e çıkıyor" dedi.


Bir Milli Piyango geleneği olan Özel Yılbaşı Çekilişi için geri sayım başladı. Bu yıl büyük ikramiye 200 milyon TL, dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olacak. Bilet fiyatları çeyrek için 50 TL, yarım için 100 TL ve tam bilet için 200 TL. 


Gazete DURUM'a özel açıklamalarda bulunan İzmir Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, yeni yıla 2 gün kala satışların hızla devam ettiğini söyledi. 

İKRAMİYE 2 YILDIR KONAK'TA VEDAT YİĞİT'E ÇIKIYOR

İzmir’deki satışlar hakkında bilgi veren Çakmak, "Konak'ta 3 tane bayi  4-5 milyon TL arasında bilet sattılar. Ben bile şaştım. Seyyar bayi azaldığı için merkezde tezgah açan bayilerimiz fabrika işletir gibi para kazanıyorlar. Diğer illerdeki bütün bayi sözleşmelerini İzmir'de yaptık. 2012 den beri Türkiye'de özelleştirmeye karşı duran, 36 tane basın açıklaması yapan biriyim. Şirket ilk aldığında bizim dediklerimizi yapsaydı, bu yıĺ biletler ayın 10'unda biterdi. Yine de biletlerin yüzde 80'i 90'ı satıldı. Her şeye rağmen müthiş bir satış var.


"VATANDAŞ KAZI KAZAN KAZIYOR"

Bilet almayanlar ise kazı kazan alıyor. Kazı kazan İzmir'de yok satıyor. Özellikle İzmir'de, kârlı olduğu için Milli piyango bileti satmak isteyenler arttı. İsmini vermek istemiyorum, aramızda öğretim üyesi olanlar bile var. Dolaşan bayilerimiz azaldı. Yaş oranı yüksek olan bayilerimiz teknolojiye yenildikleri için bıraktılar. Kâr oranı yüzde 9,7'lerden 4,25'lere düştü.  Vatandaş dışarıda seyyar bilet bulamadığı için merkezlere iniyor. Merkezde de bayilerin çok büyük satışları var. Bayiler yanında aileleriyle birlikte eleman çalıştırmaya başladılar" dedi.

"KARE KODLU KİMLİK ÇIKARTTIK"

Bu yıl sahte bilet ile karşılaşmadıklarını kaydeden Çakmak, "Biz de sahte bilet olmasın diye İzmir Esnaf Sanatkarlar Birliği'nin desteğini alarak kare kodlu kimlik çıkarttık üyelerimize. Vatandaş okuttuğu an kare kodunu, odanın sistemine giriyor. Sahte bilet şüphesi varsa odamıza getirsinler ve emniyet aransın. Dolandırıcılara prim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


İZMİR'İN VEDAT ABİSİ

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişinde, 2022'ye girerken büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek bileti satan ve 30 milyon TL'lik ikramiye kazandıran İzmir'in Konak ilçesindeki şans oyunları bayisi Vedat Yiğit ile de konuştuk. Yiğit" İki dönemdir ikramiye bizim bayimizden çıkıyor. Yıllardır İstanbul'un Nimet ablası vardı. Şimdi İzmir'in Vedat abisi çıktı. Son dönemlerde ikramiye biletini biz satıyoruz. Bu yılda ikramiye biletini satmayı hedefliyoruz" dedi.


Yiğit, 25 yıldır şans oyunları satışıyla uğraştığını belirterek, "Bir de şu var. Nimet denilen kişi de ikramiye çıkmıyor. Boşu boşuna İstanbul'da kuyrukta bekliyorlar. 2022 ye girerken 120 milyonu verdik. 2021 e girerken 80 milyon ikramiye de nasip banaymış. Büyük ikramiye isabet eden bilet, benim bayimden satıldı" dedi.

"KONAKTA'YIZ, BEKLERİZ"

Büyük ikramiyenin İzmir'e çıkmasının kentte şans oyunları ile uğraşan tüm esnaf için sevinç kaynağı olduğunu belirten Yiğit, "Amacımız bu yıl da 200 milyon ikramiye biletini satmak, vatandaşı zengin etmek. Talep çok arttı. Konak'ta Eski Adliye'nin altındayız, bekleriz" ifadelerini kullandı.