58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor
Efsanenin çöküşü
Efsanenin çöküşü
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
Sharon Stone'dan Kurtlar Vadisi itirafı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı
123456789

Tunç: "Millet toplanırken çekerseniz öyle çıkar tabii!"

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, GAZETE DURUM'a özel açıklamalarda bulundu. Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde alanların boş olduğu eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, “Millet yeni yeni toplanmaya başlarken uyanıklık yapıp resim çekerseniz öyle çıkar tabii" diye konuştu.

Yelda Gökdağ

ANKARA- AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, GAZETE DURUM'a özel açıklamalarda bulundu. Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde alanların boş olduğu eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, “Millet yeni yeni toplanmaya başlarken uyanıklık yapıp resim çekerseniz öyle çıkar tabii. Cumhurbaşkanımız konuşurken çekeceksiniz resmi. Dolayısıyla bunlar tamamen manipülasyondan ibaret. Cumhurbaşkanımızın mitinglerinde meydanlar almıyor. Yani öyle bir durum söz konusu” diye konuştu.

Altılı masa toplantılarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tunç, GAZETE DURUM'a verdiği röportajda özetle şunları kaydetti:

Altılı masa toplantıları sürüyor ve toplantıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına hangi rakibin çıkarılacağı merak ediliyor. Değerlendirmeniz nedir?

Altılı masanın işi çok zor: 

Altılı masanın işi zor. Milletimize vadettikleri somut bir politika da yok. Tek ortak politikaları Parlamenter Sisteme geri dönmek. Milletimiz artık eskiye geri dönmek istemez. Zaten Parlamenter Sistemin sıkıntıları, krizleri bu sistemi ortaya çıkardı. Parlamenter Sistemin son krizi neydi? 367 kriziydi. 367 krizi Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçildiği bu sistem, artık yeni hükümet sistemimiz olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun ve demokrasiye de daha uygun bir sistemdir. Milletimiz yürütmesini de doğrudan sandıkta seçiyor. Yasamasını da doğrudan sandıkta seçiyor ve yasama ve yargı eliyle de yürütmesini, Cumhurbaşkanı'nı denetliyor. Dolayısıyla milletimizin geri dönme gibi bir düşüncesi yok. Biz Anadolu'dayız, sürekli halkın arasındayız. Parlamenter Sisteme; darbeler üreten, krizler üreten, koalisyonlar, siyasi istikrarsızlıklar üreten bir sisteme geri dönmek istemez bizim milletimiz. Dolayısıyla 6'lı masanın bu vaadinin gerçekleşme ihtimali zaten sayısal olarak da mümkün değil. Milletin de böyle bir talebi söz konusu değil.

Altılı masanın olası adayı kim sizce?

Kendi aralarında rekabete girdiler:

Adaylık konusunda da zaten kendi aralarında bir rekabete de girmiş durumdalar. Dolayısıyla işleri çok zor, durumları çok kötü. Ama kim çıkarsa çıksın, biz kendi adayımıza bakıyoruz. Milletimiz Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin güven ve istikrar ortamının devam etmesinden yana. İnşallah 2023'te Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında daha emin adımlarla yoluna devam edecek ülkemiz. AK Parti'nin dış politikadaki başarısı da devam edecek, savunma sanayisindeki, diğer alanlardaki tüm başarılarını kesintisiz sürdürecek. Millet bunda kararlı. 

AK Parti'nin Meclis'in yeni döneminde gündeminde ne var?

TBMM'ye getirdiğimiz tüm yasal düzenlemeler halkımızın lehine olan düzenlemeler. Kesinlikle halkımızı kutuplaştırmaya dönük bir adım bugüne kadar atmadık. Bundan sonra da atmayız. O 6'lı masanın işi. Yaz nedeniyle Meclis ara vermeden önce çok sayıda ekonomi paketi çıkardık, küresel ekonomik krizden milletimizi korumak için çok fazla yasal düzenleme yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam ederiz ne gerekiyorsa. 

Vatandaşların talebi size doğrudan geliyor. Külliye, AK Parti Genel Merkezi ve bakanlıklara da öyle. Bu talepler neler? 

Arkadaşlarımız sahada, rapor hazırlıyorlar:

Milletvekillerimiz sahada, sürekli halkın içinde. Vatandaşımızı dinliyoruz ve bugüne kadar hep vatandaşımızın sorunlarına kulak verdiğimiz için 20 yıldır iktidardayız. Vatandaşımızı dinlediğimiz için hiç iktidardan düşmedik. Dolayısıyla vatandaşlarımızın öne çıkan problemleri neyse o konuda kanun çıkarılması gerekiyorsa kanun çıkardık ve bundan sonra da aynısını yaparız. Yaz döneminde de yine milletvekillerimiz sahadan getirdikleri konuları elbette ki partimizin gerek MYK'sına, MKYK'sına gerekse parti grubuna ileteceklerdir raporlar halinde ve o raporlar ışığında da atılması gereken adımlar atılacaktır.

Sahadasınız, vatandaşın şikayetlerini de dinliyorsunuz. Neler bu şikayetler? İlk sırada ne var?

Öyle bir sıralama yok ama şu anda halkın tabii ki önemli gündem maddelerinden biri ekonomi. Bununla ilgili sadece yasal değil, Cumhurbaşkanı kararnameleriyle, Cumhurbaşkanımızın kararlarıyla her gün Resmi Gazete'de halkımızın ekonomik refahına yönelik kararların, mevzuat düzenlemelerinin sadece kanun değil ikincil mevzuatının da yapıldığını görüyorsunuz. ÖTV yani her gün Resmi Gazete'de vatandaşlarımızla alakalı, sanayicimizi teşvikle ilgili, istihdama yönelik bir sürü karar yayımlanıyor.

Cumhurbaşkanımızın mitinglerini meydanlar almıyor:

Gelelim mitinglere. Seçim sathına girildi. Liderler arka arkaya mitingler yapıyor. Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sahada. Ancak Sayın Erdoğan'ın mitinglerine katılımın çok azaldığı haberleri yer alıyor. Ne düşünüyorsunuz bu tespitle ilgili?

Kayseri'de, Ordu'da gördünüz. Son derece kalabalıktı alan. Toplantı başlarken fotoğraf çekerseniz... Bütün mitinglerde öyledir, millet yeni yeni toplanmaya başlarken uyanıklık yapıp bir resim çekerseniz öyle çıkar tabii. Cumhurbaşkanımız konuşurken çekeceksiniz resmi. Dolayısıyla bunlar tamamen manipülasyondan ibaret. Cumhurbaşkanımızın mitinglerinde meydanlar yetmiyor. Böyle bir lider yok ki? Türkiye'de var mı kitleleri peşinden sürükleyecek bir lider?

Anketlerde nasıl çıkıyor sonuçlar? AK Parti'nin oy oranı kaç görünüyor?

Sizinle paylaşabileceğim bir anket yok ama şunu söyleyebilirim. Yaz döneminde ben Bartın'daydım. Bayram boyunca halkın arasındaydık. Bir muhalefet partisinin, milletvekili ya da bir ilçe, il yöneticisini ben sokakta görmedim. Biz varız sadece. Onlar sadece bir algı oluşturmaya yönelik. Sosyal medya üzerinden birtakım çalışma peşindeler ama gerçek durum halkın içinde olunca görülüyor.