Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün yapılıyor

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak kongrede genel başkan seçimi yapılacak, parti yönetimi yenilenecek.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan kongrede genel başkan seçimi yapılacak, parti yönetimi yenilenecek. Erdoğan, kongre öncesi partililere seslenerek, "Birilerinin kongresi gibi sandalyeler havada uçuşmuyor. Bakın burada ne var; muhabbet var. Bugün de aynısını yapacağız" dedi. Yeni anayasa konusuna değinen Erdoğan, "Sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı ülkemize kazandıracağız" diye konuştu. 

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda başladı. Genel başkan seçiminin yapılacağı kongrede parti üst yönetimi yenilenecek. Ana teması "Türkiye Yüzyılı" olacak kongrede Erdoğan bir konuşma yapacak. 

75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) büyük oranda değişim bekleniyor. 75 kişilik MKYK içinden de MYK yani genel başkan yardımcıları belirlenecek.

100 bin kadar partilinin yer alması beklenen kongrede yabancı temsilciler de bulunacak.

ERDOĞAN PARTİLİLERE SESLENDİ

Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde Ankara Spor Salonu önünde bekleyenlere seslendi. Muhalefete yüklenen Erdoğan, "Birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik içinde ihya ettik. Bakın burada sandalyeler havada uçuşmuyor. Burada muhabbet var" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aziz kardeşlerim, kıymetli yol arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Banketimize hoş geldiniz.

85 vatandaşımızın her birine selamlarımızı iletiyorum. Bugün çok özel bir gün. Bugün istisnai bir gün. Bugün partimiz için müstesna bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün.

Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz.

Toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik içinde ihya ettik. Bakın burada sandalyeler havada uçuşmuyor. Burada muhabbet var. Her bir kongremizden güçlenerek çıktık. Bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim bizi milletimize karşı mahcup etmesin.

14-28 Mayıs seçimlerinde 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok, hep beraber yürüdük.

Milli iradeye gölge düşürmedik.

Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı, oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza.

Dava kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Seçimlerle birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı.

6'lı masa dediler, 16'lı masa, 116'lı masa dediler. Ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı 6'lı masa. Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de vakit kaybetmeden Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışamaya devam ettik. Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Bizim her başarımız ülkemizin başarısıdır, milletimizin başarısıdır.

AK Partili olarak bizler çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı, ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh Türkiye bırakma davasıdır.

Yorulsak da hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Kalbine girmediğimiz tek bir insanımızı bırakmadan koşacağız, koşturacağız. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. 31 Mart'ta da inşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüslemeye hazır mıyız? 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?"


AK PARTİ MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU

AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi'nde MKYK listesi belli oldu. Listede Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeleri ortaya çıktı.

AK Parti'nin yeni MKYK listesinde önceki dönemde yer alan Binali Yıldırım, Jülide Sarıeroğlu, Nurettin Canikli ve Mehmet Ali zengin yer almadı.

ERDOĞAN'DAN ANAYAYASA VE YEREL SEÇİM MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada yeni anayasa ve yerel seçim mesajı verdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SİVİL, ÖZGÜRLÜKÇÜ, KUŞATICI ANAYASA: 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçiminde kararlı tutumu sergileyerek Türkiye Yüzyılı muştusunu cümle aleme beraber ilan etmeye hazır mıyız?

Yeminli İslam ve Türk düşmanlarının ne dediğine bakmadan, durmadan, yorulmadan, usanmadan yolumuza devam edeceğiz. Güven ve istikrarı tahkim etmek için tüm sözleri yerine getireceğiz.

Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı ülkemize kazandıracağız.

LGBT ELEŞTİRİSİ: Deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim yerlerini ihya edeceğiz. Siyasi, sosyal sapkın akımları destekleyerek aile kurumlarımızı yıkmayı hedefleyen sinsi faaliyetlerin Ykökünü kurutacağız. Biz LGBT tanımıyoruz.

HESABINI SORACAĞIZ: Yarısı yalan, yanlış haberler ve beyanlarla gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın burnunun kanamasına rıza göstermeyeceğiz. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulayacak; PKK'sından FETÖ'süne ve marjinal örgütlere kadar döktükleri her damla kanın hesabını soracağız. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ikazımızın alçakların yüreklerine saldığı korkuyu eksiltmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi sürdürürken bölgemizde barış, huzurun tesisi için diplomatik çabaları yoğunlaştıracağız.

İSRAİL'E TEPKİ: Mescid-i Aksa'ya yönelik her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidale, fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

TÜRKİYE YENİ BİR ÇAĞIN EŞİĞİNDE: AK Parti kadrosuyla, teşkilatıyla, programıyla, eser ve hizmetleriyle milletimizi hayalleriyle buluşturan siyasetiyle ülkemizi bugünlere getirdi. Türkiye yeni bir çağın eşiğinde. Son 2 asırdır bize dayatılan sınırlara teslim olmayacağız.

Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vereceğiz.

Bazıları partimizin birinci çıkabildiğini bir türlü anlayamıyor. Halbuki ülkenin kalkınma ve demokrasi gelişmesine baksalar cevabı kendileri anlayacak.

Emekli ve memura yeni müjde vereceğiz. İlk kabine toplantısında açıklayacağız.

BİZ BU DAVADAN GERİ DÖNMEYİZ: Büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna engel olamayacaksınız, Türkiye Yüzyılı'nın yükselişine engel olamayacaksınız. Asırlardır süren sömürge ve zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır. Dünya yıkılsa, alem üstemize gelse Allah'ın izniyle biz bu davadan, bu mücadeleden asla geri dönmeyiz.

AK Parti Türkiye'nin kendi iradesiyle kendisi sürekli yenilemeyi başarabilen en büyük siyasi organizasyonudur. Kuruluş yıllarımızda ve daha sonraki dönemlerde görev alan arkadaşlarımızın serencamını yakından takip ettim. Bu arkadaşlarımız sorumluluk üstelendikleri teşkilat kademelerinde hep daha üst basamaklara yürüdüler.

Bu seçimde yine yeni bir değişimi AK Parti'de göreceksiniz. Geniş dağılımı olan parlamentodaki yapısıyla parti yapısının çok farklı olduğu bugünkü kongremizde MKYK'mızla aynı heyecanı tekrar yaşayacağız. AK Parti olarak kendi içimizdeki değişim ruhuna sahip çıktıkça daha nice zaferlerin, başarıların bizi beklediğine inanıyorum.