58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

Mülteci Merkezi'ndeki F.'nin en büyük hayali mutlu olmak

Basmane'de bulunan Konak Mülteci Merkezi'nde çocuklar gönüllü öğretmenleriyle yılbaşı kutlaması yaptı. Atölyelere katılan çocuklardan F.A., yılbaşı nedeniyle öğretmenlere hem hediyeler hem de verdikleri bilgiler için teşekkür etti.

Semra İğtaç

İZMİR- Basmane'de bulunan Konak Mülteci Merkezi'nde çocuklar gönüllü öğretmenleriyle yılbaşı kutlaması yaptı. Atölyelere katılan çocuklardan F.A., yılbaşı nedeniyle öğretmenlere hem hediyeler hem de verdikleri bilgiler için teşekkür etti. F., en büyük hayalinin de mutlu olmak olduğunu söyledi.



Konak Mülteci Derneği, Basmane'de yaşayan çocukların da katıldığı yılbaşı eğlencesi düzenledi. Konak Mülteci Merkezi'nde ders ve sosyal faaliyetlere katılan çocuklar, gönüllü öğretmenleriyle birlikte yılbaşı kutlamasında eğlendiler. 




ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Merkezde gönüllü olarak çalışan emekli kimya Profesörü Mustafa Demircioğlu, çocuklara ders vermenin yanında onların hayatlarına da dokunduklarını söyledi. Merkezde 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencilerine matematik dersi verdiğini dile getiren Demircioğlu, "Ama çocukların konularına göre okuldaki eksik derslerini de tamamlıyoruz. Bazen fizik bazen de kimya derslerinin konularını işliyoruz. Onlara karşılaştıkları zorluklarda ne yapmaları gerektiğini gösteriyoruz. Hatta en iyi saçmalayanı da alkışlıyoruz. Yani dersleri karşılıklı keyif içinde gerçekleştiriyoruz. Bu ortama çocukları çekmeye çalışıyoruz" dedi.




ÇOCUKLARA OKUMA YAZMA ÖĞRETİLİYOR 

Değişik nedenlerle okula gidemeyen ve okuma yazma bilmeyen çocuklara Türkçe dersi veren 9 Eylül Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi Şahika Betül Çalık,  "Mülteci Merkezi'mizde okuma yazma bilmeyen ve çeşitli sebeplerle okula gidemeyen ilkokul ve orta okul çağındaki çocuklarımıza okuma yazma desteği veriyoruz. Benim çocuklarım Türkçeyi bilen çocuklar. Çünkü en az 5 yıldır Türkiye'deler, burada büyüdüler, Türkçe ana dilleri gibi olmuş. Ama okula gidemiyorlar. Bunun bir nedeni aile bütçesine katkıda bulunmak iken diğer önemli neden de ikametgahlarının başka şehirde olması. Ama okuma yazma öğreniyor olmaları onlar için çok büyük bir adım. Elimizden geldiğince onların açıklarını kapamaya çalışıyoruz" diye konuştu.




AGORA'YI HİÇ GÖRMEMİŞLER 

Çocuklara psikologlarla beraber 7'şer hafta süren program hazırladıklarını söyleyen dernek gönüllülerinden profesyonel Turist Rehberi Sibel Dündar, GAZETE DURUM'a yaptığı açıklamada, çocuklara geldikleri ülkelerin tarihini ve dünya tarihini öğrettiklerini kaydetti. Mitoloji, müze ve müze gezme konularının işledikleri konu başlıkları olduğunu belirten Dündar, "Basmane çocukları olarak hazırladık bu projemizi. Bulunduğumuz yer Mülteci Derneği, ancak sadece mülteci çocukları yok, vatandaş çocuklar da var. O yüzden hepsine birden Basmane çocukları diyorum. Burada projeksiyon ile sinema yapıyoruz. çocuklarla müzeye gidiyoruz" dedi.




Dündar, çocuklarla heykeller yaptıklarını, kostümlerle teatral bir anlatımla müzede konu işlediklerini ifade ederek. "Çocukları kendi mahallesinde olmasına rağmen Agora'yı hiç görmemişler. Agora'yı çocuklara oynayarak anlatıyoruz. Şimdi yeni bir faaliyete başlayacağız. Burada tarihi filozoflardan neolitik çağın ne demek olduğuna kadar tamamen genel kültür konularını öğreteceğiz" dedi


Konak Mülteci Derneği Başkanı Mete Hüsünbeyi, yılbaşı etkinliğini, faaliyetlerine katılan çocuklardan gelen talep üzerine yaptıklarını söyledi. Bölgede bulunan mülteci ve vatandaş çocuklar ve gönüllü hocalarla beraber eğitim ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını anlatan Hüsünbeyi, "Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz eğitim ve sosyal çalışmaları, bundan sonra daha yoğun sürdürme amacındayız. Hem biz hem de çocuklarımız heyecanlıyız. Bu konuda katkı veren tüm gönüllü dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni yılda aramıza yeni katılan ve katılacak gönüllülerimizle çalışmalarımızı daha kapsamlı, daha zengin olarak sürdürme amacındayız" diye konuştu.


Atölyelere katılan çocuklardan F.A. yılbaşı nedeniyle öğretmenlere hem hediyeler için hem de verdikleri bilgiler için teşekkür etti. F., en büyük hayalinin de mutlu olmak olduğunu söyledi.