Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

GOYGOYCU ATATÜRKÇÜLÜK YÜZ SENE DEVAM ETMİŞTİR

Hulki Cevizoğlu, Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkan gerçek bir Atatürkçü olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum.

AZE Haber Ajansı

ANKARA - TBMM bütçe görüşmelerinde 21 Aralık 2023 Perşembe akşamı 42. Birleşimde AK Parti İstanbul mlv. Mustafa Hulki Cevizoğlu konuşma yaptı. İçeriğini Atatürk'ün ölümü öncesi hastalığı ve tedavi sürecini oluşturduğu bir açıklama oldu. Konuşmanın tamamı şöyle:

Sayın Başkan, değerli üyeler; bugün Atatürk'ün kurduğu yüce Meclisin 103' üncü, cumhuriyetimizin100'üncü, Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıl dönümünde Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkan gerçek bir Atatürkçü olarak burada bulunmaktan ve konuşmaktan büyük gurur duyuyorum.

Atatürk ' Gerçekleri söylemekten çekinmeyiniz' diyordu. Tarih yazanlar, tarih yapanlara sadık kalmalıdır. Şimdi, biz de bu sözleri bir vasiyet olarak kabul ederek Atatürk'ün ölümü hastalığı, tedavisiyle ilgili bazı gerçekleri anlatmak istiyorum ve Atatürk'e sahip çıkmak adına Goygoycu Atatürkçülük yerine, eylemsel Atatürkçülük ve Atatürk'e sahip çıkmanın bir nişanesi olarak kabul etmenizi isterim.

Bugün Atatürk'ün tedavisinin yanlış yapıldığı, sağlık sosyolojisine göre beyhude bir tedavi ediyormuş gibi yaparak aslında Atatürk'ü ölüme sevk eden süreci anlatmak istiyorum. Atatürk, 1937 yılının yazında Florya'da iken idrarından kan gelir, 2 tane şikayeti daha vardır, kaşıntılar ve sürekli burun kanamaları, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kişiye, vatan kurtaran kişiye bacakları ve kollarına kan oturacak kadar kaşındığı sırada dünya çapında ünlü doktorların söylediği şudur: ' Efendim, Çin'den Avrupa'ya giden karıncalar köşkü bastı, sizi karıncalar ısırıyor.' Siroz hastası olan bir kişiye, bir hastaya doktorların...Dünya çapında ünlü -hepsinin öz geçmişlerini inceledik- gerçekten çok değerli doktorlar tedavi etti Atatürk'ü. Ama orada olup bitenleri sizlerin ve kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum. Atatürk 'Efendim, sizi karıncalar ısırıyor' diyen doktorlara 'Ben geceleri de kaşınıyorum, karıncalar benim yatak odama kadar çıkar mı? diye soruyor, dünyaca ünlü doktor 'Evet efendim, karıncalar orayı da bastı.' der ve bunun üzerine Atatürk'ü sürekli olarak Yalova'ya gönderirler. Atatürk'ü Yalova kaplıcasına gönderme ritüeli işler. Siroz olan bir hastanın Yalova kaplıcasında ya da başka bir kaplıcada hiç işi yoktur. Atatürk'ün başhekimi de aslında bir kaplıca doktoru, Atatürk'ü muayene edecek, tedavi edecek bir doktoru kendi kurduğu cumhuriyette maalesef, kimse bulup getirememiş. Atatürk, manevi kızı Afet'e mektup yazar. Atatürk, adeta bir cezaevinde tutuklu gibi hasta yatağında kuşatılmış vaziyettedir. Atatürk'ü kimler kuşatmıştır, ne uğruna ve kimin adına kuşatmıştır? Onları ileride tartışırız, konuşuruz. Atatürk Afet'e şöyle mektup yazar: 'Afet, bana yanlış tedavi uygulandığı için hastalığım durmamış, ilerlemiştir, ilerlemektedir.' der. Atatürk başına gelenlerin farkındadır, bunu Afet'e, manevi kızına yakınarak söyler ama Atatürk'e yanlış tedavi uygulanmaya devam etmektedir. Atatürk'ün çok bilinen, çok söylenen bir sözü vardır, onu da burada anlatmak isterim.

Bugün, Atatürk'ün ölümünden iki yıl önce Atatürk2e gerçek teşhisi koyan Doktor Asım Arar -Sağlık Bakanlığı Müsteşarı- tedaviyi söyler ama yanındaki insanlara anlatamaz. Atatürk'ü on beş yıl bu topraklarda, kurtardığı topraklarda toprakla buluşturmayan bir zihniyet egemendir Atatürk'ün etrafında. Anıtkabir2in yapılmasını gerekçe gösterirler ama baktık ki 4.500 yıl önce piramitleri 20 yılda yapan bir medeniyet vardır dünya üzerinde; 15 yılda Anıtkabir'i yapamayan, toprakla buluşturmayan, onu çok sevdiği Etnografya Müzesi'nin köşesine bir eşya gibi atan insanlar vardır etrafında. Bunları ben söylemiyorum, Yakup Kadri Karaosmanoğlu söylüyor. ' Atatürk'ün kalemi' denilen Falih Rıfkı Atay söylüyor.

Ve mezarı ziyaret edilmesin diye kendisinden sonra gelen Cumhurbaşkanları Atatürk'ün...

Son olarak şunu söylüyorum, vekilim gelirken: Goygoycu Atatürkçülük 100 sene devam etmiştir. Bundan sonra eylemselci Atatürkçülüğü AK PARTİ ve Cumhurbaşkanımızda görmektesiniz. 

Hepinize saygılar diyerek konuşmasını tamamladı.

Hulki Cevizoğlu'nun konuşması zaman zaman atışmalar ile kesildi. Bu nedenle tam anlamıyla ifade edilemedi. Beni Türk hekimlerine emanet ediniz diyen Atatürk'ü kim yabancı doktorlara tedavi ettirdi? Ancak görülen o ki Atatürk ve Atatürkçülük meselesi belki de Mecliste özel bir oturum ile ele alınmalı.